Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Francií zmítá revoluce a Richter Belmont se zuby nehty bije za rodinné dědictví a snaží se zabránit tomu, aby se nemilosrdná a mocichtivá vládkyně upírů dostala k moci. (Netflix)

Recenze (25)

sheen 

všechny recenze uživatele

Sjeto jedním dechem. O něco menší pecka než původní Castlevania ale myslím, že těmi posledními sekundami posledního dílu to dostane stejné obrátky!:) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdo sledoval Castlevanii a líbila se mu, bude se mu velmi pravděpodobně líbit i tenhle sequel. Animace i akce zůstaly prakticky totožné, jen v čase jsme se šoupli o pár set let, tudíž dostaneme jiné postavy. Ty sice zatím nejsou tak zajímavé jako v původní sérii, ale i tak má tahle odnož velmi slušně našlápnuto na to být víc než solidní nástupce...70% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech samozřejmě stejné jako původní seriál, ale díky novému historickém zasazení a odlišným postavám to nepůsobí jen jako slabý odvar původní série. Obecně řečeno mi to nepřijde výrazně lepší, ale ani výrazně horší než "mateřský" seriál, užil jsem si to zhruba stejně. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Doteraz si pamätám ten pocit keď som prvý krát videl Castlevaniu. Stačilo 5 minút a bol som v tom. Tu na mňa ale začiatok až tak nezapôsobil. Príbeh mi prišiel prvoplánový a postavy ohrané. Časom sa ale všetko vylepšilo a dostaneme (hlavne v druhej polovici série) krvavý balíček plný zvratov, morálnych konfrontácii a prekrásnej animácie. To bola normálne slasť pre oči. Osobne potešila aj epicko démonická hudba, no a záverečná scéna ako dar pre fanúšikov mi dala zabudnúť na nedostatky. Nokturno je zatiaľ výborný rozbeh, plného potenciálu ale môže dosiahnuť až pokračovaniami. Teším sa že som späť v tomto svete  1.séria 8/10 ()

DaeGurth odpad!

všechny recenze uživatele

A jako téměř vždy, když je u kormidla Netshit, se dostáváme k černochům a teploušům. A čím více je to stranicky správné, tím horší je to na dívání. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Seriál z let 2017 až 2021 se vyznačoval otevřenou erotičností včetně znaků femdomu (Carmilla pravidelně šlapající po krku slabším upírům, vztah uvězněného Hectora a lstivé vězenkyně Lenore) a kromě kladných hrdinů jsme se dočkali i propracovaných antagonistů. Castlevania zasadila do svého vyprávění slavné literární vampýry, jako je Dracula nebo již zmíněná Carmilla a její upíří sesterstvo (lesbická upírka Carmilla je dílem autora Sheridana Le Fanu, který na poli upíří fikce předběhl Brama Stokera o celé čtvrtstoletí). Upíři zde nesloužili jen jako nepřátelé a překážky, ale jako plnohodnotné postavy.... Větší různorodost postav v Nokturnu oproti původní Castlevanii naneštěstí doprovází i jejich zploštění. Nokturno si zachovává styl i plynulost akce svého předchůdce, ale ohromná dynamičnost bojů se nevtiskla do vztahů mezi hrdiny. Kůlem do srdce si však nová Caslevania rozhodně odměnit nezaslouží. Recenze na TVZone zde. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Taky opravdu moc dobré ... děkuji ... skvělá animace ... skvělá hudba ... a sem tam opravdu povedený vtip nebo hláška ... škoda, že takových počinů není víc ( nedostatkové zboží ) ... velká škoda ... ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně rozporuplné. Akce mi přišla výrazně horší než u původního seriálu. Je hodně nepřehledná,  chaotická a zdaleka není tak nápaditá. Stejně tak je to se záporáky většina je jich naprosto nezajímavá a scény s nimi jsou docela filler. To bohužel platí i o Bětce, která je jednak příšerně předesignovaná a vypadá spíš směšně než děsive nebo démonicky a k tomu se ještě přidává to, že se o ní nedozvíte nic. No po clifhangrovém konci se asi na pokračování kouknu ale nebude to s takovým očekáváním jako předchozího seriálu. Chování postav je v některých momentech také dost na hlavu a děj má docela tendenci točit se v kruhu napadneme upíry v zámku a pak podruhé v kobce a pak potřetí v kostele a nikam to moc nesměřuje.  Rozpolcenost pokračuje i u artových scén které jsou někdy pěkné a jindy až příšerně sebestředné a zbytečné No uvidíme jak to bude pokračovat. 60% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Minútu po tom, čo som si tesne pred koncom posledného dielu hovoril, že aj Castelvania: Nocturne je fajn a vydarené pokračovanie,  ale že mi tam chýba jedna postava sa daná postava objavila a ja som nadšený. Dúfam, že Netflix dá pokračovaniu zelenú a že tvorcovia nepolavia v kvalite. Zatiaľ je to slušné dejovo a zaujímavé postavovo. 7,7/10 ()

Limous 

všechny recenze uživatele

Fantastický počin, který je jen o maličko slabší, než původní série, která je absolutně dokonalá. Audiovizuální stránce se nedá vytknout vůbec nic. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečné magic-fu alá staré herní automaty a hry typu Fatal Fury. Prohnilá církev, démoni, krev a zrození temné bohyně. Za první sérii za mě palec nahoru a těším se na další sérii. ()

smarkus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pff je to priemerné, do piatej časti slabé. Potom sa to vytiahne vyššie.. To by nebol teplý netflix, keby sa nevytiahla téma otroctva a homoši. Koniec zaujímavý aj so záchrancom. Každopádne na Castlevaniu pôvodnú sa to nechytá po žiadnej stránke...slabé 3* ()

Carlito1 

všechny recenze uživatele

1. Série - naprostá mňamka a POVINNOST pro všechny, co sledovali Castlevania či hráli hry Rondo of Blood a Symphony od the Night! ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to sice nezaostává za prvním Castlevania seriálem, ale dějově mě to zrovna moc neohromilo. A postavy to samé. V původním seriálu mě opravdu bavily, jejich osud mě zajímal a měla jsem své oblíbence. Ale tady mi přišlo, že postavám chybí hloubka a jejich osud mi byl vcelku ukradený. I co se týká nějaké akce tak to značně pokulhávalo. Zkrátka jsem se tolik nebavila a byla lehce zklamaná. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Stále sa jedná o zaujímavý počin s občas dobrou atmosférou. Francúzka revolúcia je výživná a slúži dobre ako kulisa krviprelievania. Nemá to náboj a ani šarm predchodcu. Predstavovanie postáv je zdĺhavé ako animácia. Osudy postáv sú monotématické. Nezaujal ma ani ten Báthori-Sekhmet upgrade. ()

Ecci.master odpad!

všechny recenze uživatele

K téhle sérii super anime se ani nechci vyjadřovat. Všude samý černý nezávislý silný ženy, které přemohli ty hnusný bílí, který je zaměstnávali jako otroky jako whaaat. Vole naprosto nezajímavý, pak bílí slabý muž, který utíká jakože wau. Ty černý jsou prostě víc kůl.   V celé tom anime co jsem viděl je strašně teplo, furt mrdá kluk s klukem vole lezby posraný, naprostý nezajem, na to se nedá koukat. Hnus gay. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

To se takhle sejdou 2 černoši z Karibiku (jedna mág šaman/druhý operní pěvec), 1 upír Azték, 1 upírka z Nigérie (asi) a upírka z Ruska (i když Bathory byla maďarka ne?), která má v sobě prastaré božstvo z egypta!!!! v Revolucionářské Francii, kde ale upřímně té revoluce moc nevidíme. Všichni o ní mluví, všichni ji řeší, všichni se jí boji nebo naopak oslavují, ale samotných revolucionářských gard... nic moc. Což je škoda, mi neříkejte, že ve světě, kdy šlechta je infiltrovaná vampíry a magie je realná věc lidé žijou prakticky stejně jako my. Mírně mi to vadilo i v předchozí sérii, ale tam aspoň se pak lidi adaptovali, viz. přepadení vampýrů ve dne, atd. Je to škoda, mohli třeba dát vědět revolucionářům, co se v tom Francouzským zapádákově dějě a příběhly by elitní anti-šlechtic/upíří gardy nebo prostě šílenej dav, co já vim. Akce docela ujde i když někdy trochu kostrbatá, něco mi nesedlo, něco jo, mohlo to být mnohem lepší, ale moderní doba se žádá moderní obsazení a kontext, pořád něco o otrocích a svobodě a zlých bílých lidech, co naděláme no. Ještě dodám, měli by trochu zapracovat na scénáři a dialogu(monologu), opravdu není třeba při každém druhém slově říkat FUCK, FUCKING, FUCKER, SHIIIT, atd. Chápu to, když nám bylo 15 let, tak to znělo super a cool, jenže když hlavní zloduch má super evil proslov a začne FUCKOVAT, tak je člověku trochu trapně... ()

Reklama

Reklama