Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak veľmi som chcel aby to bolo na päť hviezd, ale skvelý štart seriálu vrcholiaci majstrovsky uchopeným piatym dielom dospel k rozpačitému záveru. Mizu nie je typická hlavná postava. Hnaná pomstou svojmu cieľu podriaďuje celý svoj život, bez ohľadu na to, že je to cesta z ktorej niet návratu. Je to osviežujúci koncept podporený výbornými vedľajšími postavami a ich životnými osudmi, ktoré sa organicky prepletajú s tým jej. Špeciálne linka Akemi je strhujúca a omnoho zaujímavejšia než jednoduchá revenge story v popredí. Animácia je tiež skvelá a sugestívnym zobrazením krvi, násilia a sexu je rozhodne pre dospelé publikum. Tak v čom je problém? Šiestou časťou ustúpila realistickosť prepálenej John Wickovskej akcii a z Mizu sa stal terminátor, ktorého nezastaví žiadne z početných zranení. Finále, ktoré sľubovalo veľkolepú bitku, ma ale sklamalo na všetkých frontoch. Dobývanie Edu bola skratkovitá fraška plná nelogickostí, rovnako ako finálna konfrontácia Mizu so svojím arcinepriateľom. Pre túto pachuť premrhanej šance na najvyššie hodnotenie siahnuť neviem. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál poteší a aj prekvapí hlavne pestrou nápaditou animáciou, v tomto to je priam excelentné. Samozrejme v rámci námetu o samurajoch sa tu nevyhneme gejzírom krvi a lá Kill Bill (na ktorý tu je v jednej scénky aj odkaz) a ďalším brutálnym a nechutným scénam, ktoré v dnešnej "tvorivej" dobe dominujú ale u mňa až tak nebodujú, skôr ma to už riadne otravuje. Ináč dejovo to celkom berie, púta. /80%/ ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Ako prvé som si nastavila japonský dabing, ktorý k dispozícii je - treba si ho len vyhľadať. Okamžite mal zážitok inú šťavu, tá angličtina sa tam skrátka vôbec nehodí. Príbeh je skvelý, pozerala som to na jeden dych.. Celkom zaujímavo sú vykreslené aj vedľajšie postavy, najmä Akemi a Taigen. A hlavná postava to všetko ťahá - svojou urputnosťou, smútkom a bojom so svojimi démonmi. Dúfam, že prvou sériou to nekončí. Teším sa na ďalšiu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, zájímavé...den před Modrookým samurajem vyšel Onimuša. Jenže modroočko vyhrálo na plné čáře. Tady jsem po prvním díle potřebovala víc a víc a víc. (To druhé dokoukám časem.) Protože ten příběh je prostě skvělý. Stejně jako celá animace. A vůbec nevadí, že to je "po americku". Právě Amber Noizumi se zeptali, co by raději. Zda tohle nebo anime. A řekla bych, že to bylo rozhodnutí správné. Protože tady se povedlo úplně všechno! Akční scény jsou krásný a ve většině případů strašně hravý. Moc mě to bavilo. Stejně jako veškerá dynamika mezi postavama...prostě to byla pastva nejen pro oči, ale taky to prostě dávalo smysl. Je tam krev, násilí, hodně kůže...ale je to pojmutý dobře. Já tyhle věci vždy ocením, když dávají smysl, ne když tam "jsou jenom aby byly". Tohle se moc povedlo  :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Moc hezky odvedená práce, kterou jsem si užil a místy skoro nedýchal. Tematicky mi tento seriál udělal velkou radost, protože mám rád samurajské příběhy. A ještě větší radost mi udělalo samotného uchopení tohoto seriálu. Tvůrci seriálu si zaslouží samou chválu, jelikož vymysleli a vytvořili skvostný seriál, který má všechno, co chcete a možná i něco více. Osobně jsem ze seriálu hodně moc nadšený. Po příběhové stránce to šlape parádně a krom pár drobností jsem si příběh užil - kdyby měl jen jednu řadu, tak bych byl úplně nadšený. Seriál vynikajícím způsobem pracuje s postavami a jejich vývojem. To co si seriál zde dovolí je prostě perfektní scénáristická práce, která si zaslouží každé slovo chvály. Další věc, co si zaslouží pochvalu je vizuální stránka. Vizuální stránka je úžasná. Tvůrci si s vizuálním pojetím vyhráli jak to jen šlo. Střídají různé styly, ale nikdy to nepůsobí na sílu a rušivě. Díky krásné vizuální paletě vynikne parádní příběh, jenž je podpořen skvělým soundtrackem. Jsem velmi příjemně překvapený, jak moc si zde všechno sedlo a výborně to funguje. Tohle se nestává každý den. Už teď se moc těším, až se do tohoto světa vrátím a budu sledovat cestu Modrookého samuraje. 9/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama