Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Určitě konečná pro Hoffmana kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování a možná také pro Stillera a Sandlera, protože už nikoho moc nezajímají. Ten také tímhle dokončil svoje kvarteto pro Netflix a zajímá mě, jestli mu ještě něco nabídnou. Nicméně byla krása tuhle trojici vidět pospolu, ačkoliv tedy v mém neoblíbeném Woody-Allenovském provedení, přičemž jsem do konce filmu nepochopil, jestli jde jen o hledání všehomíra nebo i o něco víc. Ale občas jsem se i zasmál, což ale možná zamýšleno nebylo. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moje první Baumbachovina a hned taková pecka. Ne nadarmo se tomuto tvůrci občas říká novodobý Woody Allen, neboť jeho snímek nenabízí výrazný příběh a místo toho se soustředí na podrobné vykreslení postav a jejich životních situací, které se následně vyvíjejí a konfrontují v nabitých a neuvěřitelně realisticky působících dialozích, které vysoce převyšují v uvěřitelnosti konkurenci. Málokdy se mi stane, abych měl při filmu pocit, že sleduji opravdové lidi a ne pouze herce recitující dialogy šustící papírem. Za tento zážitek nemohu děkovat pouze režisérovi a scénáristovi v jedné osobě, ale také schopnému a hvězdnému hereckému obsazení, které je naprosto přesné a obzvláště Adam Sandler exceluje. The Meyerowitz Stories jsou velmi příjemným zážitkem, který si kdykoliv rád prožiji znovu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert tria Sandler, Stiller a Hoffman. Baumbach natočil ukecaný film, v ktorom je ale akýsi vnútorný smútok a vysporiadanie sa s nedokonalosťou. Citlivo podané. Miestami príjemne úsmevné a celé sa to nesie v duchu ranných filmov Woody Allena ale s tým, že toto má modernejší háv. Stále je to ale intelektuálna zábava. Veľké plus sa Grace Van Patten. Jej filmové veľdiela ma rozosmiali. Newmanová hudba tradične dobrá. Dostávala sa mi systematicky pod kožu. Jeden z tých malých veľkých filmov, ktoré majú tendeciu byť skutočnými ale zároveň bizarnými. Držím všetkým Meyerowitzom palce do budúcna. Nech sú šťastní. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Humorne smutná konverzačka o tom, čo sme a kým sme chceli byť, ak by na nás rodičia neustále nekašlali. O rodičoch, ktorým z času na čas deti vrchstnú do tváre ich vlastné traumy. Presvedčené o tom, že jedinou príčinou ich zlyhaní (citových, kariérnych, vzťahových aj psychických) sú práve oni. Tí, čo sa mali o nich postarať a riadne ich vychovať. Všetko podané veľmi otvorene a predsa s humorom a paradoxne, aj s láskavo jemným nadhľadom. Poznámky: Scéna "rodinnej večere" s nedovarenou rybou a mušľami je spoľahlivo diétne fungujúcu scénou. Dávno som v rodinnej dráme nevidel taký blivajz na tanieri. Slovný pretlak vhodne odľahčujú umelecké presahy pohľadmi na rozličné sochy, obrazy. V tomto smere sú však najskvostnejšie art porno psychologické krátké filmy nadanej mladučkej režisérky, vnučky sochára. Tieto tvorivé diela sú zárukou držania rodovej umeleckej línie. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaná a příjemně odsýpající rodinná konverzačka skoro jak ze stáje Woodyho Allena, když mu to ještě celkem točilo. Přestože se to v poslední třetině krapet zlomí a spadne to někam k průměru, pocit z dobře strávené podívané přetrvá i po skončení závěrečných titulků. A Sandler je tu parádní, tyhle vážnější role mu šly vždycky nejlépe. ()

Galerie (89)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama