Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že od sci-fi nečekám nic jiného, než charismatického hrdinu, atmosféru a dobré triky a na nějaké nelogičnosti moc nekoukám, se mi Riddick dost líbil. Černočerná tma je sice lepší, ale tohle bylo pořád dost dobré. Líbí se mi, že to není vůbec průhledné, umřít může kdokoliv a vyhrát také a hlavně motiv vyvoleného, ten mě dostane vždycky spolehlivě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V tomto případě je hodnocení filmu velmi težké a to nejen kvůli konci (Twohy si prý věřil na celou troligii a podle toho konec taky tak vypadá). Nelze říci, že jde o bombu. Jako protiklad k Hvězdným válkám by možná obstál propracovaností (je pravda, že Lucas toho má opravdu hodně, ale za kratký čas vymyslet to co Twohy to asi nedokázal). Architektura Necromongerů je opravdu zajímavá a celková rozmanitost planet na kterých se Riddick proběhne je velká. Naprosto celý film stojí na postavě cool hláškovacího stroje na mlácení lidí Riddicka(a jeho očích :o)). Jeho postava je opravdu všechno pro tento film. Naštěstí to Twohy věděl a proto hlášky tohoto drsnáka jsou opravdu cool. Co se týče hudby hodně zaostává za velkolepostí a krásou ost Hvězdných válek. Efektů v tomto filmu je opravdu hodně a některé nejsou zrovna nejpovedenější. Nejsem si jist hodnocenním, uvažuju o 2*. Jedině co my v tomto brání je Riddick a odvaha dát proti sobě zlo a .... zlo :o). Na film kde prakticky dobro není jsem čekal a dočkal se ...... Dyt víte, že co zabiju patří mě :o)) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

v porovnání se skvělou Čenočernou tmou a navzdory velkému rozpočtu chaboučké. Děj překombinovaný a přitom o ničem, některé televizní efekty (nikoliv kvalitou ale... ehm...nápadem), a v podstatě naprosto bevýrazní herci (až na Diesela) a k tomu všemu fakt, že SPOILER!!!!! obě přeživší postavy z minulého filmu jsou tu jen proto, aby tu mohly (ne)vesele umřít, což zpětně zhazuje Černočernou tmu, která si to fakt nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Svet je v prdeli." - "Raz to muselo prísť.“ Miestami super, ale väčšinou nuda a v niektorých okamihoch dokonca zúfalosť. Film tak vehementne skáče medzi 4* a 2*, až je to neuveriteľné. Kronika temna mala byť ambicióznym sequelom Čiernočiernej tmy. Veľmi, veľmi, veľmi ambicióznym. Dokonca do takej miery, že Čiernočierna tma voči nej mala byť ako Hobit voči Pánovi prsteňov. Mala byť prvým dielom novej trilógie. Diesel a Twohy sa vykašľali na hororovosť "nulky" a rozhodli sa urobiť z Riddicka space operu. Výrazne sa navýšili nielen ambície, ale i rozpočet a Dieselovi sa nejako, neviem ako, do vedľajšej úlohy podarilo nahovoriť Judy Dench (asi má slabosť pre uznávané herecké dôchodkyne, viď. Helen Mirren v Rýchlo a zbesilo 8). Bohužiaľ, rozpočet je napriek navýšeniu stále nepostačujúci. Vinou toho snímka miestami ponúka výpravu, ktorá je krásna, super a uhrančivá a hneď v nasledujúcej pasáži je to klasická televízna nízkorozpočtová inscenácia v umelohmotných kulisách, kedy som bol až prekvapený, ako zle vyzerajú. Nepoteší ani céčkarské zlo (matný Karl Urban, odkvitajúca Thandie Newton, trápny Colm Feore, smiešny Linus Roache). Na niektoré scény nezabudnete (čajový hrnček), ale chýba tomu kvalitný scenár. Najviac ma potešili scény s lovcami ľudí (vedených charizmatickým Nickom Chinlundom), tie sa aspoň na nič nehrali. Diváci radikálnu zmenu štýlu nerešpektovali (celosvetová tržba 115 miliónov pri rozpočte 105 je čistá katastrofa) a Dieselovi s Twohym trvalo skoro 10 (!) rokov, kým sa z neúspechu otrepali a kým sa im podarilo zohnať peniaze na "trojku". Tá sa atmosférou a štýlom blížila paradoxne k Čiernočiernej tme. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V dobe vzniku to nikto z nás nedocenil, pretože sme všetci čakali druhú Čiernočiernu tmu a miesto nej tu máme megalomanské béčkové orgie, s množstvom momentov nevyvážených, až sú úsmevné. Dnes cítiť vek filmu, na druhú stranu ide stále o prekvapivo zábavný príklad neodhadnutia vlastných schopností, na ktoré vám niekto vsadil 100 mega, za tie ste narobili vecí, na ktoré by vám sto mega nikto príčetný nevenoval. Directors cut 3,5*. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Režisér a autor scénáře David Twohy původně zamýšlel Kroniku temna jako trilogii. Další ze série filmů se měl jmenovat The Underverse. Twohy už měl podepsanou smlouvu na režírování filmu, ale k jeho realizaci nakonec nedošlo. (imro)
  • Podle filmu byla vytvořena videohra "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay". (Zeke001)
  • Snímek doprovází animovaný film Riddick: Temná hrozba (2004), který pojednává o událostech mezi původním filmem Černočerná tma (2000) a Kronikou temna. Film režíroval Peter Chung, jenž se podílel také na sérii krátkých filmů Animatrix (2003), které podobným způsobem doplňovaly děj filmové série Matrix (od r. 1999). (imro)

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

včera

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Reklama

Reklama