Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (147)

Nirvanah 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled to opravdu nebyla – přece jenom tak častá statická animace není úplně user friendly. Navíc mi Berserk od pohledu vizuálně neseděl. Postupem času mi to už ale bylo úplně jedno, naopak, cítila jsem, že tahle forma sem prostě patří. Chtě nechtě vás začne Griffith a spol. fascinovat. Začnete polemizovat nad tím, co je správné, co ne; uhranutí se donutíte přemýšlet, proč vám běhá mráz po zádech, když k tomu zdánlivě není důvod. Navíc vás vývoj událostí po prvním dílu na chvíli tak nějak ukolébá, takže třebaže časem tušíte nějakou zradu, finále vám prostě otevře ústa a vyvalí oči. Přechod do temnoty, té pravé, je vskutku impozantní. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který mě zvláště nezaujal se ocitl Berserk v pozici - odloženo na později. S chválou padající na toto anime jsem později přeci jen Berserkra začal sledovat, díl od dílu jsem byl více pohlcen až do zlomové chvíle v půlce seriálu, kdy mi bylo jasné, že toto dílo nabízí daleko více než se z počátku zdálo. Mimo nosné myšlenky a znatelného vývoje postav v průběhu děje vyniká především hudba S. Hirasawy - Gatsu. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to odkládal, jednak proto, že jsem si chtěl nechat nějákou anime kultovku na horší časy a jednak proto, že mě fantasy obecně něják zvlášť neláká.... a jak to dopadlo? ....Jestliže první díl(y) nastřelily nějáké to očekávání které se pak po3/4 série nenaplňovalo a místo toho divák sledoval "jen" vzestup Kumpanie jestřába (jejich úspěchy v bitvách, vzájemné vztahovky a vhledy do minulosti a motivací jednotlivých postav), tak posledních pár dílů se to zvrtlo do neuvěřitelně drásavého, sugestivního a depresivního pekla plného hrůzy, zmaru, beznaděje a strachu. Celou sérii jsem byl přesvědčený, že -přestože jde o solidní válečné drama s velmi propracovanou psychologií a prvky fantasy- více než 4 ze mě nikdo nevytříská, ale za tu kulervoucí koncovku tam tu pátou hvězdu přecejenom dokopnu protože u téhle až psychedelické noční můry se mi klepal svěrač více než u všech moderních USA horrorů dohromady.. Respect a teď jsem zvědavý co se z toho povedlo vytřískat filmové sérii Golden Age Arc. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Víc než dvě třetiny se skládají z celkem slušně zvládnutý fantasy řežby z válečnejch bojišť která až na pár vážnějších momentů nenaznačuje to že by se to nakonec mělo ubrat jiným směrem. Jenže pak přichází posledních pár depresivních dílů a obzvlášť ten poslední kterej je přehlídka totální beznaděje. Někoho možná zaskočí náhlej "konec" ale je jasný že anime sloužilo pouze jako propagace mangy a kdo se zde namlsal a chce vědět jak to bylo dál tak se musí pustit do čtení. Co však má anime navrch a bez čeho by to nebylo tak dobrý je Hirasawův soundtrack, těch songů je sice jen pár a někdo by mohl říct že stylově se do fantasy evropskýho stylu nehodí, ale já si to s jinou hudbou představit nedokážu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do brutálně krvavé a nelítostné, dospělé středověké řeže (postupného vzestupu žoldácké kumpanie Jestřába ke slávě a jejího lídra Griffithe k vladařskému snu) výrazně zasáhnou démonické fantasy prvky až závěrečné pětině, která drsně promění celé vyznění, nalomí a rozšmelcuje vyklenuté charaktery a nechá nepřipraveného diváka jen zírat (případně si honem běžet ověřit, že neuzavřená 25. kapitola byla opravdu tou poslední). Zmínit musím slabou animaci, ulehčující si práci množstvím statických obrázků. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama