Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hell of a crazy story. Natočeno podle „skutečných“ událostí. Tenhle příběh o únosu mimozemšťany není popravdě nijak extra výjimečný, ale pořád je to setsakra dobře natočené sci-fi. Už úvodní minuty nás navnadí a posledních 20 minut může být pro slabší povahy až nekoukatelných. Nebudu prozrazovat víc, protože se jedná o velký spoiler, ale můžu říct, že tohle jsem ve filmu nikdy neviděl (i když se to ve skutečnosti odehrálo jinak). Hodně mrazivé. Líbilo se mi, že s výjimkou Roberta Patricka, který navíc pár let předtím zazářil ve dvojce Terminátora, sledujeme v zásadě „malé“ herce, takže jsem měl pocit, že tohle je skutečný život, ne film. Ačkoliv lidská mysl nedokáže jednoduše přijmout skutečnost, že by OPRAVDU existovali mimozemšťané, kteří by unášeli lidi, protože to zní až moc bláznivě, při poslouchání skutečného Travise Waltona lehce nabudete opačného dojmu. Film si s tímhle aspektem poradil skvěle, protože se nesoustředí na samotný únos, ale na jeho následky a lidskou povahu. Naši protagonisté jsou okamžitě považováni za šarlatány a předpokládá se ten nejhorší scénář. Tempo je výborné a jakmile dojde na TU scénu, tak vám hned naskočí husí kůže. Tenhle typ kompetentně natočených filmů mi dnes fakt chybí. Velká škoda, že Oheň v oblacích pohořel v kinech, protože by si zasloužil větší úspěch. Jo a triky dělalo ILM. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*RADŠEJ UNIESŤ ROBERTA A NIKDY HO NEVRÁTIŤ* Robert Patrick je výborný ako chladný terminátor, ale v charakterovej úlohe predsa len musí trošku hýbať mimickými svalmi a výsledok je v tomto prípade veľmi neuspokojivý. Nie len že sa mu tie svaly ovládať veľmi nechce (väčšinu času má v tvári len smutný výraz a mne pripomínal výraz svetom a ľuďmi znechuteného tínedžera), ale ani veľmi nedarí (najhorší je azda v scénke, kde sa pred zhromaždením obyvateľov obhajuje a uisťuje ich, že vrahom nie je). Robert ma znervózňoval a prial som si, aby mal vo filme len vedľajšiu úlohu. Naopak som bol úplne uchvátený tým, že film nie je zmesou záhad, slepých uličiek a tisícich interpretácií, ale naopak, až na niekoľko retrospektív priamo napreduje a nenecháva veľa priestoru pre dohady, zodpovedá takmer každú otázku (možno okrem toho, ako unesený unikol z vesmírnej lode), ktorú si divák môže klásť. Rovnako vo filme vidíme skutočnú podobu experimentujúcich mimozemšťanov - a nie len v krátkom strihu -, vidíme ich v akcii, v dlhých záberoch a v detailoch. A srdce sci-fi fanúšika by mohlo zažiť orgazmus, keby bolo tým správnym orgánom. Scéna, kedy sa dozvedáme, čo sa so zmiznutým hrdinom vo vesmírnej lodi dialo, je vrcholom filmu a každý si určite želá, aby desaťminútová scéna trvala ešte oveľa dlhšie. Verdikt v 1 vete: Silný, priamy a explicitný film so slabými hereckými výkonmi. 08.08.2010 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Oheň v oblakoch" je kvalitne spracovaná adaptácia knihy "Waltonove zážitky". Napísal ju Trevor Walton a vylíčil v nej autentický príbeh o tom ako sa stal obeťou mimozemského únosu. Päť dní ho väznili podivné bytosti na ich vesmírnej lodi. Podstúpil sériu bolestivých experimentov. Stalo sa to v roku 1975 v arizonských Bielych horách. Americký titul "Fire in the Sky" je jednoznačne najlepší sci-fi film o únose človeka mimozemšťanmi aký som doposiaľ videl. Vyborná ufo dráma natočená (vraj) podľa skutočných udalostí. **** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sympatickejma hercama obsypanej chumel americkýho zapadákova obestřenej záhadným zmizením neboli možná vraždou. Kdo chce, uvěří, kdo ne, ten asi teda ne, no. Mě to nepřesvědčilo. No prostě - já z toho nějak moc UNEŠENEJ nebyl. Ale rozhodně to bylo záhadné, jak epizoda z Akt X. Spoilerově prozradím, že unesenec si vzpomene na to, jak mimozemšťani vypadali (vypadali dobře, zcvrkle a obstarožně) a co mu všechno dělali (píchací, strkací a tekutinuvypouštějící nástroje, zabalení do fóliáku, stav beztíže atd.) a vyřešení záhady zpopularizovaného mimozemského vzhledu, že jde o skafandry. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Náhoda dělá z lidského života hračku (SENECA) Natočeno podle knihy "The Walton Experience" Travise Waltona", která je napsaná podle skutečné osobní události z roku 1975. Krásná kamerová práce hned v úvodu určitě potěší. Při seznamování z hlavními pěti aktéry, kamera krásně "krouží" místností. Na těhlech záběrech ujíždím. CITÁT - Ten, kdo nemá co skrývat se nemá čeho bát......... Parta dřevorubců čítá šest mužů a během noční cesty domů uvidí "oheň v oblacích". Do města jich dorazí jen pět. Co se vlastně stalo? A kde je šestý člen party? Byl unesen mimozemšťany, nebo ho jeho parťáci zabili, jak se snaží povolaný detektiv prokázat? CITÁT - Chcete, abych věřil, že přiletěl létající talíř a odnesl vašeho přítele do vesmíru?........... Po pěti dnech marného hledání se unesený Travis náhle objeví. Nahý, hladový, dehydrovaný a nic si nepamatuje. Alespoň to tvrdí. Divák má však možnost sledovat jeho sny a vzpomínky na únos. Bylo to kruté a bolestivé. CITÁT - Skafandr??!!......... Mimozemšťani jsou zde velmi krutí a opravdu hnusní. Testy prováděné na Travisovi Waltonovi (D. B. Sweeney), jsou na zvracení. CITÁT . Ti se nevrátí, bojí se mě........... Krásný a smutný příběh u kterého není nemožné uvěřit. Tam venku je někde pravda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)

Reklama

Reklama