Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikál zasazený do prostředí dělnické třídy v New Yorku. Nick Murder (James Gandolfini) se rozhoduje mezi dvěma ženami – jeho dlouho trpící manželkou Kitty (Susan Sarandon) a ohnivou rusovlasou milenkou Tulou (Kate Winslet), která ví jak ho uspokojit. Teprve tehdy když Kitty přijde na manželovu nevěru, Nick pochopí rozsah bolesti, kterou způsobil své rodině. Ve filmu uslyšíte písně Bruce Springsteena, Nicka Cavea a Jamese Browna. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná póza tvůrce, který si zřejmě o sobě myslel, že srší všestranným talentem a že cokoliv, na co sáhne, se promění ve zlato. Ne, fakt ne. Chvílemi jsem se až divil, že tolik áčkových tvůrců raději dvakrát nezvážilo svou zdejší účast. John Turturro příště raději už jen před kamerou, ne za kamerou. Dokoukat tuhle přehlídku „ničeho“ byl docela úkol. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vezmeme povedený romantický příběh, přidáme k němu obrovskou hromadu humoru, mírně se pokloníme Woodymu, Wesovi, Tarantinovi i Coenům, dáme dohromady partu skvělých herců, ale stejně to nebude ono, protože Turturro měl na každém rameni jednu múzu, u když psal scénář. Když začal točit, musel se pod vahou svých múz hroutit k zemi. Romance a cigarety jsou mimořádnou komedií, která si rozhodně zaslouží být mezi elitou. Gandolfini a Sarandonová jsou úžasní, ale taneční číslo na Delilah je z říše snů milovníka černých komedií. Čichací sekvence je jeden z nejvtipnějších režijních nápadů, co znám. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Popravdě jsem dost přemýšlel, jestli se mi to vůbec líbilo. Ale ano, líbilo. Děj je celkem klasické story milostného trojúhelníku, ale už od počátku je jasné, že o to ve filmu vůbec nejde a celá dějová linka ustupuje do pozadí. Zde hrají roli především dokonalé herecké výkony. Především J. Gandolfiniho, S. Sarandon a Ch. Walkena. Do toho vtipná M.-L. Parker a neskutečně sexy K. Winslet. Jen ta muzikální stránka mě trochu uváděla do rozpaků. Texty vynikající, provedení už šlo podle mého lehce na hranu. Každopádně je film jako celek fakt funkční a natolik originální a nápaditý, že jde na jednu stranu souhlasně kývat hlavou, ale na tu druhou i pro mě pochopitelně, si říkat WTF.... Já byl ale spokojen. Mělo to hloubku, originalitu a Kate Winslet. Já jsem tedy spokojen. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nick si cestou domů zapomněl nějaké svoje sperma u nymfomanky Tuly. Manželka Kitty chybějící ingredienci s bystrostí rysa ihned odhalila a za pomoci tří uječených rockových dcer dostal Nick pořádně za uši. To je výchozí situace "muzikálového představení", ve kterém dal Turturro při hudebních číslech průchod svým barevně zvráceným fantaziím. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud crazy - snad i trošku žánr a jeho klišé parodující - nezávisláček coby muzikál o věcech sexuelních, manželských, rodinných, lidských... Ano, nejen newyorkští intelektuálové mají své problémy hodny inteligentně zábavného zpodobnění a ač děj vypadá z povrchu docela drsně a šíleně, Torturro ví co dělá, dámy v hlavních rolích jsou i ve svém věku nádherné a navíc je zde spousta skvělé hudby, ansámblu to ve zpěvu i v choreografiích šlape a při všem tom vlídně ujetém nadhledu se nakonec i najde nějaké to všelidské naučení... A jeden si zas až říká, kde se to v těch specifických umělcích jako je J.T. a jeho company bere, že... Nu, kdo na TO má... . . . Tak čest práci a kundám a ptákům a řitím a srdcím a duším klid... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 6.10.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 544., komentář zde jako čtyřiačtyřicátý - 7.10.2013) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Turturro temer oľutoval svoje rozhodnutie obsadiť Kate Winslet, keď jej prvý raz podával scenár, pretože bola príliš štíhla. Až po svojom druhom tehotenstve nabrala tie "správne krivky", ktoré boli pre postavu sexice potrebné. (matthew.17)
  • Ač vznik nezávislých filmů většinou nezabere filmařům příliš mnoho času, muzikál Romance a cigarety se natáčel dva roky. Důvod byl prostý. Hlavní hvězda snímku, James Gandolfini, tráví většinu času natáčením úspěšného seriálu Rodina Sopránů, a tak se mohly jeho scény natáčet jen ve volných chvilkách, kterých nebylo mnoho. (Rodriguez)
  • James Gandolfini je iba o jeden rok starší od Aidy Turturrovej, ktorá hrá jeho dcéru. Aj jeho druhá filmová dcéra, ktorú stvárnila Mary-Louise Parker, je v skutočnosti len o tri roky mladšia. (U_S_O)

Reklama

Reklama