Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

easaque 

všechny recenze uživatele

nijak vyjímečné americké drama, které se spíž blíží nezávislé vlně, ale občas se tam ten Hollywood projeví. Film je postaven především na kvalitních hereckých výkonech a příbězích jednotlivých postav. Svou obyčejností působí přirozeně, ale tentokrát ve mě nevzbudil výrazné emoce. Nejspíš jsem na americké "povídkové" filmy hluchý a jejich problémy mi nejsou blízké. Proto se u mě dostal film těsně pod 4 hvězdy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Skvostný >malý< velký film o věcech lidských. Lehoučký jak kouř z těžkého doutníku... Není nad to, si takhle s přáteli v klídku dát cigárko. Nebo že by libo doutníček? A není třeba přitom nakonec ani šlukovat. Tak ať nikdo netvrdí, že kvůli tomuhle filmu si začal s kouřením. Protože takovou trafiku jen tak leckde nenajdete... :-) . . . ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si, po krátké době, uvědomil, že fim je skutečně o KOUŘI, neodolal jsem a vytáhl (letos už poměrně brzy) 11 centimetrovou havanu ROMEO Y JULIETA, každoroční dar od syna Pavla (pouzdra všech cigár mám vystavená na půdě). A na závěr jsem pak, značně pod viivem nikotinu, zpíval na plný kule (nemyslím SMOKE GETS IN YOUR EYES, která šla se zavárečnými titulky), ale waitsovku YOU'RE INNOCENT WHEN YOU DREAM. Každopádně mi dobrou náladu přivodil KOUŘ. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomína Clerks, akurát atmosférou a pomalým tempom cielené na strednú, alebo ešte staršiu generáciu. Zopár príbehov, ktoré sa odohrajú postavám, ktoré sa stretávajú v obchode na cigarety. Po rokoch ma to už príliš nenadchlo. Jednotlivé príbehy sú príliš jednoduché a obyčajné, ale vďaka skvelým hercom to nuda nie je a v potrebných chvíľach film dokáže vyvolať v divákovi potrebné emócie. Najlepší je finálny Vianočný príbeh, ktorý rozpráva Keitel Hurtovi. Vo vedľajších úlohách sa tu mihne kopa skvelých hercov, takže ma bavilo objavovať kto všetko sa tu objaví. Ani pred rokmi som z filmu nebol odvarený a dnes ma už tento typ nezávislákov príliš nebaví, ale tento je rozhodne jeden z tých lepších. 6/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Jan Hřebejk si film okamžitě tak oblíbil, že na něj během jednoho týdne šel do kina čtyřikrát. (NIRO)
  • „Brooklyn Cigar Co.“, obchod Auggieho (Harvey Keitel) na rohu 16. ulice a Prospect Park West v Brooklynu, ve skutečnosti neexistuje. Filmaři předělali poštu na obchod s cigaretami. Obchod můžeme vidět i v pokračování filmu s názvem Vztek (1995). (sator)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)

Reklama

Reklama