Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorské noviny dvacátých let minulého století jsou plné zpráv o unesených dívkách, které beze stopy končí na trhu s bílým masem. Co však nikdo neví je, že dívky se ztrácejí z hotelu paní Meersové (Beatrice Lillie). A zrovinka sem se právě přistěhovala slečna Dorothy (Mary Tyler Moore), osiřelá a lehce naivní venkovská dívka, která nechápe, že za taxík se v New Yorku prostě nedá platit šekem, ale ráda by se stala uznávanou herečkou. To Millie (Julie Andrews) z pokoje odnaproti má plán mnohem prostší – hodlá se bohatě provdat, a tak si oproti zvyklostem nehledá zaměstnání, ale pohledného a hlavně svobodného šéfa.
Bláznivé dobrodružství obou dívek právě začíná. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

zette 

všechny recenze uživatele

S zadnou postavou ve filmu jsem nesympatizoval (Mary Tyler Moore mi je neprijemna celkove), coz je vzdy trochu problem. Ocenuji ale nevtirave pisnicky, peknou choreografii (hlavne scenky z vytahu) a par vtipnych momentu, vyplivajici hlavne ze zapornych postav. Dej je snadno predvidatelny, nebyt blazniveho zaveru, dam o hvezdicku vice. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V záplavě cukrově přeslazených a vrcholně sentimentálních muzikálů ze šedesátých let se Správná dívka vyjímá svou samozřejmou nenuceností a sebeparodičností. Nejde tu o velké emoce, ale o uvolněné nezávazné blbnutí v rytmu ragtimu, módy dvacátých let a čínské prádelny. Muzikálové výstupy vyvolávají úsměv na tváři a na hercích je vidět, že si své role užívají. Nejvíc mě pobavil John Gavin v roli "muže snů", který po zasažení umrtvující šipkou setrvává v nejroztodivnějších hlubokomyslných pozicích. Neváhejte a na tenhle film se podívejte. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo by se dal odradit názvem a začátkem, kde Julie Andrewsová vesele skotačí po ulici s laškovnou písní, by udělal velkou chybu. Ano, Julie hraje venkovskou naivku, která přijíždí do velkoměstského dívčího penzionátu, připravena najít si práci sekretářky a vdát se za svého šéfa ("Ať to bude kdokoli") - a přesto to není muzikál jako třeba Funny Girl. Jak se totiž ukáže, majitelka penzionátu je ve skutečnosti obchodnice s bílým masem, Správná dívka je detektivní retroparodie a s přibývajícími minutami svou poetikou připomíná třeba film Adéla ještě nevečeřela. Hudební čísla jsou vesměs komediální a velmi roztomilá - třeba porouchaný výtah se dá rozjet jen soustředěným stepováním, což je obzvlášť komické, když v něm jedou jinak smrtelně vážní padouši z čínské prádelny. :o) Hudba Elmera Bernsteina si všelijak pohrává s ragtimy z éry němých grotesek (pozdější režisér Podrazu měl pro ten druh hudby evidentní slabost). A vážně nezapomenutelná je scéna, kde postarší dáma (fantastická Carol Channingová) s chraplavým hlasem kačera Donalda zběsile tančí, hraje na několik hudebních nástrojů a zpívá "Jsem dítě jazzu." :o) 80% ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to ve verzi pro kina včetně úvodní pětiminutový předehry a s přestávkou. Je to vtipná komedie - parodie (i když trochu více "nekorektní" k číňanům/nejen) hlavně díky udivenému kukuči Julie Andrews. Z dnešní doby pobaví obzvlášť tehdejší móda, přecijen je to Naprosto moderní Millie. A stepovací výtah nezapomenutelný :) ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

To by mě teda docela zajímalo, jak se tenhle film dostal do mého seznamu "Chci vidět". No ale dostal. Po prvních pár minutách veselé Julie zpívající a poskakující po chodníku jsem si říkal, že dám dvě hvězdičky a vypínám, že to nemám za potřebí (i když jakože starej muzikál, v pohodě). Ale pak jsem nakonec s přestávkou dokoukal. A dopadá to stejně, takže: starý muzikál, v pohodě. Části jsou nudné, části v rámci možností šedesátých let vtipné. Jednoduchý děj, hodně písniček, v rámci žánru super. Dávám méně hvězdiček, protože takovéhle filmy nějak často sledovat skutečně nepotřebuju, ale to neznámená obecně špatný film. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Angličanka Beatrice Lillie, čoby zákerná obchodníčka s bielym mäsom, nakrúcala svoj posledný film, trpela v tej dobe Alzheimerovou chorobou a nebola schopná si zapamätať text. Julie Andrews sa preto postavila za kameru a svojej kolegyni napovedala jej narážky. (classic)
  • Pokiaľ vám príde povedomý interiér divadla, v ktorom vystúpi Carol Channing ako Muzzy, nemýlite sa. Bolo v Universal Studios 28 a jedná sa o jednu z najstarších scén v Hollywoode - nakrúcali sa tu dve verzie Fantóma opery (z rokov 1925 a 1943) a taktiež Hitchcockov snímok Roztržená opona (1966). (classic)
  • Dôležité je i pripomenúť, že predlohou pre film sa stal britský muzikál "Chysanthemum", ktorý bol slávnostne uvedený v Londýne roku 1956. (classic)

Reklama

Reklama