Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční spojení špionážního/detektivního filmu a westernu. Scénář by sice šel ještě dopilovat a v závěru jsem si nebyl jistý, jestli to s těmi indiány a krokem jedoucím vlakem je myšleno vážně, ale herecké výkony leccos zachraňují. Jediné, k čemu nemůžu mít žádné výhrady, je neskutečně živá a atmosférická hudba Jerryho Goldsmithe. Jelikož projet Breakheartský Průsmyk trvá něco kolem hodiny a půl, je to taková příjemná pohodová podívaná... tak akorát na sedmdesát procent, možná o trošku víc. 70% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi western, který někdy zaujme a byli jsme dokonce i občas napjatí, kdo je teda ten vrah, ale třeba konec byl opravdu fraška a navíc tento film nenabídne nic nového, protože v tomhle žánru existuje mnohem lepších a zajímavějších filmů. Z obsazení nikdo nezaujal, akční scény nic moc, hudbu jsme také čekali lepší, ale pro kriminálky tohoto typu máme slabost, ale pořád je to jen a jen průměr... 55% A scénář.....:( ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý "vlakový" western, z nějž, i když je to těžko k uvěření, jakás mysteriózní atmosféra opravdu čiší. Bronson se tentokrát nejen neztratil, nýbrž k celkovému dobrému dojmu vydatně přispívá. Výborný scénář musíme každopádně připsat především McLeanovi, ale ve filmu lze nálezt i pár povedených věcí navíc. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je to už léta a v hlavě mi utkvěla scéna s poctivě rozšmelcovanými vagóny při pádu z mostu (dnes by to všechno bylo generováno digitálně) a Bronson při rvačce na střeše rozjetého vlaku (vzpomínka trochu ztrácí punc, když si člověk uvědomí, že to byl dost často dubl) - po nedávném opáčku je jasné, že o moc víc zajímavého tam toho není a že se tím pádem dalo z námětu (a při těch kvalitních možnostech výpravy) vyždímat daleko víc. 60% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, ten svérázný kladný hrdina opět nezklamal. Tvrdý, tajuplný a nesmlouvavý čistý charakter postav jeho rolí je obdivuhodný. Mám rád tyto příběhy z dob Divokého Západu, kde spravedlnost vítězí nad bezprávím. Pohádka? Zdá se vám to pošetilé? Ale tak by to přece bylo krásné, ne? Jak by byl svět hezčí, kdyby ... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)
  • Posledný film legendárneho kaskadéra Yakima Canutta. Vo veku 80 rokov ním zavŕšil svoju 55 ročnú kariéru. (m.a.t.o.)
  • Parná lokomotíva, ktorá sa vo filme objavila, patrila spoločnosti Great Western Railway. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno