Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

Barak 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to nebylo. Občas jsem se zasmál a Joshovi - mimochodem, je to sympaťák -, jsem fakt fandil, protože to potřeboval - kamáradi občas jaksi "nehráli podle pravidel" a snažili se mu jeho počínání překazit, protože si chtěli namastit kapsu (jen někteří samozřejmě, měl i své věrné příznivce). Ve filmu nejdeme den po dni, ale spíš tak týden po týdnu, přičemž ten poslední už byl detailnější (když tak přemýšlím, tak je to určitě zábavnější, než jít den co den..) - a "Day 40" byl naprosto ztřeštěný. Jo a Erica byla víc pěknější než Nicol.... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jo jo, dobrá nostalgie. Před 12 lety jsem to viděl v krátké době víckrát po sobě a u Hartnetta jsem se hodně chlámal. Dnes musím férově říct, že humor je opravdu spíše pro teenager-generaci. Avšak já měl dnes po skončení silné nutkání dát 4 hvězdičky, jednoduše mě to bavilo a příjemně to uteklo. Nakonec pouze za 3, ale do budoucna to rozhodně nezatracuji. 69% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Přesvědčení hlavního hrdiny, že se zbaví 40 dennim sexuálnim půstem myšlenek na svou bejvalku, působilo při nejmenšim jako výplod člověka v inteligenčnim útlumu. Naštěstí ale bylo na takhle chatrnej a nelogickej příběh našroubovanejch pár zábavnejch scének a navíc se podařilo sympaticky obsadit hlavní role. Takže nakonec vznikla jen lehce podprůměrná komedie, u který se nesmí vůbec přemejšlet. Za přehlídku koziček, co se objevila v mysli hlavního hrdiny během závěrečný fáze půstu, přidávám jako správnej zastydlej puberťák třetí slabší hvězdu. A znova tohle vidět nemusim ani za 4 000 dnů a 4 000 nocí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí,neboť větou:"film mi docela pěkně utekl,až na to že jsem se docela nudil",bych si asi dost protiřečil,ale prostě to tak cítím.40 dnů a 40 nocí je takový nemastný,neslaný kousek,na který se pěkně kouká,ale při závěrečných titulkách jsem zjistil,že mi ten film vlastně nic nedal.Ani zábavu,ani ponaučení,ani nic.Herci se přesto snažili,Shannyn Sossamon má své kouzlo a Josh Hartnett,ikdyž mi ze začátku neseděl,si nakonec své dobré také odehrál.Celá myšlenka filmu je nicméně dost přitažená za vlasy,o konci nemluvě,zkrátka film na jedno zkouknutí a hotovo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestliže si pod subžánrem teenegerská komedie představím tenhle film, pak to ještě není tak strašné. Trocha romantiky, trocha humoru (ne zas tak pokleslého), trocha hezkých tvářiček, trocha ideálů a také trochu více v tomhle žánru neodmyslitelné erotiky... Tenhle film přesně ví, co chce a dosahuje toho... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista Rob Perez povedal, že film ponúkol každému štúdiu a už len čakal na odpoveď. Nakoniec sa mu podarilo scenár predať. (Arsenal83)
  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)

Reklama

Reklama