Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neprávem obviněný muž psancem, hledání skutečného viníka policii navzdory, zoufalá myš v koutě, Chicago. Podobné jako Uprchlík, akorát že se neutíká, ale ukecává.. Vyjednavačský thriller s dobrými hereckými výkony (přes Spaceyho a Jacksona se trochu zapomíná na J.T.Walshe), slušným spádem, inteligentním scénářem a už předem zlověstnou sekvencí úvodních titulků. Vytkl bych jen zbytečně předramatizovaný závěr a Samuelův otřesný zrzavý přeliv.. P.S.: Scéna, kdy si jeho Danny Roman podává po telefonu vyjednávače Farleyho asi nejen mně připomněla Julese Winnfielda a jeho kreaci na téma: „Mluví se v Cože anglicky a vypadá pan Marsellus Wallace jako děvka?“.. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém mě totálně sejmul herecký výkon Kevina Spaceyho, který na sebe strhává veškerou pozornost v každé scéně, v níž se vyskytuje. Vyjednavač je špičkový a neotřelý thriller, u kterého jedno zhlédnutí rozhodně nestačí (už jen kvůli dokonalým dialogům mezi již zmiňovaným Spaceym a S. L. Jacksonem, který je v hlavní roli také naprosto skvělý). 90 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama