Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Než se objevil létající Rocky (s nímž přiletělo všechno, co je na tomto filmu tuctové), bylo to fajn. Ve srovnání s ortodoxními ovcemi z "Shaun the Sheep" je Chickin Run příliš lidsky trapný. Zlá dvojice jako z Beethovena nebo té duchařské pohádky, ochrupení ptáci, provařená šablona falešné sentimentálnosti. Divoká rock jízda (s barevnými světlýlky od krys) nemůže chybět. Prostě skvělá zábava k nějakým těm Chicken Nugets a zajímavý příspěvek k otázce disponovatelnosti s embryi vlastního druhu. Velký útěk jsem neviděl, nevím kdo je Mel Gibson, takže jen dvě. Pěkné dvě. ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Film podle mého názoru odkazuje na všechny lágry, nejen ty německé pro spojenecké vojáky. Hodí se k němu i jeden starý vtip: V Mikulově (nebo Aši) spolu vyjdou otec se synem na kopec, pohlednou na jih (nebo západ) a syn se ptá: "Tati, kdo je za tím ostnatým drátem?" a otec na to smutně: "No přece my, synku, přece my." https://www.youtube.com/watch?v=oUDCbOVmSdU ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že "Slepičí úlet" je postaven na velice dobře napsaném scénáři, který dokáže i v ději, jenž je (přiznejme si to) poměrně snadno předvídatelný, vyloudit prvek napětí a očekávání. Hodně se mi líbila paralela vytvořená mezi slepičí farmou a koncentračním táborem; škoda jen, že nebyla ještě více rozvinuta. Pokud mě na "Slepičím úletu" něco skutečně zaujalo, byla to postavička slepice Ginger, která pod šikovnými prsty animátorů podává výkon, jenž je ve své hloubce na poli animovaného filmu událostí takřka bezprecedentní. K hvězdičkám: je zcela zřejmé, že film má kvality, které velí nejít pod 4*, ale s ohledem na jeho vysoké procentuální hodnocení na této stránce, si můžu dopřát, ohodnotit ho adekvátně k tomu, jak mě opravdu zaujal. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Tenhle styl animace alá figurky z plastelíny se přiznám, že moc nemusím, ale extrémně mi to nevadilo. Co se týče zápletky, tak velmi jednoduchá, předvídatelný příběh, ale bylo to natočeno tak skvěle a potrhle, že to člověka prostě dostalo a nemůžu jinak než dát 5*. Jako rozhodně se to neřadí k mým nějakým Top filmům, ale nic mi tam nechybělo, nic nepřekáželo, bylo to pojato vtipně a svěže a i rafinovaně, takže nevidím důvod, proč nedat plný počet. Ginger je prostě slepka jak se patří:) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)
  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama