Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film o cestování časem. Překvapuje mě nízké hodnocení. Alexander se po smrti své ženy vydá do budoucnosti. Pak se ale bouchne do hlavy a skončí někdy v roce 800 000. Lidstvo je v naprostém úpadku a začíná od znova. Neustále je totiž napadají nebezpeční Morloci. Alexandrovi se to ale podaří vyřešit a zůstane tam i s novou láskou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky remake, ktory sa z vysoka vysral na skvelu myslienku originalu a nahradil ju iba mnozstvom trikov. Keby aspon boli tri triky pouzite v nejakych pôsobivych akcnych scenach, tak by film zabavil oci, ked uz si mozog musi behom sledovania zobrat dovolenku, lebo z tych logickych dier by sa zblaznil. Ale ani akcii tu vela nie je a ked uz k nejakej dôjde, tak postrada napätie, lebo postavy vam su ukradnute. Vdaka nevyraznym postavam nefunguje ani dvojnasobna romanticka linia. Parkrat som behom filmu vdaka kvalitnym trikom predsa len uvazoval aj o druhej hviezdicke, ale hned nato mi tuto myslienku vyvratila nejaka logicka chujovna, takze nakoniec davam len jednu hviezdicku za neskutocne nadherny soundtrack, ktory som si samostatne pustil uz velakrat. Na jednej strane ho pre takuto stracku je skoda, ale na druhej strane aspon nieco dobre vdaka tomuto filmu vzniklo. 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama