Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

klerik 

všechny recenze uživatele

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl hlavně kvůli doporučení kamarádů, jež jsou z tohoto filmu nadšení, ale mě bohužel neoslovil. Možná jsem od filmu čekal mnohé, těžko říct, ale je to pro mě jednohubková nuda, která od zajímavého hereckého obsazení nenabízí nic. Navíc zbytečně dlouhé a jediné co bych zároveň k hercům přičetl k dobru, je v celku zajímavý závěr, který ale těžko přebije celkově mdlý pocit z tohoto filmu. Víc jak dvě hvězdičky nemohu dát... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tlumočnice se pohybuje ve vyjetých cestách thrillerů Sydney Pollacka a do jisté míry napodobuje rámec jeho Tří dnů Kondora. Narozdíl od něj ale není tak precizní, poněkud skřípe dějová linie politického spiknutí a rašící milostné vzplanutí mezi hlavní hrdinkou a vyšetřovatelem. Sean Penn si u mě jako herec stojí velmi vysoko, ale jeho role člena tajné služby je snad první, kterou jsem mu nevěřil, i když netvrdím, že podává slabý výkon. Jen to jeho pojetí je pro mě trochu nestravitelné. Nemyslím, že by členové tajné služby měli být ranaři a lidé bez nervů, nicméně kdyby můj kolega dával najevo tak silné emoce, asi bych se bál, že neprojde u psychotestů a poněkud by mě znejisťoval. Nicole Kidman sice hraje slušný standard, ale ruku na srdce, daleko férovější by bylo obsadit do té role černou dívku vzhledem k tématu a zápletce. Tu partyzánku jsem jí mimochodem nevěřil taky, ještě že zůstalo u jediné fotografie. Pollack má nevyrovnané tempo a poněkud křečovitě naroubovaný závěr, nicméně sama zápletka s pointou je nosná a poměrně originální a 20 minut rámovaných setkáním tlumočnice s vůdcem opozice a následným atentátem v autobusu je naprosto precizních. Kdyby si film udržel celou dobu takovou atmosféru a dynamiku, bylo by to pět vyfutrovaných hvězdiček. Celkový dojem: 65 %. Zklamalo mě využití či spíše nevyužití Catherine Keener, která je špičkovou herečkou, a tak zbytečnou postavu si jednoduše nezasloužila... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šedivý politický thriller, plný nudných kecov o politike dodržiavania ľudských práv, jednoduchej príbehovej kostry na báze prípravy atentátu, krívd minulosti a pod. Nuž skrátka, Pollack objavil Ameriku, myslím to ironicky samozrejme. Ako keby nikto nevedel, že OSN bola, je a vždy bude len taká šaškáreň. Ani v rovine osobnej drámy pani tlmočníčky ma to nejak výraznejšie nenadchlo - šedivé, nezáživné a hlavne ma dosť často štvala naivita hlavnej hrdinky. A S. Pennovi som tu jeho melancholickú melodrámu na báze tragédie a hrdinstva nezožral. Ale snažil sa, len mi to neviem prečo prišlo v jeho podaní trápne. Skrátka aby som to skrátil, celý scenár je nuda ako Brno. Jediné, čo za niečo stálo, bola slušná réžia a niektoré herecké výkony. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

meave 

všechny recenze uživatele

Ďalší z pohľadov na genocídu, tentokrát prostredníctvom prežitku jednotlivca – pohľad na problémy Afriky bez nej, viacmenej postrádajúci zábery na mŕtve telá a vraždenie, však nič neuberajú z dramatična. Podstatou je slabosť – mocných aj tých, čo trpia. Bezmoc riešiteľov i bezzubosť veľkých spoločenstiev stojí oproti ich okázalosti. Krehkosť Nicol iba zvýrazňuje tento fakt. Nie nedôležitou súčasťou doplňujúcou politický príbeh sú osobné príbehy hlavných postáv. Spolu tvoria vyvážený snímok v ktorom sa chvíle napätia striedajú s uvoľňujúcim pokojom a vznikajúcou blízkosťou. Medzi riadkami sa skrýva to, čo Hotel Rwanda kričal nahlas – mierotvorné organizácie sú iba lesklé mydlové bubliny. V skutočnosti je každý SÁM! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Príbeh filmu je založený na udalostiach, ktoré sa stali v Zimbabwe a aj preto je v tejto krajine zakázaný. (MikaelSVK)
  • Nicole Kidman podepsala smlouvu na film bez toho, že by si prečetla scénář. (imro)
  • Scény z Afriky sa natáčali v Mozambiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama