Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené. Tenhle styl animace alá figurky z plastelíny se přiznám, že moc nemusím, ale extrémně mi to nevadilo. Co se týče zápletky, tak velmi jednoduchá, předvídatelný příběh, ale bylo to natočeno tak skvěle a potrhle, že to člověka prostě dostalo a nemůžu jinak než dát 5*. Jako rozhodně se to neřadí k mým nějakým Top filmům, ale nic mi tam nechybělo, nic nepřekáželo, bylo to pojato vtipně a svěže a i rafinovaně, takže nevidím důvod, proč nedat plný počet. Ginger je prostě slepka jak se patří:) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film mám trocha problém ohodnotiť, je to niekde medzi 3* - 4*, avšak skôr by som prihoršil pretože po veľmi slušnom začiatku nasledoval skôr obyčajný animovaný film s inak veľmi dobrým námetom. Poňatie slepačej farmy ako zajateckého tábora s časti budiaci tiež dojem koncentráku je za podpory slušného scenára vskutku veľmi nevšedné a originálne, avšak dosť mi vadilo, že takmer všetko jeho osadenstvo okrem kaprála (jedna z najlepších postáv) je ženského rodu, čiže spracovanie sliepok bolo celkom na mieste - a tiež netreba čakať, že slepačia farma sa bude hemžiť kohútmi. Inak má film celkom príjemné tempo hodina a štvrť viac-menej ubehne, len v závere potom nijak neohromí. Za pochvalu ešte stojí skvelý soundtrack Johna Powella a Harryho Gregosona-Williamsa, ktorý by zvládol prirovnanie k hocktorej inej hudbe z vojnovej epopeje. Do záveru potom tvorcovia nezabudli vsunúť večnú tému: čo bolo skorej, sliepka či vajce? ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitost, které se směju tím víc, čím víc si představuju Mela Gibsona s velkýma sluchátkama na uších, jak dabuje toho kohouta. Velice svěží parodie, ve které co postava, to perla, a co slovo, to citovatelná hláška, alespoň v našich zeměpisných šířkách. Už nikdy pro mě nebude pohled na babiččin kurník stejný. Už je navždycky budu vidět, jak za tím plotem klikují. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda úlet. Film je v podstate skoro celý postavený na koncepte výborného Veľkého úteku z roku 1963, až na to, že je prenesený na slepačiu farmu a navyše ešte v plastelínovej podobe. Avšak záver je na môj vkus uletený až veľmi a trochu kazí dojem svojím klišé happy endom "a všetci žili šťastne a slobodne ...". Výborný film pre pobavenie, ako pre dospelých tak aj pre malé deti. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že "Slepičí úlet" je postaven na velice dobře napsaném scénáři, který dokáže i v ději, jenž je (přiznejme si to) poměrně snadno předvídatelný, vyloudit prvek napětí a očekávání. Hodně se mi líbila paralela vytvořená mezi slepičí farmou a koncentračním táborem; škoda jen, že nebyla ještě více rozvinuta. Pokud mě na "Slepičím úletu" něco skutečně zaujalo, byla to postavička slepice Ginger, která pod šikovnými prsty animátorů podává výkon, jenž je ve své hloubce na poli animovaného filmu událostí takřka bezprecedentní. K hvězdičkám: je zcela zřejmé, že film má kvality, které velí nejít pod 4*, ale s ohledem na jeho vysoké procentuální hodnocení na této stránce, si můžu dopřát, ohodnotit ho adekvátně k tomu, jak mě opravdu zaujal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • Na konci roku 2000 vyšla na motivy filmu stejnojmenná hra na PlayStation 1 i na PC. (Marsu88)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama