Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bolo to v tom najlepšom zmysle triezve. Ako po "survival" stránke, tak aj celkovým vyznením. Hopkins ako vždy presvedčivý v každej sekunde, Baldwin (hoci bez charizmy, tú nabral až vekom a kilami) neprekážal, scény s medveďom nadupané až som čumel jak teľa a prežíval to spolu s nimi naplno. Neviem kto mi pred rokmi povedal, že je to slabé, ale má u má u mňa riadnu po hube. Žiadna extra klasika, ale ako stálica TV repríz istota. Užil som si to. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný fim o přežití v divočině - po havárii malého letadla v horách na Aljašce. Chvílemi jsem si připadal, jako kdybych znovu četl Setonovy Dva divochy - lidé bez civilzačních vymožeností musejí najít cestu do civilizace a nenechat se sežrat dotírajícím medvědem, nezmrznout, nezabloudit a neumřít hlady. Vůdcem téhle party je výtečný Anthony Hopkins v roli vysoce inteligentního milionáře, v záporné roli mu zdatně sekunduje Alec Baldwin coby fotograf a milenec Hopkinsovy ženy. Ale nejlepším hercem je medvěd Bart - dlouhé scény soubojů s medvědem jsou prostě dechberoucí a vůbec netuším, jak to takhle skvěle mohli natočit. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=ZDTtUSI_CGg ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nelituj muže, který vlastní letadlo..." Jeden z prvních filmů, které jsem psal na CSFD. I po letech musím s jeho kvalitou souhlasit. Navíc teď vnímám Na ostří nože jako velmi zapadlý a nedoceněný film. Tohle psychologické drama je stále naprosto vynikajícím thrillerem. Není však pouze survival lidí na Aljašce. Ani utíkání před grizzlym, ale je to skutečně psychologické drama od začátku do konce. Anthony Hopkins jako miliardář, který se vyzná ve všem a Alec Baldwin jako fotograf ztroskotají uprostřed Amerického nehostinného severu. Navíc si je vyčíhne obrovský lidojed. Vztah, který mají postavy nelze popsat bez spoilerů, takže doporučuji ani nekoukat na trailer. Ten film je nejlepší v momentech nejistoty a těch mají obě postavy skutečně hodně. Nechybí nedůvěra a lži. Film má krásnou hudbu a prostředí Aljašky je nádherné. A samotný Grizzly je absolutně děsivé monstrum. To, co kdysi předvedl Spielberg s Čelistmi, tak tady tvůrci opakuji s medvědem. Ty scény jsou natolik dokonalé a realistické, že se budím ze spaní a křičím, že nechci na Aljašku. Tohle je jedno z nejlepších dramat, co jsem kdy viděl. Závěr je navíc absolutně dokonalý. (93 %) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NEEDING PEOPLE, ISN'T IT A BITCH?" -------- Nič sa nevyrovná mrazivej Aljaške. Skvelo natočený boj o prežitie v surovom, ale nádhernom prostredí, máličko prepletený psychologickými otázkami. Silná atmosféra krajiny, ktorá takmer dočiahla na level Nolanovej Insomnie. Severská krása. (25.6.2017) (2.10.2022, sk dab) (1.10.2023, sk dab) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)
  • Hodinky, ktoré dala Mickey (Elle Macpherson) Robertovi (Alec Baldwin) sú Omega Seamaster Chronograph číslo 2296. (ThomasCrown)
  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama