Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak Johny Depp prochlastal celou práci na jednom nádherným ostrově. Příběh to nemá prakticky žádnej a je to prakticky hodně o ničem. Režie je hodně nevyvážená, tempo pomalé a celý film tak nějak nedrží po hromadě. Nebýt tam těch pár výborných a vtipných chlastacích scén a skvělé obsazení, i když v některých rolích značně nevyužité, tak se unudim k smrti. 50% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sladkokyslá exotická oddychovka, z ktorej si zapamätáte pekný dom na pláži, diamantovú korytnačku a neskutočnú femme fatale Amber Heard. Film hrá skôr na euforický zážitok zo spontánnych a nepredvídateľných scénok, než na rozum. Alkoholový a drogový opar mu nechýba, no aby mohol byť naozaj zábavný, musel by dôvtipnejšie pracovať s bohémskymi figúrkami okolo Johnnyho Deppa (a s Deppom samotným). Z filmu cítiť, že režisér pred kamerou vidí radšej luxusný pár Eckhart + Heard, než otravných Deppovych flákačov. Neviem, na čom stavala knižná predloha, ale filmu to neprospieva. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Není to výborný film, spíš bych dokonce řekl, že má hodně nevyužitý potenciál - naběhnuto měl na depovský Arizona Dream po 20 letech ... bohužel se někdo lekl natočit buť příliš velké halucinační psycho nebo opravdu pořádnou kritiku společnosti, médií, systému a bůhví čeho ještě. Takhle z toho nakonec není obdi hodný dvacetiletý bílý rumík, ale jen flaška neurážejícího Captaina Morgana ... ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Příběh a celková pointa filmu mě minula jedním velkým obloukem a ani sladká příchuť rumu mi nenaznačila nic moc pozitivního. Z celýho nápadu by se dalo vytřískat o mnohem mnohem víc a bohužel všechny více vtipný momenty musel zachraňovat hláškami největší slizoun filmu Giovanni Ribisi. To byla menší záchrana hodnocení, další byla nádherná Amber Heard a když vezmu hlavní mužskou roli-"Deppe, čekal bych víc", Eckharta moc nemusim a Jenkins se doufám po filmu rychle osprchoval. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zavání po tom samém vyčpělém rumu, který z něho už tolikrát táhnul v Pirátech z Karibiku a na zlatou éru, kdy býval prvotřídní ozdobou indie filmů, tu dává vzpomenou jen velmi zřídka. Naštěstí tu je ještě famózní Giovanni Ribisi, pohledná Amber Heard a něco z ducha Huntera S. Thompsona, takže Rumový deník přeci jen stojí za zhlédnutí. Tak či tak Strach a hnus v Las Vegas je úplně jiná liga... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení mělo původně začít už v roce 2004. (MeanWhile)
  • Díky tomuto snímku se Johnny Depp seznámil s herečkou Amber Head, kvůli které opustil svou dlouholetou partnerku Vanessu Paradise a ukončil tak jejich čtrnáctiletý vztah. Johnny s Amber poté začali zvažovat svatbu. (skinny)

Reklama

Reklama