Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok síce trpí typickou Hallmarkovskou vizážou a výpravou, ale obsahovo to nebolo vôbec zlé. Aj napriek dlhej stopáži sa tu nuda vyskytne iba miestami, pričom tento dobrodružný, fantazijný príbeh si užijú hlavne deti. Je plný víl, škriatkov a rôznych ďalších rozprávkových bytostí čo na upútanie detskej predstavivosti úplne postačuje. Mojim dievčatám sa to páčilo a vydržali pritom sedieť celý čas, čo je pre film s tak dlhou stopážou jasné plus. Takže zaslúžená trojhviezda. 65/100 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

Reklama

Ivetak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustila na doporučení mé kolegyně. Byla jsem doma sama a říkala jsem si, že to bude fajn pohádka před spaním. No vzhledem k tomu že se mi chtělo spát už před tím, tak tohle mě dorazilo úplně. Asi v polovině filmu jsem si říkala, sakra, vždyť už musí být konec, co tam chtějí ještě vymýšlet. A oni vymýšleli a vymýšleli…. Všem doporučuji, před jakýmkoli filmem se podívejte kolik má minut. Tato nekonečná pohádka měla bez mála 3 hodiny! Ale abych jen nehanila, 2 hvězdy jsem přeci jen kvůli něčemu dala. Na tu dobu byla vážně hezky natočená a proto se na to dalo celkem bez větších problémů dívat. Ve filmu jsou některé krásné záběry Irska a dokonce zazní i irská muzika. A kdo má rád příběhy o vílách a skřítcích, určitě si přijde na své:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Báječný svět magie, fantazie a krásy v kombinaci s milostným příběhem v nejfantastičtějším televizní zpracování rozděleného do dvou celovečerních dílů. Nádherná pohádka v naprosto ohromujícím zpracování. Takovéto pojetí o veliké lásce bylo trefou do černého, které bylo povýšeno hlavně vizuální stránkou obrazu. Pomalejší plynulost vývoje děje dává šanci odpočinkovému sledování pro dospělé a jednoduchému pro děti. Byť se v rámci příběhu nešlo vyhnout válečným scénám, netlačilo se v nich tolik na pilu, takže nevypadají tak hrozivě. Spíše naopak, vyznívá to tu jako jedna velká legrace. Že láska hory přenáší nešlo lépe dokázat. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní, on je to vlastně vynikající a okouzlující příběh pro malé i větší. Klasický děj nepostrádá prvky známých pohádek, k nim ale přidává i moderní útržky. Efekty jsou přijatelné (není to Matrix, ale koukat se na to dá). Randy Quaid je sice trochu nevýrazný, na druhou stranu dává možnost vyniknutí vedlejších postav, jež i přes svou bezejmenost nic nekazí. Kouskování na dva díly nezakryje televizní podstatu, ta však není po celý čas příliš vidět. Dobrá práce. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama