Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

campix 

všechny recenze uživatele

Město duchů je na pohled vcelku průměrný a nezajímavý film. Ať už svým hereckým obsazením či klasickou stavbou romantické komedie. Ale chyba lávky, při sledování se ze snímku stává velmi příjemná záležitost, která hlavně v první části dokáže vcelku dobře pobavit. Méně známé herecké obsazení zde není absolutně naškodu. Ač se všechno děje podle zaběhlého scénáře, tak můžu Město duchů vřele doporučit jako dokonalý relax. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

První polovina se nese ve stylu Rickyho Gervaise. Jeho úšklebky, dialogy, přesně typický Ricky, kterého miluju. Bavilo mě to, často jsem se usmál a zasmál nahlas. Jenže druhá je už spíš sentimentální romantika a je to docela hodně znatelný rozdíl. Ne že by mi to nějak vadilo, ale je to často omílané téma a tady je přesně podle šablony. Hlavně jak jsem řekl, je to hodně velký nečekaný skok z první skvělé poloviny do vážnější části. Vlastně tam snad potom už neni ani žádný vtípek. Četl jsem někde (tady asi), že si Ricky stěžoval na neschopnost měnit scénář a že už do ničeho takového nepude. Teď celkem chápu proč. Ale i tak to bylo příjemný pokoukání především díky němu. -"Come back soon." -"What a terrible thing to say in a hospital." ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Námetom nič nové na filmovom nebi, no tvorcom to tak nádherne vychádza, že ako odpočinková záležitosť na ozajstné zasmiate počas sledovania až odzbrojujúco milé, hlavne čo sa obsadenia hlavných predstaviteľov týka a veselého prevedenia, ktoré miestami aj príjemne prekvapí, je GHOST TOWN ideálnou voľbou. Proste čistý cit =). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie. Zdaleka ne špatná nebo málo zábavná, ale zkrátka "jiná". Plná doopravdy suchého humoru, vtipných (a často zároveň hodně divných, což spolu tentokrát ovšem velmi úzce souvisí) dialogů a založená na klasickém schématu, které se scénárista / režisér David Koepp pokusil co nejvíce ozvláštnit duchařskou zápletkou. A vyšlo mu to hlavně díky Ricky Gervaisovi, jehož obsazení byla vážně výhra. V souboji s jinou USA romanťárnou jiného britského komika - Simona Pegga a filmu Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám - je to 1 : 1. Oba pánové si se slaďáky poradili po svém (jeden nabručeně cynicky, jeden třeskutě zábavně) a oba dopadli na čtyři hvězdy. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Překrásný film. Plný lásky, humoru a nádherné magické atmosféry. Vše táhne skvělý Gervais, který startuje Davidem Brentem a finišuje Mirkem Dušínem. Stejně jako v nedávno zhlédnutém Smithově zářezu Zack and Miri Make a Porno, skvěle vybalancovaná romantika s humorem. Příjemné překvapení, které bohužel v posledním aktu sklouzne k uplakanému klišé. [Přesná stopáž: 102 min] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • V jedné scéně je možné si všimnout, že se Téa Leoni podívá na Grega Kinneara, ale on je přitom duch a nemůže být tedy viděn. (bosan)
  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)

Reklama

Reklama