Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová oddychovka s Charlesem Bronsonem. Je to někde a pomezí 3-4 hvězd, ale bavil jsem se opravdu dobře. Ve filmu se s tím opravdu nemažou, smrti jsou docela přesvědčivě brutální. Jasně je to béčko, scénář by si zasloužil trošku více dopiovat a logika v určitých chvílích výrazně pokulhává, přesto je to příjemné překvapení. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je to už léta a v hlavě mi utkvěla scéna s poctivě rozšmelcovanými vagóny při pádu z mostu (dnes by to všechno bylo generováno digitálně) a Bronson při rvačce na střeše rozjetého vlaku (vzpomínka trochu ztrácí punc, když si člověk uvědomí, že to byl dost často dubl) - po nedávném opáčku je jasné, že o moc víc zajímavého tam toho není a že se tím pádem dalo z námětu (a při těch kvalitních možnostech výpravy) vyždímat daleko víc. 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ už máte dosť krásnej americkej prérie a až príliš sa potíte ri pohľadoch na vyschnutú trávu a suché pery špinavých a isto smradľavých kovbojov, tak Breakheartský priesmyk je film pre vás. Ide skôr o krimi v štýle Vražda v Orient expresse, pričom sa ale postupne dostávame ku klasickej masovej prestrelke, ktorej sa zúčastnia Indiáni zobrazení ako tupé zvieratá. Všimnite si scénu dialógu v kupé medzi Bronsonom a blondýnkou (nie pohľad-protipohľad), kedy v okne vidíme zadnú projekciu krajiny idúcu v jednom smere a v rámci záberu (bez strihu) o pár sekúnd zase opačne a o chvíľu zase opačne. Kedysi sa v Hollywoode s takýmito prkotinami proste nesrali. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový hrdina, abych dobrovolně podnikal cesty vlakem. Již legendární japonský železničář Kawasaki, ten s měkkým krátkým, totiž věděl, že může být ve vlaku okraden, může na něj v kupé číhat blecha anebo ho může v tunelu někdo přivést do jiného stavu. Nic z toho nechci zažít a o amerického tajného agenta, který by mne ochránil, ve vlaku prostě nezakopnu. Ten si radši vyrazí do nějakého toho westernu, který je tedy spíše detektivka, a tam zavěsí nějaké ty bulíky na nos politikům, indiánům i gangsterům, což vyžaduje nějaké to falešné hraní, běhání po jedoucím vlaku a užívání nezábavné pyrotechniky. Mne to tedy vlastně celkem bavilo, ale zase ne tolik, abych si podle jízdního řádu Českých drah naplánoval výlet vlakem s dvojitým přesedáním. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u o sedm let staršího válečného filmu Kam orli nelétají, i zde najdeme v titulcích jména scenáristy Alistaira MacLeana a producenta Elliotta Kastnera. A oba snímky jsou si v lecčems podobné, především zaměřením na dobrodružný příběh a dějové zvraty, kterým rozumí a dokáže je vyřešit jenom hlavní postava. Atmosféra v první části mi připomněla Vraždu v Orient Expressu, když ale počet mrtvol začne růst exponenciální řadou, vyšetřovací linie odbočí stranou a začne se bojovat, střílet a zápasit s nožem na život a na smrt. Ve výsledku mi z toho vychází napínavé a odlehčené westernové dobrodružství, které vás postupně vtáhne a nepustí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)
  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)
  • Když Deakin (Charles Bronson) ohledává mrtvolu doktora, tak doktor nemá na krku šátek. V záběru o chvíli později v kupé už má mrtvola doktora okolo krku šátek (kravatu). (montywalsh)

Reklama

Reklama