Reklama

Reklama

Paní Davisová

(seriál)
  • USA Mrs. Davis
Trailer 1
USA, 2023, 7 h 29 min (Minutáž: 48–60 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Betty Gilpin, Jake McDorman, Ben Chaplin, Tom Wlaschiha, Margo Martindale, Mathilde Ollivier, Barry Livingston, Darri Ingolfsson, Katja Herbers (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Víra versus technologie a epická bitva v biblickém a binárním pojetí. Temný satirický seriál se odehrává ve světě, kde téměř všechna rozhodnutí činí počítačový algoritmus. Každá sezóna se zaměří na určitou záhadu nebo dilema, které se vyřeší na konci. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní mix žánrů, motivů, humoru a patosu. Od sci-fi, přes mysteriózní drama, po akční thriller. Kombinující prvky náboženství a mytologie s moderní technologií. Skoro bych řekl, že je toho chvílema až moc, a přestává to dávat smysl. Je tu pár dobrých "WTF" a "LOL" momentů. Herecký výkony dobrý, zejména Betty Gilpin. A Margo Martindale jako matka představená je dost vtipná. ()

Kamy 

všechny recenze uživatele

Well, to bolo divné! Asi desaťkrát za diel som si hovoril že WTF, a neviem, či všetko úplne chápem. Ale rozhodne som si to užil. Zaujímavý mix viery v náboženstvo, technológiu ale aj samého seba. Damon Lindelof ukazuje, že seriály mu dosť dobre idú a po Watchmenoch a Leftovers (a vlastne aj Lost) prišiel s ďalším, ktorý vyvoláva veľa otázok, ale dokáže ich na konci dobre uzavrieť. Rozhodne to nie je seriál pre všetkých ale mne dosť sadol. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme najdivnejší seriál svojej doby. Cítite, že má svoju kvalitu, ale aj tak máte pocit, že hranica medzi absolútnym nonsensom a geniálnym artovým dielom málokedy bola tak tenká. Minimálne v tom, čo nazývame mainstream.  Popravde celé dielo sa ukáže ako top alebo flop zrejme až po opätovnom pozretí a je nutné ho vidieť najlepšie v jednom kuse. Mne v tom bráni príšerná mustáž a vlasový preliv hlavnej mužskej postavy. Ak Lindelof vydá do sveta verziu s mužom bez tejto okrasy, tak si ten maratón dám. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lindelof se po delší době probral ze zdánlivé tvůrčí hibernace a opět dokázal přijít se svébytným a osobitým dílem. Mrs.Davis je sice tentokrát podstatně méně zamotaná a nepokládá tisíce otázek na které nepřináší odpovědi, ovšem bohatě to vynahrazuje satirickým podtónem, kdy se trefuje nejen do náboženství,ale i do technologií typu Siri nebo Alexy, ale také značnou dávkou bizáru. Jak už to tak u Lindelofa bývá, Mrs.Davis není seriálem pro všechny a hodně lidí ho v jeho šílenosti zavrhne velmi rychle, ale ten kdo přistoupí na jeho hru bude spokojen. Když se v závěru odhalí co je vlastně Mrs.Davis zač (čímž se tvůrci trefí jednak do snahy lidí mít věci co nejjednodušší a být někým/něčím vedeni a jednak do všech těch geniálních AI) sem se s chutí zasmál jako už dlouho ne...80% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Škoda té nevyrovnané kvality a nepříliš umně schované korektnosti za ,,nekorektní" vtípky , které se tak vlastně  stanou poněkud pokryteckými. Jak jsem ujížděl na Kazateli, tak tady ani náhodou. I tak bych dal čtyři z pěti (ano, když mně něco rozesměje tak nadhodnocuji a přehodnocuji), ale za ten přeslazený závěr ... (?). No fuj. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama