Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

depony 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Asterix, přesto mám rád tuhle animaci [i když je opět dotažená do lepší úrovně] a oba hlavní hrdiny ... a že se tam objeví rozmazlenej archaickej emo kluk a holka, která by raději byla klukem, aby se mohla rvát ... [upřímně ... holky nebiju, ale dubing téhle postavy díky "krásnému" hlasu Lucky Vondráčkový by mne přinutil k tomu ji zmlátit jak žito ... naprosto se hlasově nehodila]... tak tomu neubere tolik na kráse. naštěstí. přesto díky za dalšího animovaného Asterixe ... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být velice fajn animák pro mladší diváky s lehce klišé příběhem a spoustou dobrých vtípků. Jenže to by Zničehonix nesměl být takový trotl a hlavně kdyby se autoři nesnažili všude procpat spoustu moderních pseudocool kravin. Hudba ala to nejhorší z MTV, taneční kreace jako break dance na steroidech, pták esemeska,.............. bože, ušetřete mě toho :-( ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není jedno z nejlepších Asterixových dobrodružství, co byla zpracována jako animovaný film, ale pořád mnohokrát lepší než hraná podoba. Je to ale až trochu moc klišovité a až moc málo vtipné, aby tohle byl skutečně snímek, který stojí až tak moc za pozornost. Starší kousky jsou rozhodně vtipnější a zábavnější. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hm, fajn. Když si v roce 1994 vzali Asterixe do parády Němci a přivedli na svět příšernost Asterix v Americe, tak jsem si říkal, že už snad ani nemůže být hůř. Po patnácti letech se toho ujali Dánové a podělali to snad ještě víc, než jsem si vůbec dokázal představit (nehledě na moje těšení se po zdejších více než kladných ohlasech). Příběh na úrovni myšlenek pětiletého dítěte (a to přitom předloha Asterix a Normani patří mezi komiksy určitě minimálně do lepší poloviny). Bitky úplně na nic. Humor se jaksi kamsi naprosto vytratil. U moderních a do AsterixoObelixovského vesmíru absolutně se nehodících vložek (téměř taneční party po příjezdu Zničehonixe + hafo dalších hudebních čísel) jsem nevěřícně kroutil hlavou a říkal si, jestli tohle mám vůbec zapotřebí (to se mi přitom druhý hraný maximálně ulítlý celovečerák hodně líbil). Asterix a vikingové je bohužel hodně nedůstojný návrat, který těm nejlepším kouskům (Asterix v Británii, Asterix a překvapení pro Césara) nesahá ani po kotníky. Teď mě napadá otázka, jestli jsem úplně mimo, a nebo vám vážně přijde tenhle paskvil srovnatelný s tím nejlepším, co vzniklo na poli animáků o Asterixovi s Obelixem. Asi by to chtělo trošku soudnosti. Po tomhle zklamání bych si přál, aby snad už ani raději další animáky podle Goscinnyho předloh nikdy nevznikly. Možná jsem hodně přísný, ale za to holt může ta kompletní sbírka všech komiksů, co se tu vedle mě válí v poličce. Uf, maximálně nasr.. odcházím od klávesnice a jdu si pustit jeden ze dvou výše jmenovaných kousků z let osmdesátých a budu se snažit si vsugerovat, že se mi dnešní hodně smutný zážitek jenom zdál. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání mi přinesl zatím poslední animovaný film údajně adaptací komiksu Asterix a Normané. To je první věc, co mě tíží - adaptace komiksu. Jak se tahle nepravda může rozšiřovat dál? S komiksem je zde společného jen velice málo věcí. A můžu vám říct, že jistá lovestory tam vůbec nepatří. Také zařazení hiphopu narozdíl od rokenrolu jakožto moderního lutéckého stylu mě dosti iritovalo. Dále - po hrané Kleopatře jsem si myslel, že horší už to opravdu být nemůže. A ono bylo. Komiksové vtípky a situace byly nahrazeny těmi pro děti. On vlastně samotný film nedělá z Asterixe podobně jako u simpsonovského celovečeráku zábavu i pro starší, on se zaměřuje výhradně na děti. No, dále se nebudu rozčilovat, je to zbytečné. Ještě bych se vyjádřil k dabingu - ten byl spíše podprůměrný a máme tu akorát jediný záblesk v podobě Oty Jiráka (Obelixe), který se dokáže vyrovnat svým předchůdcům, jakým byli Jiří Lábus nebo Jan Schánilec. A na závěr poselství dalším generacím - už nikdy žádné zfilmované komiksy, ani animované a už vůbec ne hrané. A za co ta jedna hvězda? Sám nevím, ale asi je to z úcty ke Galům, kteří mě provázeli dětstvím a provází mě i nyní, kdy si nějaký ten komiks rád přečtu a nějaký klasický animák pustím. Zajímavý a výstižný komentář: bouchy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama