Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (778)

tron 

všechny recenze uživatele

“"Večeře!“ – "No jo, jenom dostříkám.“ – "Umyj si potom ruce." Väčšina divákov si vydarených SNOWBOARĎÁKOV pozrie z troch dôvodov. Prvý: nahá Lucia Vondráčková. Druhý: budú sa chcieť na vlastné oči presvedčiť, ako sa dokázali Česi (ne)vyrovnať americkým tínedžerským komédiám á la PRCI, PRCI, PRCIČKY. Tretí: sex. Vezmime to heslovite a postupne: áno (je tu jedna pekná scéna so saunou a Luciou), dokázali (mama jedného z hrdinov si v úvodnej štvrťhodinke prejde peklom, s akým by mal morálne problémy i Stifler) a áno (o sex ide vážne až v prvom rade). Prekvapivo sympatické, s krásnou horskou zasneženou výpravou, fajn ústrednou pesničkou Dana Bártu a vynikajúcimi hláškami („Si povídejte s veverkami.“; „Ať si trhne rovnátkama.“; „Být váma tak s tim moc nepočítáme, jedeme je totiž VOŠUKAT.“; „Odtěd mi budete říkat pane.“) a dialógmi („Napovídala mímo fotrovi, že tady fetuju.“ – „Co je to za blbost, to ti dosvědčím, že nefetuješ!“ – „No jo, jenomže ty prí fetuješ taky.“). ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jenom proto, že český film je sto let za opicema a Janák se zkušenostmi s maximálně tak s reklamním spotem na Sazku přijde s netradičním kamerovým cool lookem, mazanými hláškami a hustou On my Head, partou nehreců, přehrávajících hreců a roštěnkami, nevím proč bych měl dávat víc jak hvězdičku...A to to byl prosím původně tříhodinový seriál...Jako Prcičky se mi líbili, Stifflerovi jsem namakance věřil, Jimovi trapnost, ale tohle je nuda a vo ničem.Těm floutkům nevěřím ani hlášku a "Stříkéééj!" musel vymyslet chorý mozek, který jen ví jak táhnout na mediální branku...A nejlepší je, že to nyní budou samí panicové nanicové a -áci do omrzení... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Projekci "Snowboarďáků" jsem hodně dlouho odkládal a když už jsem se k tomu uráčil, říkal jsem si, že se podívám na kousek a pak to zahodím. Ale s podivem jsem u toho zůstal až do konce. Nepůsobilo mi to sice fyzickou bolest, ale že bych byl nevaž se, odvaž se, to zrovna ne. Jinak Jirka Mádl je docela sympaťák, je civilní a věřil jsem mu to. Kotek mi tady ani moc nevadil, ale jeho přehrávané frajerství mě postupem času dost lezlo na nervy. Na holky se bezvadně kouká, ale to je asi tak všechno. Že mě štvalo to neustálý používání slova hustý!!! bude asi tím, že když jsem to viděl prvně, měl jsem už nejhorší telecí léta za sebou (i když nepopírám, že jsem zastuzelej puberťák). Zdejší humor mi mnoho neříká, ale sem tam se něco pro zasmání našlo. No, tak co na konec? Viděl bych to asi takhle: "Snowboarďáci" nejsou určitě špatný film, je to pouze film silně vyhraněný divácké skupině 13 - 17 let. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film Snowboarďáci je opravdu VELMI VÝRAZNĚ určen cílové skupině "náctiletí", to jen takové krátké varování ostatním, co jej ještě neviděli. Teď k ději. Je průhledný a krásně nalinkovaný, s jasně definovanými charaktery, proložený mnoha teenagerskými výrazy a rádobyvtípky, jimž my dospěláci často nerozumíme, prostě vše jak se na slušnou "teen" zábavu sluší a patří. A v tom je právě pro každého, kdo není dostatečně "in" a neříká "hustý" v každé druhé větě, kámen úrazu. Navíc se obávám, že i naši teenageři jsou na takové úrovni, aby za projev drsňáctví nepokládali najíždění autem do sněhuláků - je ale dost možné, že se mýlím, ostatně teenagerem již nejsem nějakých skoro 20 let. Pokud bych měl tento film srovnat se Sněženkami a machry, tak "historie" vyhraje nad současností, i když nijak výrazně. Světlým zjevem tak zůstává jen objev obou hlavních mladých herců pro film - oni svůj talent, byť jen v rámci scénářem vymezeného prostoru prokázali. Otázkou zůstává, co s nimi bude dál a jak s nabytou slávou naloží... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Tam, kde Prcičky předvedly penis přilepený k VHS, stačí si Snowboarďáci s fórem zpoza otočených zad. Navíc je to film opravdu vtipný a humor u mě (třeba jako při Pánské jízdě) přebil hodně nedostatků. Především se mi zdá, že se režie snažila být leckdy až moc "kůl" a na druhé straně naopak často selhávala (např. při dialozích či nedotažení té či oné scény.) Odhalené hérečky si také zasouloží pochvalu a né, že né...sakryš, prostě se bavte! (;-)) Mohlo to dopadnout hůř, stačí se podívat třeba sem, možností je přehršel... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Lucka Vondráčková trénovala snowboarding na Svatém Petru, aby nemusela být ve filmu zastupována dablerém. (HappySmile)
  • Podle režiséra Karla Janáka jsou některé nedostatky a nadnáklady, které během natáčení vznikly, následkem toho, že "produkční plán podcenil filmování na horách. Nevím, jestli to byl problém konkrétního vedoucího výroby nebo obecně českých filmařů, že už tak dlouho netočili v zimě na horách, ale točit tam v tuhle dobu neznamená jen to, že se ráno pozdě rozednívá a odpoledne brzy stmívá. (...) Natáčíte-li v zimě, nejenže máte o několik hodin kratší den než v létě, ale díky tomu, že jste na horách v ďolíku, dlouho jste ve stínu protějšího kopce, pak jste na chvilku na přímém slunci a za chvíli už je slunce schované zase za jiným kopcem, takže prakticky každé dvě hodiny se mění světelné podmínky, a roztočíte-li jeden obraz, musíte ho do těch dvou hodin bezpodmínečně stihnout, abyste zachoval srovnatelnou světelnou atmosféru. A to mluvím o dnech, kdy je počasí stabilní, to nemluvím o dnech, kdy je nějaká chumelenice nebo tak." (NIRO)
  • V jedné scéně (přeskakuje popelnici) se mihl i propagátor adrenalinových sportů a bývalý profesionální snowboardista David Horvát. O téměř dvacet let později v podcastu „SK8SHOP“ prozradil, že se nechal přemluvit, ale strašně mu vadilo, že film natáčí banda, která o snowboardu nevěděla vůbec nic. (Olík)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama