Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Brutálně ale naprosto brutálně nedoceněný film. Nevím, jestli si vzpomenu, kde jinde jsem viděl tak geniální pocit bezmoci jako v tomhle filmu (scéna v bance + na záchodcích to vystihuje asi nejvíc). Velkou zásluhu má na tom povedená režie i dramaturgie a taky Kurt Russell, který, troufám si tvrdit, odvedl nejlepší herecký výkon své kariéry. Nechápu, jaktože nebyl alespoň nominovaný na Oscara. Casting se povedl na jedničku a akční závěr je třešničkou na dortu. SPOILER ---- Poslední záběr totálně přirozený, žádné vtípky a nesmyslně usměvavé tváře (tímto zdravíme např. Cliffhangera), ale oba jen sedí a koukají do prázdna. Majstrštyk! ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Já bych to viděl jako docela slušně odvedená práce na filmu třídy "B". Standardní zápletka s únosem boháčovi manželky za účelem nebohého boháče trochu podojit. Boháč se však vzepře osudu a unesenou manželku se pokusí zachránit. Celý film se nese v takovém nepříliš výpravném duchu a kamera spíše zaujímá televizní postoj. Kurt Russell odvedl standardní práci, stejně tak zbytek osazenstva. Za zmínku stojí docela dobrá závěrečná honička v autech s "nečekaným" vyústěním. Prostě tři hvězdičky, nic víc, ale ani nic míň. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný thriller - a až na zbytečně akční (a tím i poněkud ku škodě příběhu znevěrohodňující) konec napínavá, téměř (v rámci hollywoodských trendů :-) realistická podívaná o boji muže za život své unesené ženy a vlastně i svůj. Tak dlouho parta zlotřilých vidláků odkudsi z malé díry v nevadské poušti se se džbánem pro vodu chodí, až narazí na umanutého městského chlápka z Bostonu, který nedá svou kůži lacino... Dobré herecké výkony postav jako ze života - až člověka zamrazí, když si uvědomí, že (jak z tisku víme) takoví jsou i mezi námi... Tři a půl hvězdičky, ovšem za ten závěr zaokrouhlené dolů... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento Mostowov pokus o tajomný atmosférický triler nakoniec páčil. Mrzí ma, že je Únos viac menej zabudnutým filmom (v Hitchcockovskom štýle), pretože ponúka hustú atmosféru, jednoznačnú zápletku a postupné, napínavé odhaľovanie tajomstva. Záver je už viac menej akčná tuctovka, ale vzhľadom na priebeh deja mi to vôbec nevadilo. Podľa mňa jedna z najlepších Russelových úloh. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné průměrné béčko na téma únos. Podobných kousků však existuje celá řada a tento ničím extra nevyniká. Kurt Russell však rozhodně patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto a se svou rolí se popasoval docela dobře. Stejně tak i nebožtík J. T. Walsh. Atmosféra filmu rovněž snese kladné měřítka, protože jsem se u toho ani moc nenudil. Snad jen kdyby bylo více akce, tak bych se nezlobil – závěrečná honička totiž rozhodně nebyla vůbec špatná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Jeffové (Kurt Russell) červené auto má poznávaciu značku Massachusetts 365 QUH. (ČSFD)

Reklama

Reklama