Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V den své plánované popravy se odsouzený sériový vrah setkává se svým psychiatrem. Během sezení vězeň prohlásí, že je démon a uvádí, že než jejich čas skončí, psychiatr sám spáchá tři vraždy. (geofre)

Recenze (49)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Docela slušné konverzační drama na malém prostoru s lehkým nádechem thrilleru. Potenciál obrovský a je škoda, že do velké míry nenaplněný. Má to fakt dobré nápady a silné momenty, ale celkově tomu schází trošku promakanější a hlavně celistvější děj. Přesto jsem neměl problém zůstat očima na obrazovce a dokoukat film do konce. Líbilo se mi, že si film poměrně dlouho nechává otevřených více vrátek a moc hezky si hraje s diváky. Nechybí špetka humoru a celkově je film hezkým zpestřením na poli hororů, který však nejspíš nesedne každému.  [70 %] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné psychologické Drama lehce řízlé Thrillerem. ( O horor se nejedná!). Musím uznat, že na to, že jde o nenápadný a neznámý počin, který plul pod radarem, tak Nefarious rozhodně neurazí, především ty, kdo rádi konverzační filmy. Celý film se odehrává v jedné místnosti, kde sedí odsouzený vrah čekající na svou popravu, kterého navštíví psychiatr, který má posoudit zda je nemocný či nikoliv. Vrah však tvrdí, že je posedlý démonem a také vyřkne verdikt, že psychiatr sám spáchá dnes 3 vraždy. Má to jednak nádech thrillerů z 90. let a menší Mindhunter vibes, Sean Patrick Flanery ( za mne jeho nejlepší film jsou Pokrevní Bratři) tu podává velmi dobrý herecký výkon. Jeho výraz tváře, tiky i dialogy jsou velmi přesvědčivé, ale mluví natolik rychle a je tu tolik úvah a filosofování, že jsem z toho filmu i trošku unavený, je potřeba se hodně soustředit a angličtina je také náročnějšího rázu, ale to druhým vadit nemusí. Kdo má rád cokoliv se sériovými vrahy, především zkoumání jejich psychologie, tak tohle by Vás mohlo určitě zajímat. Slušný malý atmosférický konverzační film, jehož největšími kvalitami jsou herci a scénář. Přidat nějaký ty vraždy a Gore a byl bych nadšen i já .. :D 6/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco schránka, pokud má věci zrovna pod kontrolou, chce žít, zlý parazit vyhlíží její smrt a chce jít o hostitele dál. Zřejmě proto se tam tak často mluví o Carpenterovi.. Až na jednu noční grilovačku se jedná o konverzační christian drama, které řeší všudypřítomné dobro a zlo, či chcete-li Boha a Ďábla a při tom se snahou neurazit přemítá, jak pod různou optikou mohou být tyto pojmy relativní. Nač to všechno ale balit do teologie, když stačilo říct, že my všichni jsme jen ignorantské pytle masa.. Dva nové poznatky jsou, že se Flanery přihlásil do klubu vězeňských chameleonů k Nortonovi a že poslední jídlo odsouzeného k smrti se musí vejít do 25 dolarů. To by Kašpárek s Forejtem nedali.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy z prázdného a nekonečného tlachání, nakonec to tak hrozné nebylo. Možná bych byl i spokojenější, kdybych si jeden z hlavních motivů - boj mezi anděly (démony) o přízeň Boha, kterou přesunul na lidi, nedávno nezopakoval v sérii Proroctví (1998). Během rozhovoru Edwarda (Nefariouse) s doktorem jsem si několikrát vzpomněl na manipulaci v Mlčení jehňátek. Jeden by očekával, že studovaný psychiatr se zkušenostmi bude odolnější, jenže to by se pak film nikam neposouval, že. Možný spoiler - ztvárnění popravy bylo výborné a věrohodné. Věřím, že Flanery je na svoji roli pyšný, páč škleby a tiky, co předváděl, neměly chybu. Belfi byl trochu v jeho stínu, ale hrál také dobře - chvílemi připomínal smrt... Poslední záběr bych za mne vypustil, ale budiž, potvrdil škatulku - fantastický film. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sean Patrick Flanery si ukradol celý film pre seba, o tom nemôže byť žiadna debata. Jeho démonický sériový vrah sa mi dostal pod kožu rovnako ako psychiatrovi, ktorý mu mal určiť diagnózu. Dialógy medzi doktorom a vrahom sú veľmi pútavé, a to viac ma štve, že filmári atmosféru z prvých dvoch tretín nevedeli udržať až do záveru. Finále vo väznici ma neohúrilo a rozhovor s moderátorom na mňa pôsobil skôr ako potitulkový epilóg. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zklamaní budou rozhodně ti co by za tím hledali nějakou dechberoucí hororovou podívanou. Naopak zbystřit by měli fandové konverzaček(a že jim ta huba místy jede hodně rychle). Dějově je film prostej. Na psychiatrovi a v podstatě i na divákovi je zjistit jestli vězeň netrpí formou schizofrenie či jinou duševní nemocí nebo je opravdu démon jak tvrdí on sám. Výkon Seana Patricka Flaneryho v roli vězně byl celkem přesvědčivej ale Jordan Belfi v roli psychiatra už se mi tolik nelíbil. Film má prozatím celkem vysoký hodnocení takže něco do sebe asi má. Mě popravdě ale až tak neoslovil. A tak tyhle kecy v kleci(nebo spíš za katrem) hodnotím za 2hodně slaboučký hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oční bulva vařená, mozek už se škvaří! Mysl peklu zavřená, ďáblův úklad zmaří?“ Ha! Peklo zamrzlo! Jedině to by vysvětlovalo, proč démon Nefarious, s ďábelským tikem v oku a s grimasami, že by i Eli Wallach coby Tuco záviděl, při své teologické disputaci klouzal (!) jen po povrchu, místo aby šel víc do hloubky a otevřel PEKELNÉ OKÉNKO: [][] Co ani náš farář neví: 1) Co bylo dřív? Božská slepice nebo vesmírné vejce? 2) Má Bůh svobodnou vůli? Nebo prostě MUSÍ být imrvére hodný a nemohl by nikdy ani ukrást čokoládu v sámošce, natož zprznit jeptišku, i kdyby stokrát chtěl? 3) Dtto ďábel. Má svobodnou vůli? MOHL by se např. nechat pokřtít? A MOHL by tu nebohou jeptišku před chlípným vousáčem bránit? 4) Nebo oba, ten na obláčku i rohatej, se MUSÍ chovat jedině tak, jak jim diktuje Vatikán? [][] Tu 1) už vím. Kolega Nefarious mi u piva prozradil, že Bůh a Satan spolu pekli už dávno před Velkým třeskem. Hegelovská dialektika a nudné šermování ocasy, pekelným a ateistickým. V závěru grilování spravedlnosti, pečeným masem vonící. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Démonická konverzačka, v ktorej odznie veľa pravdy. Kto čaká horor, bude absolútne sklamaný, do tohto žánru film nezapadá, aj keď tie dialógy sú také hororové. Film je rozporuplný a preto je tu určité publikum, ktoré osloví, iní to hodia do koša, pretože napríklad scéna, v ktorej démon presne zosumarizuje vraždenie detí v útrobách „matiek“ a iné liberálne kultúrne "výdobytky", to musí neomarxistickému degenerátovi vyvolať takú penu v ústach, že by z nej mohli naplniť hasiaci prístroj. Škoda len, že film nebol ešte údernejší. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to teologicka, filosoficka a metafyzicka diskuse vlozena do zanru psychologicky thriller, psychologicke drama. Pritom je inzerovan horror, ale neobsahuje zadne desive okamziky. Pro nekoho muze jit o propagaci pravicove viry, pro jine konzervativni propaganda s tematy potraty, euthanasia a trest smrti. Svet debatu ateismus versus moralka potrebuje. Ale film brzo upadne do opakovaciho rytmu, ktery je unavny. A zaver nema moc velkou pointu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thrillerová konverzačka, která chce být chytřejší než se jí ve výsledku daří. Celkově nepřesvědčivé ale potenciál tam byl. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow. Z úplně neznámé, neavizované a neočekávané konverzačky se vyklubal hodně fajn kousek s velmi tísnivou atmosférou. Mladý psychiatr je přivolán do vězení, aby rozhodl, jestli je vězeň chystající se k trestu smrti příčetný, a tudíž ji může podstoupit, nebo bude trestu zproštěn. Už od začátku rozhovoru ale vězeň tvrdí, že nemá psychiatrickou poruchu, ale že je to démon, který posedl tělo svého hostitele. Od tohohle momentu se nám tady rozehrává hodně atmosferický psychologický nátlak, ve kterém se sice 90 minut jen mluví, ale jde o to, "jak" se mluví. Sean Patrick Flanery je BŮH, jeho vyjadřování, mimika, vcítění se do role a celkový charakter je doslova fantastický a takhle ikonickou hlavní postavu jsem už dlouho neviděl, jeho tiky v obličeji, "střídání" rolí mezi hostitelem X démonem a filozofické rozpravy o pekle, démonech a mytologii kolem jsem mu sežral i s navijákem a tohle je jen další důkaz, že i tak banální a obyčejné téma se s trochou zručnosti a skvělým hlavním hercem dá odvyprávět svižně, temně a se skvělou dávkou napětí. Líbil se mi celý průběh ve vězení i finále, kam exekuce směřovala, a ikdyž poslední dvě minuty působí trochu nedotaženě, jako celek jde o fantastickou konverzačku, která sice ne všem svým stylem sedne, ale tu druhou část publika rozhodně nadchne. Svěží vánek do žánru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Anotace zní dobře, ale už po chvíli mi bylo jasné, že druhý Fallen se bohužel konat nebude. A nakonec se nekonala ani chytrá konverzačka s nějakým tím metafyzickým ocasem, na kterou to ještě nějakou dobu vypadalo. Namísto toho nás totiž čeká konverzačka křesťansky věroučná, takový popkulturní katechismus v obalu mysteriózního thrilleru. Tuhle misionářskou blamáž jsem prokoukl ještě v prvním poločasu, ale dorazil jsem to. A vzpomínal na mé dřívější hovory s několika katolíky či jehovisty. Stále stejná židovsko-křesťanská písnička, nic nového pod Sluncem. O Bohu a Ďáblu, o Dobru a Zlu, o lidské svobodné vůli mezi nimi atd. Víte třeba, proč má údajný Ďábel údajně tak velkou moc nad světem? No protože v něho lidi nevěří, to dá přece rozum. No a dojde i na povídání o Jéžíškovi, tedy "tesaři", a na ty věci okolo, takže někdy po polovině jsem si otevřel na mobilu jewely a dokoukal (nebo spíš doposlouchal) tuhle naivní dualistickou agitku už jen ze setrvačnosti. Jediná zajímavá scéna z celého filmu byla závěrečná naturalistická exekuce na elektrickém křesle, předcházející polopatickému epilogu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

KOnverzačka, ve které se odsouzenec na smrt snaží přesvědčit psychiatra, že je posedlý démonem. Ten odsouzenec. Ne psychiatr. Většina filmu je vlastně dialogem obou hlavních aktérů,, přičemž prakticky od začátku dominuje Sean Patrick Flanery fantasticky střídfající dvě polohy. Navíc to, co údajný démon vypouští z pusy, má hlavu a patu a je to dostatečně zábavné. Částečně se i daří držet diváka v nejistotě, jestli se jedná o opravdové posednutí, nebo jen o duševní nemoc či snahu zachránit si život. Nicméně na tom by se dalo ještě zapracovat. Poslední cca třetina trrošku ztratila na zajímavosti a konec se úplně nepovedl, ale i tak se jedná o zajímavý kousek, na který se vyplatí kouknout už jen kvvůli Flanerymu. 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodné putovanie po väzenských chodbách pripomenie Mlčení jehňátek. Následne sa odohrá dvojmužný súboj viery a logiky. Bavil ma ten civilný prístup k existencii démona. Jeho argumenty, uvažovanie, všetko to dávalo zmysel. Pripomínalo mi to film Pozemšťan (2007). Sean Patrick Flanery tu predvádza presvedčivý výkon. Keďže však táto konfrontačná cesta má finále bez akejkoľvek nadstavby, tak sa všetky nazbierané dojmy zrazili o level nižšie. ()

FromHell odpad!

všechny recenze uživatele

Flanery ako tak ušiel, ale v žiadnom prípade nejde o nejaký extra herecký výkon, keď je reč o filmoch s touto tématikou. Na prvý pohľad aktuálne dialógy sú len zásterkou pre sfanatizovaných tvorcov, ktorí do nich nasúkali svoje manipulatívne stredoveké kacírske myšlienky. Neuveriteľná kopa hovien, čistý kresťanský fanatizmus a katolibanské bludy. Stačí si pozrieť, čo sú zač tvorcovia a aké sračky doteraz natočili, kto napísal knižnú predlohu a máme tu čistý sektársky odpad. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Takové kecání s démonem  který je dostatečně vychcaný, že stejně je všechno po něm ať se jim to líbí nebo ne. Pohodový film. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk stáhne film co vypadá podle námětu zajímavě a místo toho dostane posranou konverzačku mezi dvěma debily jedním narušeným a jedním normálním. Psychiatr jde do věznice dělat rozhovor s vězněm co má být popraven následuje hodinová konverzačka o hovně a pak zjistíme , že se ten vězeň na tu popravu těší jelikož je to démon a nemůže zemřít samozřejmě , že psychiatr mu nevěří tak mu démon/debil dává důkazy mluví   2 osobami jedné co je člověk a na popravu nechce a druhé co je démon a je mu to jedno. Pak mu řekne, že chce , aby o něm napsal knihu psychiatr nechce a pak  se zjistí, že ta kniha už je napsaná a ten vězeň/debil ví informace o jeho životě ačkoliv je pořád ve vězení (tohle nikdo neřeší a nikoho to ani nezajímá). Nakonec ho popraví lepší poprava je i tady Ted Bundy (2002) a ten démon chvilku vleze do toho psychiatra ten se chce zabít, ale nepovede se mu to a pak napíše tu knihu, že byl asi posedlý.  Osobní hodnocení 40 procent ,ale já chtěl horor ne psychologické drama říznuté mysterióznem (neměl by být i žánr mysteriózní?) tak, že 0 procent ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Čakala som horor, dostala som nudnú prenudnú tliachanicu dvoch hercov. Jeden sa hral na démona, druhý bol psychiater, ktorý mal v deň popravy rozhodnúť, či je cvok, alebo nie - teda či ho popravia, alebo nie. To je mimochodom asi najväčší nezmysel z celého nezmyselného filmu. Ak ak to mal byť démon, tak jedine démon spôsobujúci akútnu únavu z jeho sústavného tliachania blbostí. Už iba preto by som ho popravila! Byť tým psychiatrom, ktorého hral nejaký umelý preplastikovaný panák, tak mu poviem, že nech padá na to elektrické kreslo, lebo si z jeho únavných drístov musím ísť čo najskôr pospať. A asistovanú samovraždu, aborciu plodu, a poslanie zabijaka na popravu nepovažujem za vraždy. Takže tvrdenie väzňa: "Kým odtiaľto odídeš, zabiješ troch ľudí," je tiež nezmysel. ()

Reklama

Reklama