Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Vidieť tú storku na tabuli schématicky rozkreslenú na časovej osi, tak si to pravdepodobne všetko odškrtám a poprepájam a mohol by som byť spokojný na konci, ako všetko so všetkým súviselo a bolo prepojené. A veď hej, bolo, to palčák nahor. A zhruba prvú polovicu som to vrstvenie jednej záhady na druhú v štyroch časových a detektívnych rovinách ešte zvedavo a napäto hltal na jeden záťah a tu som bol ešte aj ja na červených percentách. Lenže postupne sa to zmení na príliš krehký konstrukt, kde motivácie a konanie podaktorých postáv začínajú byť čudné. Konstrukt, ktorý drží pokope len preto, že postavy zásadne rozprávajú a napovedajú v hádankách a naznačených neurčitých indíciach. Konstrukt, ktorého nezvratná osudovosť by sa rosypala, keby aspoň jediná postava dala vyšetrovateľom skutočnú nápovedu a stopu a len v dialógoch nezamlžovala omielaním toho istého, že všetci sú milovaní, že všetko je predurčené a nezvratitelné a že to pochopíme, až to uvidíme. Takéto otravné , vychtené, účelové scenáristické vývrtky ma nebavia. 5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obyčejnou scifi time travel, která v mnoha ohledech nebude dávat smysl a bude to další tuctová podívaná, ale dostal jsem v rámci subžánru kupodivu excelentní kousek, za který by se rozhodně nemuseli stydět ani áčkoví režiséři. Sledujeme 3 (dokonce až 4) časové linie, ve kterých se objeví ve stejný den stejné tělo -nahý muž s prostřeleným okem. Detektiv z každé linie tedy pátrá po  vrahovi a okolnostech nalezení těla a to, k čemu dojdou, rozhodně stojí za to. Strašně se mi líbí postupné dávkování informací ve všech liniích, vše dává chronologicky perfektní smysl, divák se v ději neztrácí a má dokonalý přehled, stejně tak samotní detektivové jsou skvělí, mají charisma okolo své postavy a i vizuálně jsou tady přechody mezi všemi 4 liniemi (1890, 1941, 2023, 2050) prostě skvělé, exteriéry i kostýmy mě totálně uchvátily a opravdu jsem byl podprahově velmi spokojen. A nejenže tohle celé bylo perfektní, on i závěr, rozuzlení a finální 2 "vysvětlující" díly dávají (opravdu!!!) perfektní smysl a konečně můžu po skončení time travel scifi říct, že všemu perfektně rozumím a že je vše naprosto dokonale postaveno. Výsledek je možná jeden z nejlepších time-loop počinů a opravdu takhle bezprostředně musím uznat, že tohle mělo koule - od výpravy a herců, přes napětí, tempo i detektivní rozplétání případů a obecně vlastně celý nápad, který je sám o sobě sakra originální, až po celé rozuzlení příběhu se vším všudy. Maximální spokojenost. Srovnání s německým Dark je rozhodně na místě, nicméně tohle je daleko více ucelenější a smysluplnější a divák se tady tak neztrácí jako v Dark, kde si tvůrci cucali z prstu jakýkoli další díl podle náhodného generátoru scén. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavé. Zajímavé ve smyslu čtyř časových rovin a stále stejné mrtvoly. První půli sérky celkem člověk nechápe ( i když tuší) ovšem druhá půlka už nabere grády a konec ten to sice vysvětlí, ale zároveň jednomu vpíchne do mozku to možné další pokračování...a to už se mi vůbec nechtělo vymýšlet ani přemýšlet...Páč to by se jeden dostal do časové smyčky do které se mu už nechtělo dostat. Ono je lepší nechat saj-faj  pouze v rovině vstřebávací a ne v přemýšlecí, protože to by se jeden mohl z toho zbláznit. Za mě rozhozených 90% ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh by z kraje i zaujal, ale to všechno kolem mi znemožnilo sledovat déle než 1 a čtvrt dílu. Hyperkorektně multikulti polysexy, jak se to teď musí dělat, velmi pomalé, nudné a jako kolovrátek pořád pomalu dokola, k tomu mimořádně odpudivý casting. Nešlo to sledovat ani s přeskakováním. Holt, nedozvím se jak tahle typická Netflusárna dopadla a vlastně je mi to jedno. ⬇️ 4% ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem o co jde, nicméně víc a víc lidí v mých kruzích o tomto seriálu začali mluvit, a tak jsem se rozhodl, že je čas na to také kouknout. Přeci to má jen osm epizod, tak to uteče rychle.  Hned ze začátku jsem byl překvapen obsazením Shira Haas z Unorthodox, Kyle Soller z Andor a Stephen Grammar?? To je opravdu hezké obsazení, v průběhu seriálu jsem si oblíbil i Jacoba Fortune-Lloyda, který podával skvělý výkon od začátku do konce. Byl jsem hlavně zvědav na postavu Hillingheada, kterou hraje Kyle Soller, jelikož mnoho lidí bylo z jeho výkonu v seriálu Andor zmateno, a tvrdilo, že nedokáže vyjadřovat emoce a vlastně neví co si o něm mají myslet. Zde se ukazuje, že herec se pouze řídil instrukcemi a scénářem, jelikož tady předvádí úplně jinou show, a dost jsem si to užíval.  Nicméně nyní už tedy k příběhu... Scifi a cestování v čase, to je moje. A začátek vypadal opravdu slibně, zajímavá zápletka nás vhodila přímo do života několika lidí. U čtvrté epizody jsem si už ale říkal, že vlastně nevím co dál v tomto seriálu řešit, a začal jsem se bát, že to bude kopie seriálu DARK, který opravdu zbožňuji, a je to za mě jeden z nejlépe natočených a napsaných scifi seriálů. U šesté epizody mi už bylo jasné, že bohužel cesta DARK je ta cesta, kterou si tvůrci vybrali. Popravdě byl jsem dost zklamaný, celá zápletka je klasicky UROBOROS zápletka. Co mě nejvíc naštvalo ale, byl konec ve kterém je nám (divákům) odhaleno, že vlastně jediné čemu zabránili bylo odpálení bomby. Nicméně, že budoucnost a nástup politického režimu, který je všechny čeká se stejně stane a stejně k němu dojde.  Za pokus, obsazení a slušné herecké výkony dávám bohužel jen 2,5 bodu (3 hvězdy). Snaha byla ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay. (flyer.nick)
  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)
  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)

Reklama

Reklama