Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat. Přísahám, že jsem chtěla něco takového napsat jako kolega "golfista". Je to skutečně oddychový film, kde nemusíte přemýšlet, jenom čekáte jak se to vyvrbí. A protože by Američané film bez Happy Endu těžko přijali, tak se to zakončilo sladkým polibkem. Jenom se divím našim hercům jako Dáši Bláhové ( guvernantka v královské rodině) a Lence Termerové (statistka v davu na ulici při vítání mladého krále), že přijaly takové "štěky" byť v americkém filmu. Bláhová je tam asi 20 sec. a to ještě z boku a Termerová asi 5 sec. vykukuje z davu. Nechápu to za žádné prachy. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať že aj keď takéto filmy nevyhľadávam (skôr naopak), tento som videl a páčilo sa mi to. Skôr by som túto romantickú komédiu zaradil medzi rozprávky, tie predsa nemusia byť vyložene zo stredoveku, a ako rozprávka dnešnej doby ma to naozaj bavilo. Dokonca by som hodnotil aj vyššiie, nebyť tej dĺžky, kde zo 111 minút mohli kľudne 25 ubrať. Nie nadarmo sa hovorí že "menej je niekedy viac". Poznámka: Napriek kladnému hodnoteniu, na ďalšie tri pokračovania určite zvedavý niesom. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Srovnávat se s princem často nedopadá pro televizního diváka dobře. Princ a já, zde sice jde o téma žena a muž, romantickou a ujetou komedii, ale pro muže není dobré porovnávat se s princem ať už pohádkovým či tím co tady napáchal trestnou činnost a stát ho pustil na kauci domů a nyní po něm chce, aby sem přijel a odpykal si trest. A státní úředníci se nyní diví, že princ na to nereaguje, k soudu se nedostavuje, a sem už necestuje... A pak že čeští filmaři nemají dost témat. jen je vzít z ulice, jen se s nimi pohrát a šoupnout je pak divákovi pod jeho hledí a smysly. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ano, tak si představuji pohádku po dospělé, respektive pro dívky a ženy, které se na chvilku mohou zasnít. A snad ani nevím, proč si to tak představuji. Je to sladké, plné hezkých lidí, se spoustou vznešenosti a urozenosti a neustálým pokoušením o roztomilost. Moderní pohádka o Popelce musí mít svůj jasný průběh i cíl. Technicky je to zvládnuté velice dobře, ale tak nějak mi to přijde bezduché a příliš načančané. A mě to příliš neoslovuje. Snad zaujme, že se na výrobě filmu podílelo hodně Čechů. Paige Morgan (Julia Stiles) je obyčejná americká dívka. I když obyčejná není to správné slovo. Je pohledná, inteligentní, svědomitá, zodpovědná, cílevědomá, citlivá, spořádaná, ochotná a milující. Edvard, neboli Eddie (Luke Mably), je obyčejný korunní princ království dánského. Rozmazlený floutek, vzdělaný a urozený kavalír, který se snaží oddálit svojí budoucí povinnost. Ona se líbí jemu, on se líbí ji a všechno je tak sladké. Proč já nedokáži snít o nějakém princi, který mě vezme na svého bílého koně?! Z dalších rolí: princův opatrovník Soren (Ben Miller), přísná královna matka Rosalind (Miranda Richardson), laskavý král otec Haraald (James Fox), obětaví rodiče Morganovi (Alberta Watson a John Bourgeois), rozpustilí bratři Morganovi (Zachary Knighton a Stephen O'Reilly) a malá roztomiloučká princeznička Arabella (Eliza Bennett). A já si musím zamáčknout slzičku. Jen nevím, zda díky té přeslazenosti. Nebo proto, že se sám sebe ptám: proč mám příležitostně ty masochistické choutky se na takový druh filmů dívat? Že by mi scházela láska? ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Jasně film je to strašně klišoidní, ale na rozdíl od "pokračování" má první díl i něco do sebe. Největším plusem je jednoznačně Julia Stiles, ale ani Luke Mably není špatný. Navíc se povedlo pár vtipů (například Ben Miller u počítače) je perfektní. Bohužel je zde opravdu i dost chyb a druhá půlka trochu upadá, al pořád jsem s tímto dílem spokojený. 70 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Na popud Julie Stiles bylo do filmu zařazeno několik citací ze Shakespeara, a jejich rozboru je věnováno téměř pět minut. (duklak2)
  • Snímek se původně měl jmenovat „The Prince and the Freshman“. (imro)
  • V záběru, kdy se Paige (Julia Stiles) s Edwardem (Luke Mably) procházejí po náměstí, je možné vidět česká auta Škoa Fabia. (tyna97)

Reklama

Reklama