Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je pohodlná forma zármutku.“ Okrem inteligentného, neuponáhľaného scenára, si ma TLMOČNÍČKA získala jedna radosť plynúcim dialógom. Pritom len v hŕstke scén sa zvýši hlas. Ďalej rozvážnou réžiou skúseného Sydneyho Pollacka, pútavou kamerou nenahraditeľného Dariusza Khondjiho a dobrým hereckým obsadením titulných (životom ubolených a unavených) postáv. Nicole Kidman mi po dlhom čase znova pripadala dobrá a zraniteľná a rezervovaný Penn ma zaujal kamennou tvárou a nečitateľným hlasovým prejavom. Takže si síce nie ste istí, čo si myslí, ste si ale istí tým, že mu to myslí. Spolu tvoria zaujímavý, originálny pár. Režisér mi po slabom NÁHODNOM STRETNUTÍ sprostredkoval niekoľko príjemných pocitov z pozerania svojho najnovšieho filmu (vtedy som nevedel, že posledného). Ale možno i kvôli prehnanej dĺžke (kvôli čomu postupne príde rad aj na veci, ktoré pokojne mohli byť vystrihnuté) som váhal v hodnotení. Volím prísnejšie 3*napriek tomu, že snímka strhne, dojme, ponapína diváka ako posteľnú plachtu, donúti ho zamyslieť sa a ukáže, kam až môže viesť sklamanie nad človekom, ktorému ste verili. Predčasným vrcholom je adrenalínom naprataná scéna v autobuse, ktorá ale zároveň paradoxne vôbec nepasuje do „pokojnej“ hitchcockovskej atmosféry filmu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nerada píšu komentáře k malinko nadprůměrným filmům, co nejsou vyloženě špatné a nezaslouží si tedy jedovatou slinu, ale zároveň promarnily potenciál, nějak se jim nepodařilo nasáknout šťávu a výsledkem je nemastná, neslaná, rozpačitá podívaná. A to je přesně případ "Tlumočnice", příliš povrchní a naivní na politický thriller, málo napínavé na thriller vůbec, chvílemi zbytečně užvaněné, stopáž mohla být klíďo-píďo o půl hoďku kratší a Nicole Kidman ani Seanu Pennovi jsem jejich postavy nevěřila, do daných rolí mi kdovíjak neseděli. Na druhou stranu, úplná nuda to nebyla a malý přesah k zamyšlení by se taky našel. Mírné zklamání - jako když čekáte ohňostroj a ono kolem proběhne jen pár děcek s prskavkama... 65% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Politický thriller se slabším rozjezdem a výbornou druhou půlí. Nicole je nádherná, tajemná a skvěle zvládla roli rozpolcené ženy, která si prožila osobní peklo při ztrátě rodiny a Sean Penn dokázal s citem jemu vlastním ztvárnit roli, ne tak úplně obyčejného, tajného agenta. Původně jsem čekal mnohem slabší slabší snímek, ale o to jsem raději že jsem se pletl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"OSN - spousta různých jazyků a smysl uniká." Umím cizinecky dost dobře na to, abych odhalil připravovaný atentát na velvyslance z planety K-PAX plánovaný ve svahilštině s ruským přízvukem. Přesto si nechám vše pro sebe, protože je za tím vším určitě CIA, která již má v rukou nezvratné důkazy o tom, že ten atentát spáchám já. Jenže Silvia neumí ani diskrétně odvrátit uši ani udržet pusu zavřenou a rozpoutá tím sled událostí, který disponoval ohromným potenciálem a bohužel ho nevyužil. Jak to teď vysvětlím svým chlupům na zádech, které byly svědomitě připraveny vstávat napětím? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, žádný extra hercký výkony, Sean Penn neukáže svoje vostrý tetování a Kidman se neslíkne, takže jediný čim tenhle film může zaujmout je příběh a ten je průměrnej a dá se docela rychle odhadnout a nemá tak dobrou pointu, aby to mohlo být dlouhý přes dvě hodiny, takže to občas nudí a akce která by to mohla zachránit je tam taky pomálu, ale zase nemůžu říct že by to byl nějakej brak, spíš průměrnej film s vynikajícím hereckým zastoupením ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Šlo o první film, kde Sean Penn vyzkoušel natáčení akčních scén. Našel v nich velké zalíbení. (Seejey8)
  • Príbeh filmu je založený na udalostiach, ktoré sa stali v Zimbabwe a aj preto je v tejto krajine zakázaný. (MikaelSVK)
  • Režisér Sydney Pollack sa stretol s vtedajším generálnym tajomníkom OSN Kofi Annanom, aby mohol získať povolenie natáčať vnútri sídla OSN v New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama