Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu utahaný a uslintaný erotický vize(sny?) pana Jakubiska. Dovolte abych tu citoval jednu krátkou báseň od mého oblíbeného básníka.Vím určitě ,že když to psal,tak tenhle ,,film" ještě neviděl. - Karel Zbytečný - POST COITUM - v průvanu na zdi// mi šustí// suchá růže,// dopadnout to// nemohlo// už hůře ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film už i tak rozsalátovaný pohoršenými kritiky je v místním žebříčku odpadů, ale je to opravdu jeden z nejhorších filmů, potažmo nejhorších českých porevolučních filmů? To sotva. Problém Post Coitum je úhel pohledu, kterým se na něj díváte. Je to komedie a budu předpokládat, že je úmyslně natočená v absurdní nadsázce, s hromadou šílených postav, které mají potřebu různě cyklovat v různých postelích. K tomu vezmu v potaz, že Jakubisko se, snad i s jistým potěšením, vykašlal na nějakou svojí pověst seriózního umělce a do guláše nevěr zamíchal ještě zvláštní snové vize, vizuální efekty, které dojem absurdna ještě víc navyšují a zesměšnil Franka Nera rolí hippie fotografa. Takhle jsem to trochu bral, když jsem film sledoval s očekáváním braku, ale paradoxně jsem se u filmu zhusta nasmál u scén s eury oplývajícím Jiřím "Spanking!" Langmajerem, Mahulenou "tvoje kočička právě sere" Bočanovou nebo u lekce, jak křičet na partnerku "Ty kurvo!". Post Coitum je jednoznačně nejzábavnější duchovně pokleslý film, který jsem po revoluci viděl, všichni herci snad s vyjímkou Lucie Vondráčkové chytli správný vítr a všichni hrají absurdně, skoro jako v Tarantinovkách, hlášek se najde požehnaně. Jistě, sem tam z filmu čiší trapnost, hlavně v momentech, kdy se film snaží naznačovat hlubší myšlenky nebo s dialogy anorektické Lucie Vondráčkové. Ale zklamat ten film mohl leda lidi, co se těšili na sex, protože veškerý sex není zjevně úmyslně natočen jako sexy a žádný eroťák to přes všechny ty postelové scénky, kurvy a sprosťárny není. Nebo možná lidi, co čekali poetický ambiciózní film, kterých pan režisér už dost spáchal a o který se místy ke konci ke škodě celku snaží. Berte to jako absurdní komedii, parodii na dnešní přesouloženou společnost a příležitost vidět Langmajera, Bočanovou a pár dalších v opravdu neobvyklých rolích, nečekejte klasický myslitelský nebo snad umělecký film (i když Jakubisko podle rozhovorů opravdu věří, že takový film natočil). Radši Post Coitum než trýznící propadáky typu Bobule, Venkovský učitel, Nestyda a ještě ten nižší brak, co koluje v českých kinech. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale Jakubisko mi vždycky znělo jako nadávka. Zkuste si to říct. Ty jakubisko!!! A ono by se to v případě Post coita i hodilo. Nevim, jak moc chtěl být pan režisér cool, hustý a umělecký a asi i originální, ale výsledek je zoufale mizerný. Jediná hvězdička za krásu Lucky Vondráčkové. ()

ZoltanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy, to byl zážitek. Scénář se neustále opakuje dokola, každá scéna končí sexem a všichni zúčastnění si své protějšky spravedlivě vystřídali. V jednom z okamžiků filmu začali tři postavy umírat, ale nakonec to odnesl jen jeden z mužů, aby se ke konci filmu všichni svorně sešli na jeho pohřbu. Scénář nemá příběh ani smysl. Většina herců hraje prachpříšerně, mimo Ondřeje Pavelky v roli faráře, který se tam snad zjevil z jiného filmu a Jiřího Langmajera, který si jako jediný s pošahaným scénářem dokázal poradit. Naopak nejhorší výkon předvedli Franco Nero, který měl však roli tak blbě napsanou, že si možná osočit ani nezaslouží a Eva Elsnerová, která mi byla nepříjemná a navíc neumí hrát. A ještě jedna věc - ten film není erotický, sex pod dekou je dnes už v každé druhé telenovele a nahé zadky máme v každém hollywoodském bijáku. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička s milosti.Jakubisko mohol skúsiť zaujať inak.Táto komédia mu nevyšla.Myslím,že priemerný počet úsmevov za tento film je dva.Kto sa zasmeje viac krát nech dá dve hviezdičky.Pretože o nič iné v tomto filme nejde.Snaha bola ale bolo treba to obaliť kvalitnejším príbehom. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

O čem ten film vlastně byl? Když vynechám to každý s každým, tak úplně o ničem, žádný příběh. Za chvilku už sem ztrácela přehled kdo s kým už jo a kdo s kým ještě ne... Nechápu jak se mohli takoví známí herci do tohohle filmu vůbec zapojit - třeba taková Bočanová, Vondráčková nebo Langmajer. Co mě ale ještě víc udivuje, že zrovna Franco Nero si v takovéhle sračce zahrál... Takže ta jedna hvězdička snad jenom za něho. ()

Wormboy odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi tazka rana od Jakubiska...jeho filmy som sice nikdy nemal nejak rad, ale toto je uz prilis. Sracku takychto rozmerov, ktora si o sebe mysli neviem co vsetko, sa podari vidiet par krat za zivot a nalepka "film Juraja Jakubiska" je skutocne nezavideniahodna. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Juraj Jakubisko natočil film, ktorý sa veľmi líši od jeho ostatných filmov v tom, že je to sexuálna tragická komédia. 1/10 ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Já nevim no....mě se to líbí hodně, porno v tom nevidím, ač sexu je tam dost, ale myslím, že tenhle film mluví spíš o vztazích a sex je jejich součástí. Vidím v tom intriky, ponižování, bezbrannost a bloudění dnešním světem. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, kterému se vcelku povedlo rozčeřit stojaté vody naší kinematografie. I když si nemyslím, že tento snímek je nějak perfektní, určitě je svým způsobem zvláštní, ať už je to svým dějem či hereckým obsazením - Jakubiskovi se povedlo obsadit velkou plejádu českých i zahraničních hvězd. Film mě příliš neuchvátil ani nezaujal, přesto si nemyslím, že to byla ztráta času zhlédnout právě toto filmové dílo. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám rád filmy, které jsou nějakým způsobem "jiné," Post Coitum se mi nelíbilo. Celé mi to přišlo jen jako prachobyčejné a hlavně přehnané předváďění kamerových triků a na nějaký smysluplný děj už jaksi nezbylo místo. S tím souvisí i vizuální stylizace, která je velice nevkusná a snažící se za každou cenu šokovat. K hereckým výkonům řeknu jen to, že až na Langmajera (díky kterému dávám alespoň *) je to jedna velká katastrofa. Ostatně jako celý tento snímek. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak teda jako nevim, ale pro mě asi jako nejlepší film Jakubiska. Vím, že je to jenom o šukání, ale já se teda bavil a aji smál, chch, třeba: "Copak nám tady dělá naše kočička?" "Naše kočička nám tady sere!" Chch, to bylo dobrý. Nebo jak Krajčo háže kočkou. Ch. Nebo furt ty kecy o rakovině konečníku. Chch. Nebo jak na koncu rozprašujou ten popel z urny a farář říká: "Po větru!" (to jsem smíchy fakt vychrstl). Nejhustější hlášky tam ale má Franco Nero, třeba jedna z mnoha: čím ses to nastříkala, dyť smrdím jak stará kurva! Chchch. Ale jinak teda je to film, kterej popírá lásku, manželství a věrnost a soustřeďuje se jen na ten lidskej šuk. Myslím, že tenhle film všichni vidí dost nedoceněně. Já v tom teda mimo to šukání viděl i ty hlášky a sranda, ne? ***** Teď trochu z děje, tak si to rač dál nečtěte - i když to budu popisovat jenom na úrovni šukání. Rocker, kterej se má ženit, si chce ještě užívat, tak šuká. Zrovna šuká sekretářku, která chce šukat se svým šéfem. Pak chce vošukat jedu pannu. Mezitím barmanka šuká s manželem - rockerovým zvukařem a nebaví ju to, tak de ošukat hipíka fotografa. Zvukař zatím jde do bordelu, kde šuká s kurvou, budoucí doktorkou. Sekretářka pak taky šuká hipíka, kterej jde na koncert se ženou sekretářčinýho šéfa (zdravotní sestrou) a ošuká ju tam. To ale někdo natočí na videjo a pošle to jejímu manželovi (téhle věty si važte - není v ní slovo šukat). Ten si s ní naposled zašuká, pak ju seřve a jde do bordelu za doktorkou a pak s tou kurvou na drink. Tam potká barmanku, tak spolu jedou k němu a zašukají si u stromu na zahradě. Hipík zatím fotí pannu a pak ju odpaní vyšukáním. Zdravotní sestra zatím dostane od manžela úkol, že musí jakožto kurva ošukat prvního chlapa na hajzlu, tak ošuká rockera. Mezitím odpaněná panna přijde s fotkama za tím šéfem a ten ju ošuká. Ona pak uteče a potká zvukaře, tak si spolu zašukají. Pak si taky zašukají rocker a barmanka. Hipík zas fotí kurvu doktorku a myslim, že ju ošuká taky. Pak sekretářka dostane svýho šéfa a šukají. Nakonec ti, kteří spolu ještě nešukali, jsou tam popárovaní (takže spolu asi šukávají, ale to ukázaný není) a rocker a doktorka kurva jsou ti novomanželé. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

No nevím. Když jsem tento snímek před lety shlédl, byl jsem flustrován. Ale cca po 4 letech už si nepamatuji to zlé, ale to, co na tomto filmu bylo dobře, co mě pobavilo. Jakubisko je výborný režisér a tohle není zkrat. Zkrátka se pokusil něco sdělit, ale nepovedlo se mu získat pochopení lidí pro toto sdělení:-) ()

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama