Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 310)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na Tima Burtona jsem byl připraven. Na vynikajícího sarkastického Wonku taky. Na pohádkovou linii taky. I na tu nepřekonatelnou chuť na čokládu během projekce. Ale to na co jsem připraven nebyl, byli Umpa Lumpové. Jejich dechberoucí písničky katapultují tento film do vod nepřekonatelné zábavy. Všechny ty jejich profese jsou toliko fascinující až moje bránice nestíhá čemu se smát dřív. Film má vcelku pomalý úvod, ale jakmile se hrdinové dostanou do továrny děj dostává na spádu a samozřejmě i na vtipu (taky díky famóznímu Deppovi, jahož Wonka dle mě překonal i svého opilého Sparowa). Burton zde dokazuje že je výtvarník na slovo vzatý. Veškeré kýčovité kulisy a prvky vrhá na plátno s takovou grácií, že to divákovu oku může jenom lahodit. Bohužel v sobě nezapře svoji pohádkovou předlohu a to bohužel i s toliko typickým koncem. Je to právě ta předloha, která mě brání dát plné hodnocení. PS: poprvé a snad naposled mohu říci že dabované písničky se mi líbili více, než v originále. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

......Vzrušující procházka snovou zahradou, kde vše do sebe precizně zapadá, příběh vás pohltí a Burton tak jako vždy rozvine a předvede celé své neuvěřitelné, krásné bláznovství. Neskutečné fantasy plné života, barev, hudby. Wonka z roku 1971 za vším silně pokulhává. Pro mě v každém případě film roku 2005..... ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Momentálně není na světě druhý takový člověk s TAKOVOU fantazií, jakou má Tim Burton. Na jeho film bych šla, i kdyby to byl dvouhodinový statický obrázek jeho rodiny. Vizuální pestrost a kouzelnost všech Burtonových filmů je zcela geniální. A když ty filmy natočí se svým alter egem, Johnnym Deppem, není již potřeba více. Sice mi u "Karlíka" maličko vadilo morální ponaučení na závěr, ale to prostě nemohlo nic změnit na tom, že jsem zase nevěděla, kam dřív s očima a Deppova kreace je zas dalším lístkem na oscarový ceremoniál. K tomu všemu jako třešnička na dortu skvělí dětští představitelé. No klobouk dolů, Time ! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vizuálne úžasné, Johnny skvelý, pesničky super. Ale zhruba v polovici ma tá opakujúca sa schéma "potrestali sme dieťa, dali morálne ponaučenie, Danny zaspieval a ide sa ďalej" začala nudiť. Nakoniec z toho zostal film, ktorý som nikdy nezatúžil vidieť druhý raz. U mňa jeden z tých slabších Burtonov... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neznám starší verzi a neznám ani Dahlovu knihu. A jak to vidím já, znát Burtonovu verzi je vším, co člověk v otázce továren na čokoládu potřebuje ke štěstí:) Vizuální i vypravěčský styl vyšponovaný na nejzazší míru únosnosti, barevný až kýčovitý nápor na smysly, příšerné postavičky dětí (není divu, že se Willymu tak hnusí;)) a zcela a naprosto brutální kompozice Dannyho Elfmana na čele s texty písní a tanečními kreacemi umpalumpů. Plus samozřejmě kýbl vtipů navrch...space odyssey a cvičené veverky ať mluví za všechny. 90% a výborný český dabing a dílo překladatelské v ceně výrobku. Bravo. PS: Jak to ta Helena Bonham Carterová dělá, že čím hůř má vypadat, tím víc jí to sekne?:) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Literárny historik J. R. Townsend obviňoval autora knižnej predlohy Roalda Dahla z rasizmu, nakoľko mu pracujúci Oompa-Loompovia pripomínali Pygmejov a otrockú prácu. (Raccoon.city)
  • Johnny Depp (Willy Wonka) priznal, že nemá rád chuť kvalitnej čokolády, radšej dáva prednosť lacnej, ktorá sa používa na výrobu veľkonočných zajacov. (Raccoon.city)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno