Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Michael Bosworth (Mickey Rourke) naléhavě hledá úkryt a díky svému šaramantnímu úsměvu se dostane do pěkného domu Nory a Tima Cornellových (Mimi Rogers a Anthony Hopkins) se dvěma dětmi. Zatímco Bosworth čeká na příjezd své krásné právničky (Kelly Lynch), jeho úsměv brzy vystřídá vražedný vztek a Cornellovi se zoufale snaží bránit. Rodině Cornellových začíná šokující noc hrůzy a chladnokrevné vraždy. Nakonec se rodina dostává do situace, která je rozdělí ... nebo spojí jako nikdy předtím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Pokud mám pocit, že hlavním kladem filmu byla skutečnost, že při jeho uvedení na Nova Cinema Anthonyho Hopkinse nedaboval Pavel Soukup, tak je cosi v nepořádku. V podstatě po všech stránkách se jedná i přes některé slušné momenty o nepříliš zdařilé dílo, filmařsky místy nudné a zkrátka takové... divné. Třetí hvězdička je za Hopkinse, jehož herectví byla pro tento film skoro škoda. Zřejmě jeden z nejslabších filmů, ve kterých se objevil - a že jsem jich s ním neviděl zrovna málo. Horší byl pro mě jen Freejack. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

...A dobro pokořilo zlo, a šlechetný Anthony Hopkins se vrátil ke své pěkné ženě Mimi Rogers, mezitím co Mickey Rourke prostřílený umírá na jejich trávníku, před domem jejich domu Amerických snů. Zlá právnička byla potrestána a nedůležitý bratr zemřel v kaluži krve. Divákům bylo opět dokázáno, že FBI je jednička, a že rodina je to nejdůležitější, a že drží vždy při sobě. Ach jo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory znamenal definitivnu bodku za reziserskou karierou Michaela Cimina. Ono je ho kariera dostala vazne trhliny uz filmami ako Heaven´s Gate a Year of the Dragon /oba vazne prepadaky/, no a Desperate Hours bol uz ten slavny klinec do rakvy. Jednu hviezdu len kvoli Hopkinsovi, ktoreho mam stale rad. Ludia typu Rourke idu uplne mimo mna ...... 10 % ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Za tak debilní konec,by si měli páni autoři střelit do hnáty.Napínák byl spíše zoufalstvím a to i děj měl svoje dobré chvilky,které bohužel obstarávají Rourek a Hopkins svým kumštem.Jinak na tu dobu klasické řemeslo,které díky neschopnosti uspořádat děj,divák přetrpí i střílečku od FBI,která s rokem 90 si zahrává až moc bravurně a otevře oko vzápětí nad tím,jak Bosworth dopadne až na dno,tedy do trávy.50% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Originál Desperate Hours, The s Bogartem jsem bohužel zatím neviděl. Tohle je ale skutečně značná, klišovitá slabota, kterou nezachraňují ani velká herecká jména. Minimálně pokus o několik noir prvků se Ciminovi upřít nedá, stejně mě však solidně zklamal. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný zostrih filmu režiséra bol údajne zmračený producentmi a zlým strihom, čo malo za následok veľa dier v deji. Dokazujú to aj fotosky, v ktorých sú scény neobjavujúce sa vo finálnom strihu. Pôvodný zostrih mal údajne 140 minút. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama