Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko jakoby vypadlo z dílny Monty Pythonů. Aby ne, když se na scénáři podílel John Cleese a zahrál si i jednu z hlavních rolí a doplňuje ho Michael Palin, který si střihl bezvadnou roličku věčně ukecaného ošetřovatele v zoo. Typický absurdní anglický humor, spousty přeřeků, bombardujících dialogů a vypointovaných gagů. A Jamie Lee Curtis. Ta ženská je neskutečná kočka a její vyzařování sexappealu je bezkonkurenční. Jerry Goldsmith film podbarvil lehce stravitelnou a nenásilnou hudbou, pro něj docela netypickou. Po této skvělé zábavě musím dohnat rest Ryba jménem Wanda, na jehož vzniku se podílel téměř celý štáb tvůrců Divokých stvořeních. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s černým inteligentním humorem z prostředí, které by nabádalo ke vzniku nějaké ukřičené a ulítané blázniviny. John Cleese se ale musí vždycky lišit :-). Celé to má pouze jedinou chybu - je to o třídu slabší než Ryba jménem Wanda. Naštěstí je ale tahle komedie tak dobrá, že se bez své starší setřičky v pohodě obejde :-). 80%. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Celkom nápaditá komédia o mimoriadne "nebezpečných" miláčikoch zamestnancov jednej zoo sa vďaka skvelému obsadeniu, adekvátnej dávke humoru a troche akčnosti stala oddychovou záležitosťou pre rodiny s deťmi. Nie je jej čo zazlievať, podobne ladených filmov s akým takým scenárom a dobrými hereckými výkonmi je ako šafránu. Pokiaľ patríte k milovníkov nenáročných filmov, pridajte si ešte jednu hviezdičku, musím sa priznať, že aj ja som bol medzi 3 a 4 na pochybách. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)

Reklama

Reklama