Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Zlaté období roztomilého Brada Pitta. Brad = Top. Amen. O filmu se dá říct, že je dlouhý. Romantický není. Mezi hlavními herci není přitažlivost a to je škoda. Postery jsou zavádějící. James Gandolfini svým výkonem zaujal. Julia = nuda. Celkem = nuda, ale je to optimistický a světlý film, což se počítá. 4.5/10 ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vcelku příjemné překvapení. Ze začátku mi to přišlo poněkud divný, ale stačilo zhruba patnáct, dvacet minut, aby se to rozjelo. Takovej nepříliš šikovnej lenoch Pitt, lehce hysterická Julia (tyhle role jí vcelku jdou:) a obsazení v takovém typu filmu je v její filmografii asi vcelku ojedinělé), nájemný zabiják a teplý zabiják zabijáka aneb nakonec je to všechno trochu jinak:), krásná historická i když poněkud nespolehlivá pistole s příběhem jak z westernu s B. Spencerem a T. Hillem, která poslouchá jen v těch správných rukách, velkej šedej vzteklej pes, polorozpadlý auta a semafor uprostřed pouště... vcelku jsem se pobavil:). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná komedie, která sice nepatří k nejnápadtitějším, ale pobaví me zaručeně vždycky. O nějakých dvacet minut zkrátit a bylo by to ještě lepší. Zároveň je Mexičan i jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků - Alan Silvestri tu vzdává hold mistru Morriconeovi (a dal si na tom sakra záležet). ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Lehčí snímek, na který se podíváte s radostí a očekáváním, ale za dva roky už si moc nevzpomenete, o čem to vlastně bylo. Rozhodně se nejedná o akční žánr, do takového řadím filmy typu Expendables, RED apod. Julia Roberts a Brad Pitt zvládnou víceméně sami zabavit téměr dvě hodiny, během kterých se trošku střílí, trošku hysterčí.. Stojí za podívání, srdcová záležitost z toho ale asi nebude. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Blame Shifting ,3. Oye ,4. These Boots are Made for Walkin' - Nancy Sinatra ,5. 10% Clint ,6. Leroy's Morning ,7. Why Can't We Be Friends ,8. Want Our Life Back ,9. Frank's Dead ,10. You're Nobody 'Til Somebody Loves You - Dean Martin ,11. Jerry & Ted To Pawn ,12. The Mexican ,13. Airport ,14. The Safety Dance - Men Without Hats ,15. El Cable ,16. Margolese Compound ,17. Where's My Stuff ,18. Thieves ,19. A Good F'ing Reason ,20. It's Cursed, that Gun ,21. Oye, Oye ,22. A Miracle ,23. The Mexican - End Credits Medley ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno