Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (429)

depony 

všechny recenze uživatele

Happy Feet je pohádka, tudíž se na to nyní dívám jako na pohádku o tom, jak někdo, kdo je jiný než jeho okolí, musí bojovat nejen se sebou samým [poznat sám sebe a smířit se se sebou], ale i nepochopením a odmítáním jak od svých nejbližších [jeho otec], tak cizích. Má to příjemný, citlivý příběh, skvělé hvězdné hlasy v pozadí [a jak nemám rád Wooda, tak tady mi sedí], vynikající pěvecké show a moc hezká animace. Jako dítě bych byl nejspíš nadmíru spokojený. A navíc jsem se v Mumblesovi tak trochu našel ... :) takže proto ****!!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Více pathetickou, slaboduchou a plytkou sračičku jsem už dlouho neviděl a fakt, že to dostalo zlatého naháče jen ukazuje jaká vyjebaná šaškárna je celý ten velký Oscar. Ale není to asi nebezpečné a přiznávám, že jsem ve chvílích největšího děsu přepínal, takže mi mohla utéct nějáká velká myšlenka..proto jedna stár a né odpad. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $198,000,317Tržby Celosvetovo $384,335,608Tržby za predaj DVD v USA $206,787,445 //počet predaných kusov 13,212,010║ __Tak toto je u nás doma taká "rodinná rozprávka" , čo v jednom čase u nás denno-denne bežala v kuse asi pol roka a neomrzela nás. Animačne to je zvládnuté dokonalé, porovnateľne zo samotným Pixarom, príbeho to možno nie je až taká výhra ale slušný priemer dosahuje, k tomu poteší hudobná stránka a samotná muzikálnosť tohto projektu, až na tie fakt neznesiteľné škriekania tučniaka Mumbla "Happy Feeta" tie dosť rezonujú v ušiach. __/videl v kine 3x: 90%/ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Sympatický a pohodový animák, který mne docela zaujal. A upřímně nechápu zdejší hodnocení na ČSFD. Já jsem se do filmu prostě zakoukal a nechal se unášet příběhem. Je pravda, že příběh byl možná trochu jednoduchý, možná místy i kýčovitý, možná i propagandistický (ekologie). Animace možná také nebyla zase až příliš dokonalá. Ale asi mi stačí ke štěstí málo, ale mne se to prostě líbilo. Možná to je tím, že při sledování filmu jsem si připadal jako malé dítě, které kouká na animovaný film a líbí se mu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že ač už jsem věkem dospělý, animáky mne stále dokážou zaujmout a stále si je umím užít, stejně jako když mi bylo 10 let a pouštěl jsem si Disneyovky. A tenhle film je prostě povedený. Hlavní hrdina je sympatický a díky bílému zbarvení mezi ostatními tučňáky snadno rozpoznatelný. Písničky jsou docela dobré a dějově je to prostě takové, aby to chápaly děti i dospělí. Já na animáku nemusím hledat něco uměleckého nebo prostě chyby za každou cenu. Já se chci u animáku odreagovat a vcítit se možná i do věku dítěte, vypustit starosti a bavit se. Kdo chce tenhle film svým hodnocením potopit, tak ten ho potopí a najde si pro to určitě mnoho důvodů. Ale já bych byl pokrytec, kdybych sem psal kecy o tom, že ten film je pro mne málo hlubokomyslný, že mi nic nového nedal, že je to jenom nepovedená záležitost pro děti, atd. Ale mně se to líbilo, je to z mého pohledu nadprůměrný film a dávám mu čtyři hvězdičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Animák, který jasně dokazuje, že dokonalá vizuální stránka nezachrání plytký děj. Příběh o tučňákovi, který místo zpívání (což je u tučňáků normální a dalo by se řící, že se jedná o jakousi výsadu) stepuje kombinuje klasický rodinný animák s ekologickou agitkou. Podle mě ani tvůrci neví pro koho je film určený, protože začne jako normální dětská podívaná, plná otravných postaviček, kde si ani děti nemohou vybrat svého oblíbeného hrdinu, jelikož hlavní hrdina je jednou z nejotravnějších nejnezajímavějších postaviček v dějinách animovaného filmu a zábavné vedlejší postavy by divák hledal ve filmu marně. Později se film začne dostávat do dospělejší roviny, která už pro děti není tak zajímavá a vše završuje závěrečná třetina, která už byla trochu zajímavá (nepočítám úplný konec) ale pro děti poměrně složitá. Opravdu jediné v čem může tento animák soupeřit s konkurencí je vizuální stránka, která je jednoduše perfektní a jedna z nejlepších co jsem měl možnost vidět. Nic to ale nemění na faktu, že se jedná o jeden z nejhorších animovaných filmů vůbec a oskarové ohodnocení je totálně absurdní a směšné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Na tělo tučňáka Brumly (Elijah Wood) bylo animátorsky umístěno 6 milionů peříček. Díky tomu vypadá přesvědčivě i v detailních záběrech. (Pumiiix)
  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama