Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

haWranka

všechny recenze uživatele

Tady jsem asi něco tak úplně nepochopila... Těšila jsem se na dobré herecké výkony, komediální akčňák. A co jsem dostala? Nudu, nudu, uječenou hysterku a nudu. Když jsem zjistila, že by film měl trvat ještě dvacet minut, tak jsem to vzdala. Proto nehodnotím. Nevím, jak to skončí, a upřímně mě to ani nezajímá... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná komedie, která sice nepatří k nejnápadtitějším, ale pobaví me zaručeně vždycky. O nějakých dvacet minut zkrátit a bylo by to ještě lepší. Zároveň je Mexičan i jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků - Alan Silvestri tu vzdává hold mistru Morriconeovi (a dal si na tom sakra záležet). ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla taková neskutečná nuda, že jsem radši hned do druhého dne zapomněla, o čem to bylo. Matně se mi vybavují vzpomínky na nějaké souboje a honbu za zbraní, ale je to snad jen pár světlejších chvilek, kterých v Mexičanovi není zas tolik. Trochu to připomíná El Mariachiho, ale bez děje a špetky nápadu. V celém snímku jsem našla asi jen dva nadprůměrné klady - Julia Roberts a Brad Pitt, kteří mají u mě bohužel za tenhle snímek menší mínus (i když za to sami asi nemohli a zahráli, jak to šlo). Nic víc, než jen další akční nuda. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

O čom to je? O čo tam ide? Do neba volajúci nezmysel. Film nebaví. Nezachránia ani známi herci, lebo je to sčasti režijne, ale hlavne scénaristicky nezvládnuté. Proste debilina. Dva krát som sa zasmial, dva dobré wtf momenty, dve dobré akčné scény. Keď som pri tých dvojkách tak dve hviezdičky. Nechápem ako Verbinski mohol natočiť kultový kruh a skvelých Pirátov z Karibiku. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Do konce filmu mě udrželi dvě věci: jednak to, že jsem seděl uprostřed řady a to, že jsem stále nemohl uvěřit, že se to přece jenom nakonec alespoň trochu nezlepší. Nezlepšilo. Myslel bych si, že Brad Pitt a Julia Roberts pokud nemají vlastní rozum, mají alespoň nějakého agenta, který jim dokáže zabránit v účasti na takové ubohosti. Žalostné! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)

Reklama

Reklama