Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

movie 

všechny recenze uživatele

Miluju horrory, ale jen duchařin se skutečně bojím (že bych na ně věřil?) a WHITE NOISE je v duchařském ranku rozhodně dost poctivý zásek. Režisér Sax buduje atmosféru svoji řemeslnou a vyklidněnou režií, chlupy se příjemně ježí a přichází jedna lekačka za druhou. Ke všemu scénář je vybudován na celkem smysluplném jevu a o to víc je děsivější. Pro mě snímek neztratil dech ani ke konci, ale musím uznat, že pointa a samotný závěr už byl přeci jenom trochu zbytečně naroubovaný tak, aby to mělo ZÁVĚR a POINTU. Jinak souhlasím s názorem, že role Michaela Keatona je jednou z jeho nejlepších za celou kariéru! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

48 % - Z nápadu se nepodařilo vytěžit příliš, pár mrazivých chvilek obklopuje spíše dějová vata, zakončená béčkovým koncem. Scénář, prošpikovaný řadou tupých replik, prostě působí dojmem buď malého talentu jeho autora, nebo šití horkou jehlou. Michael Keaton v hlavní roli hraje svůj standard, do extraligy duchařských thrillerů ale Hlas smrti bohužel vytáhnout nedokázal. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Riziko spoilerů Docela dlouho to vypadalo na zajímavý počin, ale až na konci mi došlo, jak velký podraz na diváka tvůrci celou dobu šili. Z takového námětu šla vytěžit superdusivá atmosféra, místo toho přišlo jen jedno leknutí a spousta vaty. Sice je vidět, že Keaton se v hlavní roli snaží, ale urážející závěr, popírající všechna do té doby řečená pravidla ohledně objevování se mrtvých zkazí veškerý jen trochu dobrý dojem. Když navíc přízrační záporáci zůstanou také bez pointy, nemůžu jít v hodnocení přes beztak haprujících 30%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

E.V.P. je velice zajímavá záležitost, ale scénárista si s ní vyloženě nedokázal poradit. Navíc thrillerová fáze filmu přijde až docela pozdě. Michael Keaton, režisér, zvukař i ostatní se sice snaží, ale takhle řídká zápletka by možná vystačila na slušnou epizodu Akt X, ale rozhodně ne na nic dvojnásobně dlouhého. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

No, kdybych předtím neviděl Felliniho kousek Ginger a Fred, ve kterém vystupuje dvojice pošahaných šarlatánů, kteří nahrávají hlasy mrtvých, možná bych mohl brát Hlas smrti vážně... Takhle se omlouvám, ale je to už dlouho co jsem se u filmu podobně šklebil a ošíval. Michael Keaton, který kdysi explodoval v Burtonově Beetlejuicovi, tady chodí jako tělo bez duše a to, že je posedlý myšlenkou znovu se setkat se svou mrtvou ženou, do které je osudově zamilovaný, jsem mu upřímně nevěřil. Nezáživná béčková produkce, hodná tak na Novu v pátek ve dvě ráno. Nevyděsí, nepřekvapí, zklame... 30% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)
  • Nahrávka použitá v traileru „I love you“ údajně patří politikovi Stanley Searlesovi, který zemřel v roce 2002. Záznam udělala jeho dcera Karen Mossey, známá výzkumnice EVP. (imro)
  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)

Reklama

Reklama