Reklama

Reklama

Krtek ve městě

  • Československo Krtko v meste
všechny plakáty
Ukázka z filmu
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 29 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se na kraji lesa, objeví lidé s buldozery a bagry. Zvířátka bezmocně sledují, jak jejich les mizí. Vtom se objeví helikoptéra, ze které vystoupí několik pánů v obleku, Poté, co položí základní kámen nového města, si všimnou zoufalého krtečka a jeho kamarádů, kteří přišli o svůj domov. Napíší tedy dokument, aby jim nikdo neublížil. Tak se krtek ocitá i s kamarády ve velkém městě, které je přeplněno auty a mrakodrapy. Městský život ale není to pravé pro zvířátka, která stále touží po lese. Tak se krtek a jeho kamarádi pokouší dostat zpět do přírody... (alcielle)

(více)

Recenze (70)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Spolu s Krtkem ve snu nejlepsi dil a vrchol antiutopickeho krtecka s poselstvim. Nelze nez smeknout a to se psaly roky '82 a '84 ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

30 minut a ani 1 nudy - s Krtkem ve městě chvílemi smutníme, nástrahy jsou pro něj cizí a nové. Proto je tenhle kraťas tak nádherný. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem ktrečka (což je ostatně vidět i z mého hodnocení) a viděl jsem snad všechny díily s tímto nezapomenutelným roztomiláčkem! Jelikož jsem chtěl ke krtečkovi napsat nějaký komentář a vylíčit tak veškeré potěšení a readost, které mi krteček kdy dal, ale nechtěl jsem psát komentáře k jednotlivým krtečkovým příběhům, rozhodl jsem se napsat komentář pouze ke krtečkovi ve městě, jelikož to byla i kniha mého, při jejíž četbě jsem s ním zažíval ty nejkrásně+jší chvíle plné jeho dobrodružství. Co bych za to nyní dal, kdybych si mohl užít tu lehkost, najivitu a radost při četbě něčeho takovéhoa a mohl na chvíli opustit četbu mě dnes povinnou! AŤ ŽIJE KRTEČEK!!!HURÁ!!HURÁ!!!HURÁ!!!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Krtek ve městě byla vůbec moje první kniha, kterou jsem si sám přečetl, když jsem se naučil číst. Stále u nás doma má čestné místo v knihovně a už ji občas čtu vlastním dětem. Tento zfilmovaný kraťas, který stojí mimo klasickou večerníčkovou řadu a má samostatný delší příběh, jsem objevil až jako dospělý, když jsem se na něj díval se svými dětmi. Má oproti knize obsahově něco navíc. S dětmi jsem si opět si připomenul smutný příběh zvířecích hrdinů o jejich vyhnání z krásného lesa do nově stavěného a špinavého města. Na rok 1982 je nebývale pokrokový a opírá se do výstavby města a paneláků na úkor přírody. Divím se, že to tenkrát prošlo. To je ovšem optika dnešního dospělého. Přiznám se, že se mi kniha jako malému velmi líbila, ale byl jsem z ní smutný. Stejně jako se líbí mým dětem, které jsou z některých pasáží také smutné. Právě kvůli tomu pocitu nejdu na maximální hodnocení. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla nostalgická podívaná, jelikož se mi i po těch letech vybavovaly jednotlivé scény ze stejnojmenné áčtyřkové knížky (kácení lesa, zachovávání pařezu, nafukovací verse lesa, ucpávání výfuků...). Filmové zpracování je přece jenom trochu rozvleklé... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tohle je muj nejoblibenejsi dil. Miluju, jak Miller nakreslil vsechny mozne stavebni stroje, miluju, jak postavi sidliste ze stavebnice, jak zviratka bojuji s byrokratickou hierarchii pomoci lejstra s tremi razitky, miluju nefukovaci les v pokoji. Tohle je proste muj nejoblibenejsi dil. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší český animovaný film, co jsem kdy viděl. Je v něm něco až neuvěřitelně depresivního, surrealistického a psychedelického. Až obskurní sci-fi poetika prostupuje tento kraťas každým animovaným políčkem. Člověk tu má dojem, že prožít celý život v panelovém bytě snad může být i fajn i když vůbec není. Dechberoucí! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele

Dodneška máme doma edici různobarevných videokazet krtkových dobrodružství a dodneška si nejsem jistý, dle čeho jsou členěná. Jistá domněnka je asi dle roku vydání, když se zrovna touto epizodou už dostáváme k epizodám z 80. let. ()

Reklama

Reklama