Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak trošku typicky odvyprávěná duchařská komedie, kde prostě divák ví, jak to bude v každým dalším zaběru vypadat a co se bude dít, neni tady nic nečekanýho nebo inovujícího, nicméně z šedi průměru to vytrhuje celkem zábavně nevrlej Ricky Gervais, kterej dokáže svejma blbejma kecama nasrat témeř každýho ve filmu. Slabší 4* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na opravdu dobrou romantickou komedii je Město duchů málo vtipné (navzdory přítomnosti "komparzisty" Rickyho Gervaise) i málo romantické (navzdory kráse Téy Leoni). A jako by to tvůrci tušili, o nějaký doják se ani nesnaží a citové vydírání ucítíte jen v závěru, kdy se neřeší láska, ale duchové. Tím se dostávám s největšímu plusu filmu: Greg Kinnear je tu opravdu okouzlující a vy mu budete přát víc prostoru a zajímavější role. Promiň Ricky, ale zrovna od tebe jsem čekala více geniální trapnosti a ujetých vtipů. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se britskému komikovi Ricky Gervaisovi přijít na kloub Kanclem, Komparzem a nakonec i tímhle filmem, ale nikdy jsem si ho nebyl sto oblíbit natolik jako řada jiných lidí. Ten herec má v sobě určitý potenciál, ale stejně jako v předešlých seriálech, tak ani tento film mě nedokázal tolik bavit, i když věřím, že Rickyho oblíbenci si ho určitě zamilují. Jenže když mi něco nesedne tak mi to holt nesedne. Pčík. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mrzutý zubař (Ricky Gervais), který nemá rád lidi, po chirurgickém zákroku v nemocnici vidí nejednou duchy. A obzvlášť jeden (Greg Kinnear) mu nedá pokoj. Chce po něm, aby překazil svatbu vdovy (Téa Leoni) po něm. A jak to tak u podobných filmů bývá, i ten největší neruda potřebuje nebýt sám. Smutná komedie se v podzimním New Yorku, kde duchové číhají doslova na každém kroku. Na komedii málo vtipné, na drama zase málo vážné. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ghost Town má sice nálepku komedie, ale je to spíše vážná romantická duchařina s vtipnými a místy i zvláštními dialogy, kterých je ve film požehnaně. Bertram Pincus (Ricky Gervais) je samotář, svobodný mládenec a úzkostlivý pedant. Svou profesi zubaře si však náležitě užívá a to především díky tomu, že může svým pacientům zacpat pusu a nemusí poslouchat jejich ustavičné tlachání. Jednoho dne však na několik minut zemře, čímž dojde ke spojení s lidmi, kteří již zemřeli a díky tomuto zážitku se postupně změní i jeho život. Jeho transformace ale nebude tak prostá a než si sám uvědomí, co je v životě důležité, zažije ještě celou řadu příhod. Snímek se nese v trochu jiném duchu, než jsme z většiny dnešních komedií zvyklí, což vůbec nepovažuji za negativní, právě naopak, ale tenhle styl lehké komedie nemusí sednout každému. Film je to zkrátka dobrý, ale výše jej nepošlu a to paradoxně díky hlavnímu představiteli, britský akcent mi sice imponuje, ale Ricky Gervais pro mě v tomto snímků nemá žádné charisma. (6/10) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)
  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)

Reklama

Reklama