Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný film Jana Hřebejka plný tragikomických příběhů a osudových setkání, přátelství, smíření i odpuštění... Komedie, která vás rozpláče, drama, které vás rozesměje – zní v podtitulu úspěšného snímku renomovaného dua HřebejkJarchovský. Každý se někdy někam před něčím snaží uprchnout a právě tento film je působivým osobním průvodcem ve světě uprchlíků v nás i kolem nás, zažívajících nejen své každodenní starosti, ale obávajících se někdy víc sami sebe, než okolního světa. Ve skvělých hereckých výkonech vede film diváka přes nejednu humornou situaci k hlubšímu zamyšlení nad vkladem každého z nás do tohoto světa... (Česká televize)

(více)

Recenze (515)

fabienne223 

všechny recenze uživatele

Při druhém shlédnutí jsem až neuvěřitelně udivena, proč jsem si poprvé myslela, že se dívám na komedii. Teď po letech jsem viděla hlubokou a nemilosrdnou sondu do povahy naší společnosti. A nebylo to právě veselé podívání, byť okořeněné několika hřebejkovsky vtipnými scénami. U čtyř hvězd zůstávám jen kvůli nějak nedotaženému obrazovému tvaru, hlavně v australských sekvencích. ()

dinzbir 

všechny recenze uživatele

České produkci moc nesleduji, ale tohle jeden z těch kvalitních, sebereflexních počinů, které jedním nebo druhým směrem pokopou každého. Rodina, práce, přátelé, hajzlovství, krása, zášť, katarze a mnoho jiného v tomto jedinečném počinu. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Pomlaskával jsem spokojeností, už když jsem odcházel z kina, zatímco vedle mě se kdosi durdil kvůli otevřenému konci. A pomlaskávám si i po více než 15 letech při asi pátém zhlédnutí. Horem pádem má velmi dusivou atmosféru (jako pozdější Učitelka) a přitom je perfektně nahláškováné (skoro jako Pelíšky). "Mažu tě, Bejku... Gullit... Ty vole, my jsme v tísni... To bys mě nasral... Michael Jackson utratil miliony dolarů, aby zbledl...Splašej se mi kladiva... Kurva fandim..." A tak dále a tak dále. Přes to Horem pádem u diváků nějak zásadně neuspělo. Přes výbornou kameru, přes špičkové herecké výkony v čele s Emílií Vášáryovou, přes chytlavý soundtrack nedosáhlo takových úspěchů jako předtím Pelíšky či Musíme si pomáhat. Mně na filmu vadila jen vztahová linka na ose syn - otcova manželka. Tam to občas spadlo do lehkého patosu. Celkově ale Horem pádem považuji v Hřebejkově silné filmografii za jeden z těch top filmů, při kterých se člověk směje a přitom se mu chce brečet. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Shlédnul jsem po druhé a změnil jsem hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět. Ne že bych na filmu nedokázal najít nějaké mouchy, ale celkově jsou scénář, režie, kamera i herecké výkony oproti naprosté většině tuzemských filmů o úroveň výš. (Ve srovnání se Zahradnictvím od stejných tvůrců minimálně o dvě úrovně.) Děj propojuje komické pasáže na hranici crazy komedie s dojemnými, těmi, které jsou posmutněle humorné i takovými, při kterých člověka opravdu mrazí. Vášáryová je naprosto skvělá, ale i výkony Formana, Macháčka, Timkové, Bokové, Daniela, Duška, Třísky a dalších jsou výborné. Je to stejně kvalitní film jako Pelíšky, ale na rozdíl od Pelíšků se snaží tnout do živého. Myslím, že hlavně proto, že se mu to daří, má o tolik nižší hodnocení. Vlastně je to vizionářský film - předběhl o víc než deset let svou dobu. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Výběr dvou filmů pro dnešní večer se mi moc nepovedl. První jsem preskákal rychle ke konci a na tomto jsem si chtěl zkusit spravit chuť s tím, že nemůže být nic horšího... Ano, to se skutečně povedlo, ale i tak na můj vkus dost slabý film. Žádný moment, kde bych se skutečně pobavil. Celé to stojí na známých hercích, kteří dávají jedinou záminku pro pobavení. Já jsem se asi celý film tak nějak nudil. Příběhy jsou vymyšlené docela dobře, ale prostě mi to celé nějak nesedlo. Nemělo to nic, co by mě chytlo... 40% ()

ZILVAR 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Pelíšků asi půjdou z kina zklamáni, žádná řachtavá komedie, ale tohle nastartovalo už Pupendo. Jinak slušná hudba i kamera, místy výborné herecké výkony (každý si najde sám), několik opravdu silných momentů, možná bych dal i půl hvězdy navíc. ()

Hlas Boží 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Šel jsem na to s tím, že uvidím vodotrysk gagu, ale za pomněl jsem že je to Hřebejk. V te domněnce mě utvrdili přátelé a a reklama tvrdíci že jde o komedii. No legrace byla, ale tvrdit že by se přitom člověk musel svézt ze sedadla tak to rozhodně ne. Spíš mě zaujalo vybarvení postav, které postupem času opravdu nebylo černobílé. jen jsem malinko nepochopil konec kde spartanstí fans skandují "pískej konec" a pohledem jsme se věnovali Hance čekající v nemocnici... ()

RADUNA 

všechny recenze uživatele

Pan Reziser Hrebejk ma urcite navic nez tocit takove filmy,pelisky,pupendo atd dobry,skvele udelane,skvele obsazene ale jinak nic.Moc jsem se tesil,ze timto filmem se posune nekam dopredu,ale bohuzel..... ()

Triathlet 

všechny recenze uživatele

Byly zde scény, při kterých jsem se trhal smíchy(například z Macháčkovy domácnosti nebo scéna na policejní stanici), pak zde byly ovšem i ty, při kterých jsem se hodně nudil...Skvěle hrají Macháček, Liška, Dušek, mý oblíbení herci...Asi nejsem ještě dost starý a životem zkušený na to, abych si vychutnal nějaké scény popisující mezilidské vztahy.. ()

Vinczent 

všechny recenze uživatele

Režisér opustil minulost a servíruje mozaiku příběhu které jsou někdy dobře, jindy hůře sešroubované dohromady. Není to sice majstrštyk, ale není to taky žádné šlápnutí vedle a Hřebejk to důstojně zvládá kočírovat. Jasně občas film nudí a Macháčkův projev je HODNĚ prvoplánový (jsem chuligán ale mám dobrý srdce-neasi, jo a taky mám přiblblou vadu řeči to bude ve filmu hrozná sranda), ale plejáda dalších herců to plně vynahrazuje. ()

smilicek 

všechny recenze uživatele

Tak u téhle "komedie" jsem se nenuceně zasmála jen jednou. Od začátku jsem čekala nějakou jiskru a kde nic tu nic. Hodnotím za: * ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Nedopozeral som to. ...Po Pelíškach, Musíme si pomáhať a Pupende som bol veľmi rozčarovaný z tohto filmu Súsim to zhliadnuť v budúcnosti ešte raz a možno zmením názom ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Sice se už trošku začala projevovat slábnoucí Hřebejkova invence, ale pořád ještě jde o kvalitní film. Scénka s čajem do vězení je super. ()

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Nesnáze s kráskou

Nesnáze s kráskou

03.07.2006

Barrandovský dřevěný ateliér č.4, kde loni na podzim začal natáčet režisér Hřebejk svou Horem pádem, ale je méně opřena o témata sociální a politická, je víc o intimní sféře postav,\" přiblížil za… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama