Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několikrát soudně trestaný bankovní lupič Daniel Lucas se po svém propuštění z vězení vypraví do banky, aby si tu uložil peníze, které si vydělal za mřížemi. Jenže stejnou banku si náhodou ve stejný čas vybere pro své první přepadení také amatérský lupič Ned Perry. Nemotora, který se v zoufalství rozhodl přepadnout banku a získat tak peníze potřebné k tomu, aby nepřišel o svou milovanou dcerku Meg. Nervózní a poněkud ztřeštěný lupič si samozřejmě vybere propuštěného recidivistu jako rukojmího při svém útěku z banky obklíčené policejními vozy. Není divu, že policie považuje za skutečného lupiče Lucase, který se jen pokouší o nový trik. Přes počáteční nevraživost se hrdina se svým nešikovným únoscem spřátelí, když je nucen se postarat nejen o něj, ale také jeho dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake komedie 'Uprchlíci' kupodivu nedopadl jako naprosté fiasko, snad proto, že jej režíroval Francis Veber, autor původního filmu. A scéna, kdy je hlavní hrdina přestrojen za těhotnou ženu, mi v podání Martina Shorta připadá dokonce o něco legračnější než s Pierrem Richardem. Ale celkově je tahle verze přece jen slabší. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená osmdesátková záležitost ve stylu 48 hodin se skvělou hudbou Davida McHugha a příjemným hereckým obsazením. Drsňák v přeměně na měkotu Nick Nolte, ubožák přetrhdílo s jasnou vizí, jež nezná překážek Martin Short a kouzelná panenka s tvrdohlavostí sobě (dítěti) vlastní. I herci ve vedlejších rolích byli milou vzpomínkou na staré dobré zábavné akční komedie. A hlášky typu: "Tvoje prachy!" "Tvoje kalhoty a dělej nebo ti z nich udělám cedník" nejen že pořád fungují, ale patrně nikdy nezestárnou. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tedy - já marně hledám odpověď na otázku - proč vlastně vznikl tenhle film... (???) Žeby nedůvěra amerických distributorů ve francouzský originál? Či (nejspíš) pro laika nepochopitelné finanční tahy v rámci hollywoodského showbyznysu? Vlastně je to asi ojedinělý (?) jev v historii kinematografie, aby jeden režisér natočil dvakrát prakticky stejný film (navíc hned takhle za sebou) - s jinými herci a v jiných reáliích. Faktem ovšem je, že Nolte ani Short na své předobrazy nemají, byť netvrdím, že by tenhle film byl špatný či snad nějak příliš postrádal humor originálu. A tak snad lze tenhle film brát jako jakousi kuriozitu, jako na >dvojče< narozené o tři roky po svém starším bratrovi... :-) Na svého předchůdce však už z principu nemá... - - - P.S. Co však dělá sledování téhle taškařice nesnesitelným, je už tradičně naprosto debilní novoidní český dabing. ()

MartinDrhlik odpad!

všechny recenze uživatele

Zrovna na to koukám, mám to puštěné jako kulisu. A hrozně mě to *ere, pardon! Asi bych musel být filmový znalec, abych pochopil, jaký smysl má točení kopií. Ten co si hraje na Pierra Richarda by zasloužil za svůj nesnesitelně protivný zjev spíš ránu, než potlesk. :-D Pardon, moc se omlouvám za hulvátský komentář, ale prostě to tak vidím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Remaky kvalitních a známých filmů jsou většinou hluboko za originály. Výjimkou je tento případ. A to je nejspíš tím, že Francouzský originál i Americký remake natočil Francis Veber. Všechny vtipné situace jsou skvěle zvládnuty stejně jako v originále. Nick Nolte s Martinem Shortem se Gérardu Depardieu a Pierru Richardovi rovnat mohou. Sice málo, ale mohou. Pouze se vytratila dojemná linie originálu navzdory větší dynamičnosti remaku. Originál je originál, ale v tomto případě i remake je hodně povedený. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Francis Veber v autobiografii "Ať to zůstane mezi námi" vzpomíná, že o roli Daniela Lucase (Nick Nolte) měl zájem i Harrison Ford. Veber se s ním sešel, ale Ford později sám odstoupil. (D.Moore)

Reklama

Reklama