Reklama

Reklama

Kantonský kmotr

  • Hongkong Ji ji (více)
Trailer

Kchuo Čchen Wa přichází do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník. Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy. Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, a tak se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů. Během toho se ale musí věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Chanovka která se snaží být směsicí gangsterky/komedie a krimi. Moc ne akční což mě trošku zklamalo. Hodně jsem se těšil ale nakonec jsem spíše lehce zklamaný. Nebylo to špatný ale čekal jsem víc. První hodina mě moc nebavila. Až později se film rozjel, přišlo mi to spíše jako Francouzská konverzační komedie. No nic Chan je sympaťák a baví mě ho sledovat, ale tohle bylo slabší. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Film, který u Jackieho publika příliš nezabodoval a já se vlastně ani nedivím. Miracles je gangsterská komedie jak vystřižená z hollywoodské produkce 40. a 50.let. Aby také ne, když je to remake Hollywoodské komedie Podsvětí ve fraku. Jackie se na začátku zaplete do války dvou gangů a když ho umírající šéf jednoho z nich nedopatřením jmenuje svým nástupcem, tak se Jackkie stává mafiánským bosem. Od té doby se musí potýkat jak s opozicí ve svém gangu, tak i s konkurenčním gangem. Vše se zamotá, když se rozhodne pomoci ženě, která mu každý den prodává růži pro štěstí. To rozpoutá komediální smršť plnou záměn identit, odvádění pozornosti a únosů. Tento film se odlišuje nejen od Jackieho typické produkce, ale i od typické hongkongské produkce. Pryč je ďábelské tempo vyprávění, záběry trvají delší dobu a kamera sleduje postavy i skrz několik místností a skončí záběrem na dvě postavy na pozadí hong kongského zálivu a je zde i hudební číslo. Vypadá to epicky, vypadá to draze a je vidět, že Jackie se chtěl předvést i jako filmař. Akčních sccén tu není tolik, ale každá z nich je fenomenální a je vidět, že Jackie si nechal záležet na všech aspektech filmu. Jackie se předvede v bitce v restauraci, kde po něm konkurenční boss chce podíl v jeho podniku, ale hlavně v akrobatickém finále v továrně na provazy. To je jedna z nejlepších a nejoriginálnějších bitek Jackieho kariéry. Přestože má Miracles přes dvě hodiny, tak mi nepřišlo, že by někdy opadlo tempo vyprávění. Je to něco jiného, než Jackieho standart, ale já to mám hodně rád. Film ale finančně neuspěl a tak se Jackie vrátil k tomu v čem ho jeho fanoušci měli nejraději, ale mě definitivně přesvědčil o svém filmařském talentu. Škoda, že Jackie v 90. letech téměř přestal režírovat své filmy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Jackiemu fakt podarilo. Miestami mi to pripomínalo HARLEM NIGHTS s Eddiem Murphym, ale to bolo asi len zasadením filmu do podobnej doby, ináč spomenutý film prevyšuje o niekoľko poschodí. A nevadí ani dlhá stopáž, čo by pri iných filmoch Jackieho Chana možno znamenalo samovraždu. Akcia, humor...tak ako to Jackie dokaže! 5 stars. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film hongkongské produkce, který se dost odlišuje od jiných snímků mistra Jackieho. Trošku by to mohlo připomínat pokus o fušování do gangsterek. Ve druhé polovině však film rozehrává klasickou taškařici, kde není nouze o všelijaké záměny. Postava inspektora Ho dost okatě připomíná Clousseau. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No pocity jsou rozporuplné.v první půlce sem si mysle že sleduju Jackieho nejlepší film. Překvapivě dobrý příběh, srandovní vtípky a Jackie v nejlepší formě (Zejména přitom jak při zkoušení v restauraci sejme chlapíka roztočeným trojitým kopem sem opravdu zíral). Jen mi pořád vadila ta vedlejší linie s prodavačkou květin. Takže super. Ale v druhé polovině ubude rvaček na absolutní minimum (navíc svojí kvalitou patří spíš do Jackieho průměru) a z květinářky se stane hlavní dějová linie. Nastupují křečovité vtípky a i kamera, která na začátku krásně klouzala prostorem, je teď taková nijaká. Kdybych hodnotil jen první zhruba hodinku, řadil by se tenhle fim mezi nejlepší Jackieho kousky jako Police Story nebo Mistrův syn apod. Ale díky utahané a nudné druhé půlce nakonec končí někde u Terče nebo Rachotu v Bronxu. Byl to zajímavý pokus o změnu, ale bohužel vyšel na prázdno ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmová produkce se musela vypořádat s následky tajfunu, který zničil mnoho kulis, které bylo nutné znovu postavit, aby bylo možné snímek dotočit. (Rominator)
  • Kantonský kmotr je považován za jeden z nejsofistikovanějších Chanových režijních počinů. (Rominator)

Reklama

Reklama