Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potenciál ( minimálne komerčný ) opäť prachom zapadnutý. Dvojica, na vrchole slávy, mohla tomuto celkovo vtipnému príbehu dať ten punc vynikajúcej hollywoodskej zábavy. Namiesto toho sú spolu na plátne len niekoľko minút a samotným to nejako nefunguje. A tak si film pre seba ukradol paradoxne nie veľmi propagovaný James Gandolfini. Ale tie 2 hodinky vás aj tak nezabijú. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Blame Shifting ,3. Oye ,4. These Boots are Made for Walkin' - Nancy Sinatra ,5. 10% Clint ,6. Leroy's Morning ,7. Why Can't We Be Friends ,8. Want Our Life Back ,9. Frank's Dead ,10. You're Nobody 'Til Somebody Loves You - Dean Martin ,11. Jerry & Ted To Pawn ,12. The Mexican ,13. Airport ,14. The Safety Dance - Men Without Hats ,15. El Cable ,16. Margolese Compound ,17. Where's My Stuff ,18. Thieves ,19. A Good F'ing Reason ,20. It's Cursed, that Gun ,21. Oye, Oye ,22. A Miracle ,23. The Mexican - End Credits Medley ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Usnul jsem u toho a do té doby to vypadalo jako počin plný klišé - "Hlavně hlídej tu bouchačku a toho chlapa s prostřelenou hlavou Brade Pitte.. Jasně papi" :) frnk a už ujíždělo El Camino s oběma pryč :D EDIT: napodruhé se to zdá jako docela pohoda film. Takže až nepoběží v pracovní dny 22-0:30 rád ho sjedu ještě jednou a dám mu šanci. Teď zatím průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady jednoduše někdo spoléhal na to, že má před kamerou dvě z nejzářivějších hvězd (a navrch tři uznávané chlapíky – James Gandolfini, J.K. Simmons, Gene Hackman) a sám sebe s nápady držel zatraceně moc na uzdě. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Gore Verbinski pro mě nikdy nebyl žádným režijním talentem, tady se dostal k bizarnímu mixu několika žánrů, ale ukočírovat je nedokázal. Původně mělo jít o menší nezávislý kus, na papíře to ovšem asi celé vypadalo na pořádný biják, jenže to by musel být Verbinski osobitější. On je trouba, ona balancuje na hraně hysterky, děj nestrhne, tvůrcům chybí tah na bránu, mají problém s tempem a ambice se brzy rozmělňují do několika blbých dějových zvratů. Promarněná šance. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jakoby to nikoho nebavilo. Julia jen hystericky řve a přestože je Pitt skvělý herec, tady se mu tedy nezadařilo. A vzhledem k tomu, že není úžasný scénář, kamera, režie.. prostě nic!, není taky nic, co by mě bavilo. Chybí tomu nápad, humor, cokoliv co by mě vytrhlo z letargie, do které jsem se po půl hodině dostal a do konce se z ní nedostal. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Julia Roberts se tu seznámila se svým budoucím manželem, kameramanem Danielem Moderem. (Karlos80)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)

Reklama

Reklama