Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

genetique 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická liečebňa alebo ústavy jej podobné sú vždy vďačným námetom pre drámu. Rozhodujúce potom je, či kvalitnú alebo nie. No, tu stačí pozrieť na meno režiséra a hlavných úloh a bolo mi jasné, že nejaké to zaujatie by malo nastať. A sčasti sa stalo. Ide o hlavnú dejovú líniu, ktorá až tak neinovuje. Toto je ale len ďalšie odhalenie z útrob kliník pre duševne narušené osoby, ktoré sa nedostáva až tak pod kožu, akoby som si želal. Herecky lahodiace, znova som si pripomenul extra mne vyhovujúcu Whoopi. 80%. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Ano, ze srovnání s podobným Hnízdem či téhož roku natočenou Krásou odchází Narušení jasně poraženo, ale se vztyčenou hlavou. Potenciál se mi nezdál vytěžen do maxima, i tak jsem si celý film intenzivně prožil. Ze zmiňovaných skvělých hereckých výkonů prostě musím přihodit něco i já - Winona je tu sladší než v Edwardovi a Angelina podává životní výkon, sežral jsem ji to a to se nedá o většině jejích rolí říct a obě jsou strašně sexy i když každá uplně jinak. A Whoopi tradičně skvělá, i když sexy není nijak. 8/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně sterilní filmový zážitek. Slibné herecké obsazení mě, i přes svou snahu, nedokázalo vtáhnout do děje. Psychiatrická léčebna je vděčné divácké prostředí a vždy se v něm stereotypně odehrávají smutné osudy psychicky postižených lidí. Někdy jsou ty osudy procítěně natočené, ale tohle není ten případ. Mangold je velmi povrchní režisér, který sice měl štěstí na dobré herecké obsazení, které do svých rolí nedalo tolik, kolik bylo zapotřebí, a stejně tak Mangold se do toho málo režijně ponořil. Místy se objeví nějaká zajímavá scéna, ale sterilní nudy bylo přece jen o něco víc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna Přelet nad kukaččím hnízdem, ale i tak se jedná o zdařilou podívanou, jejíž úvod mě navnadil do sledování a zvýšil mé očekávání, jež utrpělo mírné zklamání v druhé půlce filmu, avšak stále hodnotím nadprůměrně. Winona Ryder a Angelina Jolie velmi potěšily ve svých rolích. Opomenout nelze vynikající hudba. So go downtown. Where all the lights are bright, downtown. Waiting for you tonight, downtown. You're gonna be alright now, downtown. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Docela působivý film, kde vynikají skvělé herecké výkony nejen Angeliny Jolie, ale především Winony Ryder. Bohužel mi přišlo, že různé vedlejší dějové zápletky byly razantně zkráceny, což je docela škoda (původně měl film přes 3 hodiny, režisér jej poté přestříhal) například u vztahu ošetřovatele a Susie. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Daisy Randonová (Brittany Murphy) trpí mimo bulimie i OCD, Obsedantně kompulzivní poruchou. Člověk, který touto nemocí trpí, má pravidelné obcese, které ovládají mysl, má sklony k sebepožkozování a trpí neustálým strachem, že někomu ublíží. (Nancy...)
  • Většina filmu byla natočena ve státní nemocnici v Harrisburgu v Pennsylvánii, která byla do roku 2005 používána pro léčbu mentálně zaostalých lidí. (HellFire)
  • Postavě, která se ve filmu jmenuje MG, se v knížce přezdívá Martian's Girlfriend. (jarvis)

Reklama

Reklama