Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko najít film, v němž jsou chlapi za větší hovada. A ještě těžší najít snímek, ve kterém by mě to hovadství a totálně neseriózní feministický podtón tak bavily. Zprávař je o Willu Ferrellovi, jenž tu předvádí asi svůj nejpřestřelenější a nejvtipnější výkon - a víc ani vědět nepotřebujete. Občas trochu trapné a dramaturgicky nesladěné, ale zatraceně zábavné a narvané nápady a cameo rolemi, které vás srazí do kolen (vede Ben Stiller ve svém Vybíjená módu). Být skutečné zprávy takhle odvázané, tak se na ně i dívám. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená komedie, jejíž zápletka je dost ujetá, ale právě sympatičtí herci to zachraňují. Téměř celý frat pack nesmírně potěšil, ačkoliv Luke Wilson se například objevil jen asi na 3 minuty, Jack Black na minutu a Seth Rogen tak na 30 vteřin. Poprvé zhlédnuto 08.06.2010, podruhé 16.01.2016, přičemž z filmu jsem si nejenže nic nepamatoval, ale ani jsem si nevzpomněl, že už jsem ho někdy předtím viděl.. což teda o něčem vypovídá. Ale spíš o mé paměti, než o kvalitě filmu. Hodnocení zůstává 4*. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ako Ron Burgundy, obľúbený hlásateľ hlavného spravodajstva ktorý prečíta hocičo z čítačky a jeho tým spravodajcov (najznámejší Steve Carell) sa musia pripraviť na príchod novej ctižiadostivej hlásateľky v podaní Christini Applegate. Hlavné spravodajstvo je tvorené veľmi schopnými komikmi ako sú ešte tí dvaja z „40 Years Old Wirgin“ (Carell a jeho kamoš, čo mu požičal svoju zbierku porna) a ten jeden z „Thank You For Smoking“ (hovorca pre zbrojársky priemysel). I keď všetci sa správajú ako s IQ 48 je to veľmi slušná komédia. Niektoré vtipy síce vyznievajú do prázdna no pár situácií je tu ozaj na popukanie, hlavne keď dôjde na konfrontácie Ferrell vs. Applegate. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla silenost, Ferrell snad musel bejt nadopovanej. Takle se maj tocit komedie, ktery pobavi jak maly, tak dospely, bez nechutnosti, zato s vynikajicima a originalnima napadama. Jen by me zajimalo, jak moc to vychazi ze skutecnosti. Dej filmu je sice docela jednoduchej, ale je to tak narvany vtipama, ze uz to snad vic neslo a par scen jsem jeste dlouho rozdejchaval. Samozrejme vsemu vevodi Ferrell, ale i ostatni stoji za povsimnuti. Hlavne Steve Carell v roli vymastenyho moderatora pocasi, Jack Black jako motorkar (mimochodem jedna z nej scen filmu) a pak Ben Stiller coby spanelskej moderator (jejich bitka je taky jedna z nej scen). Proste si nemuzu pomoct a musim dat 5*, takle jsem se uz dlouho nenasmal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mám rád Willa Ferrella, ale tenhle film se mu moc nepovedl. Myšlenka byla hezká, ale Frat pack to tentokrát přehnal. Přílišná snaha vytvořit humor pomocí za a)křiku, b)sprostých slov, c)trapných scén, d)sprostých slov, e)křiku.... Nejvtipnější scéna proto u mě zůstává setkání skoro celého FP v jedné scéně při bitce mezi moderátory televizních stanic, což je opravdu nezapomenutelná záležitost. Christina Applegate pro mě nikdy nebyla bůhví jaká krasavice, ale když jí dobře vytvarují tělo pod šaty tak to přehluší její nevýraznou tvář. Zprávař přišel jako malý film plný mnoha cameo roliček, v kterém je příběh jen tak aby se neřeklo. Je to velká škoda, ale rozhodně milovníkům "trochu jiného humoru" nelze než doporučit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původně měl být producentem Paul Thomas Anderson. (spiderpig)
  • Tvůrci natočili tolik scén, že jim i po sestříhání prodloužené verze, stále zbývala dobře polovina stejně kvalitního materiálu. Vzhledem k velkému komerčnímu ohlasu filmu byla z těchto vystřižených scén sestavena "alternativní" verze snímku. Ta vyšla pod názvem Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie. (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama