Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšný Pavel Stehlík si s kamarádem Kopřivou neustále půjčuje peníze od svého domácího, krejčího Mráze, a marně přemýšlí, jak zlepšit svou situaci. Poradí jim dobrácký Vojtěch Čáp, manžel majitelky husí farmy v Brousilově, který v kavárně laškuje s tanečnicí Boby. Jeho rada je prostá - sňatek na inzerát. Stehlík skutečně na jeden inzerát odpoví, a to právě na ten, který jménem své dcery Heleny podala energická Barbora Čápová. Přestože odpovědí je celá bedna, jako nejlepší je vybrán právě dopis Pavla Stehlíka. A protože se do sebe mladí zamilují, chystají zanedlouho v Brousilově veselku. Jenže když se chce Vojtěch se zetěm povyrazit v Praze, Barbora objeví v jeho zápisníku slovo Boby, vedle pětimístnou cifru a usoudí, že manžel úspěšně investoval do luštěnin. V domnění, že jsou konečně bohatí, začne paní Barbora velkoryse vylepšovat domácnost a na nějakou korunu nehledí. Do toho přijede krejčí Mráz, jenž by rád získal peníze, které mu Stehlík dluží, a v Barboře pozná svou dávnou partnerku z ochotnického divadla. Aby jednoho neštěstí nebylo dost, vypraví se společně do Prahy a skončí ve stejném varieté, v němž si užívají Vojtěch se Stehlíkem. Barbora sice slibuje nevěrnému muži pomstu, ale vše nakonec dopadne úplně jinak. (TV Nova)

(více)

Recenze (33)

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně řadová lidová veselohra, jakých se ve třicátých letech natáčelo několik desítek, přesto mně z toho nepřeberného zástupu lehce vystupuje. Předvádí oblíbené herce a motivy, a přitom nesklouzává k podbízivosti a přehnané lidovosti pod hranicí dobrého vkusu. Nemohu si pomoct, ale Antonie Nedošinská a Theodor Pištěk jsou tou nejstálejší, nejpřirozenější a nejveselejší manželskou dvojicí, jaká se v českém filmu, kdy objevila. Ostatní herci nevybíhají k expresivní křečovitosti a jejich přítomnost příjemně dokresluje herecký projev hlavní dvojice. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Barbora řádí a s ní i jiní..! Opět dobří T. Pištěk a A. Nedošinská v této nenáročné lidové komedii, jim psané na tělo. Doopravdy nepostradatelná dvojice věčných filmových manželů. V kolika filmech si už společně zahráli, jen si všichni vzpomeňme.? K nim bych pak ještě přidal herce J. Kohouta jako člena záložny Klandra či krejčího Mráze kterého ztvárnil Jindřich Plachta. Obě dvě role byli též docela pěkné, komické a vcelku vyvedené. Ve filmu také zazněla tehdy populární písnička "Má krásná seňorito" v podání oblíbených "Melody Boys" R. A. Dvorského. Jinak se ale jednalo spíš o takový řadový, tehdejší průměr, který byl tehdy přes tu spoustu poměrně stejných filmů, velice snadno zaškatulkovatelný.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvostná záležitost s Bobby a Karlou Zemánkovovou. Však Julča také nebyla k zahození a zkrátka to celé stojí za hřích :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přímočarý film pro pamětníky (mám rád tohle označení:), který dovede při nedělním odpoledni příjemně rozesmát. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sňatek na inzerát. Mísa plná koblih. Zadlužená husí farma. Hypotéka. Bábovčička. Hříšná Praha. Soutěž o nejkrásnější dámskou nožku. Matějská pouť. Neodolatelný R. A. Dvorský a šlágr Má krásná seňorito. Nedošinská s Pištěkem k zulíbání. K tomu starý ochotník Plachta, usměvavý Mrázek, půvabná Bušová, laškovní Šárková. A Jára Kohout, který hraje, snad poprvé, s velkým citem pro nadsázku. Závratné tempo, groteskní situace, vyšperkované dialogy. Co chtít víc? Proč se nestaráš o husy? – Teď jsem byl v kuchyni. Dělaj' tam šišky. – Kdo? – Helena a Julča. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je rámusu !! Maminka se taky vdala z inzerátu, a jak je spokojená !!" - "No jó, když ale maminka si vzala tatínka, ale ty bys dostala úplně cizího člověka.." ;) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač s velkým respektem k Antonii Nedošínské či Thedorovi Pištěkovi st. a jejich dobrému výkonu se jedná o spíše podprůměrnou komedii. V Barbora řádí velmi zaostává pozadí (ač myslím na to, že v té době se vše stavělo spíše na naraci) a všechno (postavy) se děje více méně deus ex machina... Prázdné... Určitě s oběma jmenovanýma existuje spousta lepších snímků. P.S. Docela mě potěšila prvorepubliková "prosperita" - na farmářském náklaďáku bije do očí značka Chevrolet Truck... =) Ne aby jsi plakala nebo si tě vezme tady bubák ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a veselá předválečná komedie s úžasnou Antonií Nedošinskou. Dnešnímu filmu by moc slušelo podobné spojení dvou herců stylu Nedošinská - Pištěk. Hláška "Přineste mi spálený řízek a nedovařené brambory, abych se cítil jako doma", to je prostě geniální. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Vynikající herectví Antonie Nedošínské a Theodora Pištěka nemůže z ubohého scénáře udělat hodnotný film. Děj je plytký, myšlenka veskrze žádná. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie, kdy chlapi jedou ze vsi do města, utratí spoustu peněz a je z toho průšvih. Povedené scénky, téměř žádný příběh ani scénář. Přesto docela fajn. 70% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Já si hned myslel že jste nějaká umělkyně. Spolykat pět koblih na posezení je umění... Čistokrevné béčko, příběh jak z mateřídoušky...🙃 ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

ale notak,to zase byla veselá scénka v kabaretu...i když někdy si říkám,jestli nebylo lidem líp,když se dokázali smát takovým scénkám a groteskám.mně to nějak nejde...ach jo ()

Reklama

Reklama