Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film je vyjednavač: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nesledujte příběh, totiž, sledujte příběh, ale nepřeříkávejte, nepřemílejte si, nedrmolte si děj, abyste ho mohli v týdnu v kostce s doporučením shrnout přátelům. Napětí se buduje v čase a shrnout se nedá. A klíčovým slovem k odemčení tohohle filmu je "napětí". -- Buďte si vědomi, kam se tu kladou vrcholíky point, po kterých kloužete z jednoho okamžiku do druhého. Syžety (obehraná klišé) jsou tu teprve nájezdové můstky. A tohle je lyžování po syžetech a odměnou je radost z jízdy po úplně nové trati, jste-li zkušený lyžař, ze všech vybraných zatáček a nových výhledů, které jsou zajímavé právě až tím, jak se přehoupnou, až vám budou mizet z očí v další změně kurzu, radost ze zrychlování i z příjemného dojezdu na sluncem prohřátou pláň. -- Tohle je film, který vám chce zpozornět, v čem nespočívá, a v čem spočívá napětí. -- Film je vyjednavač, má vlastní cíl: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nenapadlo by mě, že ještě uvidím film, kde je pětiminutová scéna policejního pohřbu, se státními vlajkami a slzami v očích na citech zraněných státních černochů, a ono to bude perfektně fungovat na nové rovině, kde se jako na předváděcím molu otáčí význam slova napětí. -- "Já můžu informace použít, jak budu potřebovat, jsem vyjednavač." -- Všechny žánrové provařeniny, zkorumpovaný systém, naivní policajt, člověk v pasti, pochybná loajalita kolegů, podpora oddané manželky, šachová partie dvou mozků proti sobě i dokonalé partnerství jako z Butche Cassidyho a Sundence Kida, řečnické schopnosti Verbala Kevina Spaceyho, a cokoli dalšího, oč zakopnete, do čeho vlítnete - se tu používá jako dávno sjeté syžety, s nimiž se hraje vyšší a mnohem osvobozenější hra - známé, očekávané scénáře slouží k o to rafinovanější výstavbě napětí, hraje se nová hra se známými kartami - nejen mezi dvěma vyjednavači, ale i mezi filmem a divákem. Užijte si to, a pamatujte: můžete si mít pokerface, jaký chcete, ale film je film: nedívá se na vás, odstřihl vás a je ve výhodě, má velení. Takže spíš přemýšlejte, jak si z něj udělat parťáka, a dopřát si potěšení z jízdy, než abyste se snažili ho přechytračit. -- "Neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +brilantní herci (Jackson vs. Spacey+Morse), výborně rozehraná partie, akce, hudba a drásající atmosféra -malinko zoubek času hlodal/// Brutální napínák, který nemá obdoby. Na film jsem po celou dobu koukal s otevřenou pusou a i když se z počátku tvářil nevinně, po čtvrthodince rozdal karty a začlo se hrát. Vedle Drsnýho Shafta je tohle Jacksonův asi nejlepší film./// Celkem 92%/// ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama