Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, o kterém všíchni básnili avšak nesplňuje má očekávání. Nejdříve bych se věnoval průhlednosti hlavní postavy Nicole Kidman. Asi mám se Seanem Pennem podobné myslení, ale téhle "krásce" jsem nevěřil od začátku a asi od půlky filmu mi byl konec jasný. Což je velká škoda. Film vypadá ze začátku zajímavě, ale brzy se vytratí očekávání co se stane další vteřinu, které se rozbíhá zase od půlky filmu. Taková to sinusojda jde celým filmem a bohužel snižuje jeho hodnocení. Jde o slušný thriller, jak všíchni rádi říkají, ze staré školy, ale to už nestačí. Průhlednost scénáře a odsouzení dobra/zla spojené s hromadou lidí, kteří se jen "projdou" filmem a zpola nakouslá lovestory(tu si mohli odpustit, už jen ten přebytek melancholie a smutku hlavní hrdinů je trochu až moc :-)). Sean Penn není v tomto filmu takový zázrak jako ve 21 gramech a Nicole taky neodvádí zrovna herecké vystoupení ala Dogville. Herci zahráli průměr a dostali své miliony. režisér natočil odpovídající drama a určitě si tento film na sebe vidělá a ponaučení? Nevěřte lidem co rozumí víc jazykům :-D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, žádný extra hercký výkony, Sean Penn neukáže svoje vostrý tetování a Kidman se neslíkne, takže jediný čim tenhle film může zaujmout je příběh a ten je průměrnej a dá se docela rychle odhadnout a nemá tak dobrou pointu, aby to mohlo být dlouhý přes dvě hodiny, takže to občas nudí a akce která by to mohla zachránit je tam taky pomálu, ale zase nemůžu říct že by to byl nějakej brak, spíš průměrnej film s vynikajícím hereckým zastoupením ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Povoláním Silvie je tlumočit a tlumočení je „hra se slovíčky“. Kdo, ale vlastně je. ona? Jeden vyslechnutý rozhovor a poodhaluje se minulost a. současnost, ta najednou se na sebe vrší drobné i překotné události, kterým není možné zabránit, aby se staly.Už za to zmatené dusno v autobuse, to je za 5*. Tajemná atmosféra a herecký koncert. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šedivý politický thriller, plný nudných kecov o politike dodržiavania ľudských práv, jednoduchej príbehovej kostry na báze prípravy atentátu, krívd minulosti a pod. Nuž skrátka, Pollack objavil Ameriku, myslím to ironicky samozrejme. Ako keby nikto nevedel, že OSN bola, je a vždy bude len taká šaškáreň. Ani v rovine osobnej drámy pani tlmočníčky ma to nejak výraznejšie nenadchlo - šedivé, nezáživné a hlavne ma dosť často štvala naivita hlavnej hrdinky. A S. Pennovi som tu jeho melancholickú melodrámu na báze tragédie a hrdinstva nezožral. Ale snažil sa, len mi to neviem prečo prišlo v jeho podaní trápne. Skrátka aby som to skrátil, celý scenár je nuda ako Brno. Jediné, čo za niečo stálo, bola slušná réžia a niektoré herecké výkony. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V současné ultrapřetechnizované době, kdy je každý druhý film přecpán počítačovými triky, působí Pollackova Tlumočnice příjemně staromódně. Aby se film líbil, je asi dost důležité pochopit Sydneyho Pollacka. Respektive přijít na chuť jeho stylu režie. Tempo je tak akorát, žádný hektický střih, žádné zběsilé kamerové orgie. Jednoduše řečeno: "stará škola". ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Pre potreby filmu boli vyrobené aj kópie kabínok pre tlmočníkov. Dôvodom bolo to, že filmári potrebovali pracovať aj cez všedné dni. (MikaelSVK)
  • Scenár bol ponúknutý aj Jackie Chanovi, čo je jediný krát, čo mu ponúkli dramatickú rolu v americkom filme. Odmietol ju, pretože mal pocit, že jeho angličtina v tom čase nebola dosť silná na náročné dialógy. (Arsenal83)
  • Miniroličku si ve filmu střihl i režisér Sydney Pollack, zahrál si tu ředitele tajné služby. (Salgafo)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama