Reklama

Reklama

Epizody(8)

Když se osamělá astronautka po nehodě na palubě Mezinárodní vesmírné stanice vrátí zpět na Zem jako hrdinka, zjistí, že se stěžejní součásti jejího života změnily, a to včetně malé dcerky. (Apple TV+)

Recenze uživatele Miyamoto k tomuto seriálu (3)

Raněný anděl (2024) (E01) 

One-woman show zatím perfektní Noomi Rapace jakožto matka od rodiny a kosmonautka zároveň. Máme tady katastrofu na ISS, vedení NASA a Roskosmosu, kteří ví něco o tajemném výzkumném projektu a taky Noomi na Zemi, kde odjíždí s dcerou na horskou chatu a tam to taky nepůsobí úplně normálně... Celkově zatím 4*, mysteriózní sci-fi podobné jako Infiniti (seriál) (2022) , ale zatím méně akční, zato s větším rozpočtem a scénami přímo ve vesmíru. Prozatím bych určitě doporučil. ()

Žít a nechat zemřít (2024) (E02) 

Jo Ericsson (Noomi Rapace) bojuje o život na ISS, ale vypadá to, že možná není tak úplně sama... Linka ze země pak nijak zvlášť nepřekvapuje, a to ani ta se záchrannou akcí, ani ta v chatrči někde v lese a sněhu. Atmosféra je opravdu hutná, Noomi se snaží a otázky se vrší jedna na druhou, ale pokud se nezačne něco vysvětlovat, může jít zájem rychle dolů, podobně jako u Cesta ven (seriál) (2022) nebo Projekt Modrá kniha (seriál) (2019). ()

Kdesi ve vesmíru dlí srdce mé (2024) (E03) 

Kosmonauti jsou průběžně vyslýcháni před komisí a nikdo nevěří Jo historku o tom, že se ISS střetla s tělem mrtvé sovětské kosmonautky. Velitel Caldera pak vidí výsledky, které ostatní ne a které se mu nedaří zaznamenat. Přibývá postav, které vidí podivné věci a celé to vypadá dobře... Až na zjevnou snahu scénáristů tlačit na stopáž, takže využíváme klasického motivu, kdy různé postavy ví různé věci, ale pro jistotu o nich nikdo s nikým nemluví. Mimo toho není vždy jasné, jak jdou zobrazené události za sebou (zvláště u Caldery), ale to zatím nevadí - otázky vzbuzují zvědavost a zajímá mě, co se bude dít. Chtělo by to ale už pomalu začít vysvětlovat alespoň něco, ať se ze seriálu nestane jen směska podivných scén, které se na konci smáznou v pár minutách bez bližšího vysvětlení. ()

Reklama

Reklama