Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Bambuľka sa dostala k jej Ujovi, ktorý ju začal vychovávať. V každom diely sa na príhodách poučne vysvetlí deťom, ako sa v danej situácii správne správať. Film je sprevádzaný detskými pesničkami. (Ricsi)

Recenze (50)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak by ma chcel niekto trápiť, tak stačí keď mi bude púšťať celý deň hip-hop a "Bambuľkine dobrodružstvá". Z oboch sa mi zdvíha žalúdok a narovnávajú mozgové závity. Komunistický náučný seriál o starom dedovi, čo vychováva malé dievčatko, ktoré sa u neho zničoho nič objavilo. Veď to smrdí pedofíliou! A keď začnú spievať, tak to mám chuť vyhodiť televízor von oknom. * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Bambuľkine dobrodružstvá" fascinují jako ryze pedofilní projekt, který se podařilo do normalizační televize propašovat coby večerníček, jenž děti naučí pozitivnímu vztahu k osamělým hodným strýčkům. Ačkoli se s postupujícími díly nemocná záliba v dětech rozplývá ve vše objímající demenci, přinejmenším samotný koncept a první díly jsou ve své podstatě krajně zvrácenou podívanou. Lze si snad zastřešující story zpívanou titulní holčičkou - "z Bambulkova v balíku mě za dědou poslali, a když bude kamarád, tak přijedu znova, když mě takto zase někdo zabalí" - vykládat jinak než sofistikované krytí pro celosvětovou síť pedofilů, jejíž členové si vzájemně posílají v poštovních balících dětičky? V prvním díle se dozvídáme, že takto obdarovaný starý mládenec Dědo Jozef je "kamarád všech dětí" (ačkoli během celého seriálu se s žádnými jinými dětmi nebaví) a slibuje, že Bambulku naučí "spoustě věcí". Inu Československo bylo za totáče vpravdě napřed, když o sedmnáct let předběhlo Japonsko s jeho proslulou filmovou sérií SM příběhů o výchově ideální submisivní partnerky "Perfect Education" (Kanzennaru šiiku). V nadcházejících dílech zase nelze přehlédnout dědkovy lačné pohledy na dovádějící holčičku a jednoznačným vrcholem je třetí epizoda se silně dvojsmyslnými, přesněji řečeno svou jednoznačností až do očí bijícími sekvencemi dědova extatického dovádění s hadicí, když holčičku učí důležitosti hygieny. Tohle je prostě hooodně guilty pleasure. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prišla stuhou previazaná škatuľka, a v nej bola, bola bola bola, av nej bola, bola bola bola, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka...na toto sa nezabúda! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Pántik by ešte ako-tak ušiel ( inak tu som ho prvý raz videl bradatého) , ale Bambuľkin afektovaný hlas ma privádzal do zúfalstva ... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Normalizácia bola zvláštna doba - hlavne vo chvíli, keď sa televízia podujala ukázať masám, čo že to vlastne je normálne. Ani by mi neprišlo divné, keby sa v súčasnosti deti ukladali o postieľok s tým, že "majú poslúchať a pekne spinkať, inak ich zabalia a v balíku pošlú Ujovi". Ach, tá mravouka. Bohužiaľ, dnešné deti už tieto milé dobrodružstvá väčšinou nepoznajú. Nevedia, o čo prichádzajú. P.S.: JFL-ov komentár stojí za všetky drobné, lepšie to už snáď vyjadriť nejde. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Bambuľka bol vždy strašne poučný seriál a hlavná hrdinka nechutne šušlavá a afektovaná. Ja som ju nikdy nemal rád a teraz mám možnosť jej to zrátať :) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Čo príbeh - to veta z priručky slušného správania. Ako dieťa som ju mala rada. Boli tam aj príjemné pesničky:"Dve čarovné slová viem-jedno je prosím a to druhé ďakujem"..902 10 pre školkára :o) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.12.1982 - Pôvodný televízny seriál vysielaný pred rokom 1989 ako večerníček. (5.4.2009) ()

Zenitos 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených večerníčkov som po rokoch pustil svojim dcéram – no a výsledok bol nečakaný.... Za mňa hviezdičky štyri, ale za hviezdičky v očiach mojich detí, keď Bambuľka vyskakuje z balíka, musím dať plný počet... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma ako dieťa vytáčalo do nepríčetnosti. Keď sme mali podľa krajov prázdniny a ako žiak nižšieho ročníka som to videl tri týždne po sebe (nič iné nešlo a počasie ma nepustilo ísť s kamarátmi von) tak prišla stuhou previazaná škatuľka...toto mi ozaj pilo krv tak ako v detstve asi máločo. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

...trápna záležitosť :J.Pántik /inak dobrý herec/ "spieval" a M.Haasová tam predvádzala výkony ako z detskej besiedky...hrôza mňa chýtá i po rokoch...nielen vtedy keď to bolo určené pre mňa.... ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Dedo Jozef dostal balik z Bambulkova. Hned som tusil, ze tam bude Bambulka. Vyborny slovensky serial, ktory som si musel pridat do oblubenych. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Mravné ponaučenia z jednotlivých príbehov o Bambuľke ako aj výborný herecký koncert J. Pántika sú dôvody, kôli ktorým si to budem navždy pamätať... :o)) ()

samuele 

všechny recenze uživatele

Takto by mal vyzerať program pre deti. Samozrejme dnes už v modernom šate aby to dokázalo zaujať mladú generáciu. ()

Reklama

Reklama